• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Gordijnen kopen & laten monteren

De meest populaire soort raamdecoratie? Dat moeten ongetwijfeld gordijnen zijn, zoals vitrages, inbetweens of verduisterende gordijnen. Voor ieder type interieur is er wel een passend gordijn te vinden. Je hebt namelijk enorm veel keus uit verschillende gordijnstoffen, designs en kleuren. Op maat gemaakte gordijnen maken jouw woning helemaal af en bieden bovendien extra isolatie en privacy.

Voordelen gordijnen

 • Goedkope vorm van raamdecoratie
 • Geheel op maat te maken en plaatsen
 • Veel verschillende soorten gordijnen
 • Meer privacy en isolatie woonkamer

Nadelen gordijnen

 • Minder sterke isolatie-functie
 • Vaak in combinatie gebruikt met andere raamdecoratie

Wat kost een gordijn?

Het laten maken en plaatsen van nieuwe gordijnen is echt maatwerk. De prijs is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo speelt de afmeting natuurlijk een grote rol. Hoe meer stof benodigd is, des te hoger de prijs zal zijn. Maar ook het soort gordijn, het type materiaal, soort plooi en eventueel extra luxe functies als elektrische bediening hebben invloed op de kosten. Wij kunnen je dan ook geen concrete prijzen geven.

Soorten gordijnen

Bij het laten plaatsen van nieuwe gordijnen heb je de keuze uit veel verschillende soorten en materialen. Het is belangrijk om te bepalen welk type gordijn het best bij jou past. Wil je sfeervolle gordijnen waarbij je toch naar buiten kunt kijken, dan zijn vitrage gordijnen of inbetween gordijnen een goede keus. Gordijnen nodig voor in de slaapkamer? Dan is een verduisterend gordijn of dicht gordijn een slimme keus omdat deze het buitenlicht tegenhouden.

Trevira gordijnen

Trevira gordijnen voldoen aan alle eisen en voorschriften omtrent brandveiligheid. Een trevira gordijn is daarom een uitstekende keus voor openbare ruimtes. Heb jij een hotel of restaurant? Dan raden wij aan om voor deze brandvertragende gordijnen te kiezen. Uiteraard kun je ook thuis kiezen voor trevira gordijnen op maat als raamdecoratie.

Vitrage gordijnen

Vitrages zijn fijne en transparante gordijnen. Een vitrage gordijn wordt voornamelijk gebruikt om de inkijk te voorkomen, zo heb je meer privacy als je in de woonkamer zit. Ze zorgen voor een chique en sfeervolle uitstraling. Helaas zijn vitrages niet erg geschikt als zonwering, daarom worden ze vaak gecombineerd met dichte overgordijnen.

Inbetween gordijnen

De stoffen die gebruikt worden door de specialisten van Slimster zitten tussen transparant en dicht in. Inbetween gordijnen zorgen voor een mooie lichtinval en zorgen voor extra privacy in woon- of slaapkamer. Net als bij vitrages zorgt een inbetween gordijn niet voor volledige verduistering. Je kunt er dus voor kiezen dichte gordijnen als overgordijn te kopen.

Gevoerde gordijnen

De gevoerde gordijnen hebben een extra voering aan de achterzijde. Deze voering zorgt voor meer bescherming van jouw gordijn, bijvoorbeeld tegen weersinvloeden. Dit is slim wanneer je bijvoorbeeld vaak één of meerdere ramen openzet. Heb je vaak last van tocht in huis? Ook dan zijn gevoerde gordijnen een goede keus!

Dim-out gordijnen

Een Dim-out gordijn lijkt sterk op een gevoerd gordijn, echter zijn deze gordijnen gemaakt van stoffen die een voering aan de achterzijde hebben. Er hoeft dus geen extra voering meer aan de stof worden toegevoegd, zoals bij gevoerde gordijnen wel het geval is. Dimout gordijnen zijn licht verduisterend en daarom zeer geschikt wanneer je niet in een te donkere (slaap)kamer wilt slapen.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen behoren tot de meest gekozen soort raamdecoratie op slaapkamers. Dit soort gordijn zorgt voor een sterke verduisterende werking, waardoor je ten alle tijden in een donkere kamer kunt slapen. Perfect wanneer je overdag wilt slapen na het werken van een nachtdienst. Een verduisterend gordijn laat geen enkel buitenlicht door.

Dichte gordijnen

De stof van dichte gordijnen is dikker geweven zodat je geen enkele inkijk in de kamer hebt. Met een dicht gordijn heb je meer privacy, maar kun je zelf ook niet naar buiten kijken. Tevens is het mogelijk om dichte gordijnen te voorzien van een extra voering om deze verduisterend te maken. Via Slimster kom je snel in contact met lokale gordijn specialisten.

Gordijn plooien

Wil jij gordijnen op maat laten plaatsen? Dan zijn er diverse afwerkingsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo kun je onder anderen kiezen voor het soort plooi. De vormgeving van de gordijn plooien heeft invloed op de totale uitstraling. De bij ons aangesloten bedrijven kunnen een aantal verschillende vormen leveren.

 • Gordijn met enkele plooi: minder stof, waardoor de prijs iets lager ligt en de breedte van de gordijnen in open stand is kleiner dan bij dubbele plooi.
 • Gordijn met dubbele plooi: ook wel vlinderplooi genoemd. Wordt het meest toegepast omdat de gordijn mooier valt dan gordijnen met enkele plooi.
 • Gordijn met ingeslagen ringen: de ringen worden in de gordijnstof geslagen, hierdoor onstaat een luxe en stoere uitstraling. De ringen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.
 • Gordijn met wave plooi: geeft het gordijn een moderne uitstraling. Aan de bovenzijde wordt een waveband gezet waarin haakjes worden geplaatst die de diepte van de golven bepalen.

Direct gratis gordijn offertes vergelijken!

Weet jij wat voor soort gordijnen je op maat wilt laten maken? Of wil je liever nog persoonlijk advies van een specialist? Via Slimster kom je vrijblijvend in contact met gordijn-specialisten uit jouw regio. Vul het offerteformulier aan en ontvang tot 5 gratis offertes. Vergelijk de prijsopgaven én de vakmannen om de beste deal voor jouw nieuwe gordijnen te vinden. De totale besparing voor jouw gordijnen inclusief montage kan oplopen tot wel 45 procent!

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Persoonlijk adviesgesprek met expert mogelijk
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot wel 45% op de totale kosten