• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Jaloezieën plaatsen?

Al tientallen jaren behoren jaloezieën tot de meest populaire raamdecoraties in Nederland. In veel huishoudens wordt een jaloezie gebruikt als binnenzonwering, voornamelijk omdat deze zo praktisch zijn. Door de lamellen kun je op ieder moment zelf bepalen hoeveel zonlicht de kamer in komt. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, kleuren en materialen. Zo kun je kiezen voor aluminium, hout of PVC. Op Slimster vind je alle informatie en indicatieve prijzen. Vraag gratis offertes aan om de beste deal voor jaloezieën inclusief montage te vinden.

Voordelen jaloezieën

 • Lichtinval zelf eenvoudig in te stellen
 • Verkrijgbaar in verschillende materialen
 • Betaalbare zonwering
 • Compleet naar wens te ontwerpen

Nadelen jaloezieën

 • Prijs afhankelijk van veel factoren
 • (Houten) jaloezieën vangen vaak veel stof

Wat kost een jaloezie?

Wil jij nieuwe jaloezieën laten plaatsen door een erkende specialist? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. De prijs van een jaloezie hangt af van verschillende factoren. Zo wordt de prijs beïnvloedt door de afmeting van het raam, het gewenste materiaal, de breedte van de afzonderlijke lamellen en het type bediening (handmatig of elektrisch). Aluminium jaloezieën zijn vaak goedkoper dan jaloezieën van hout, stof of PVC. Ook geldt vaak dat hoe smaller de lamellen, hoe duurder de jaloezie. Door al deze invloeden kunnen we geen concrete prijs noemen. Wil jij weten welke kosten je kunt verwachten? Dan raden we aan om via Slimster gratis raamdecoratie offertes aan te vragen.

Gemiddelde prijs jaloezie

(per 1 m²)*

Opmerkingen
€75,- Afhankelijk van materiaal, afmeting, lamellen en bediening

* De gemiddelde vanaf prijs voor jaloezieën per vierkante meter inclusief montage en btw. Voor een jaloezie van 60 cm breed bij 180 cm hoog betaal je zo'n 100 euro. Wil je jaloezieën op maat laten maken en zelf het soort materiaal, het design en de soort bediening kiezen? Dan zal de prijs uiteraard oplopen.

Luxaflex of jaloezieën?

Je zult vast wel eens van Luxaflex gehoord hebben. Een Luxaflex is eigenlijk een merknaam voor jaloezieën, net zoals Sunway en Bécé. In 1951 was Luxaflex de eerste fabrikant die een aluminium jaloezie op de markt bracht. En tot de dag van vandaag zijn zij de marktleider in Nederland als het gaat om binnenzonwering en raamdecoratie, zoals een houten luxaflex. Wanneer je het dus hebt over een Luxaflex of jaloezieën, dan heb je het over hetzelfde product. Jaloezieën zorgen voor meer schaduw en houden zonlicht tegen, waardoor het in de zomer aangenaam koel blijft binnen. Buitenzonwering, zoals screens of knikarmschermen, zijn echter effectiever. Zij houden zonlicht al tegen voordat deze het raam bereiken.

Jaloezie op maat samenstellen

Heb jij graag veel inspraak en keus? Dan is een jaloezie waarschijnlijk een type raamdecoratie naar jouw hart. Je hebt namelijk ontzettend veel keuzevrijheid. Daardoor kun je de jaloezieën perfect laten aansluiten op de inrichting in stijl van jouw huis. Kies uit materialen als aluminium, hout, PVC en stof. Houten jaloezieën passen goed in een authentieke huiskamer, terwijl aluminum beter staat in een strakke en moderne inrichting. Ook kun je zelf kiezen hoe breed de lamellen moeten zijn.

 • Smalle lamellen (16 mm, 25 mm of 35 mm)
 • Brede lamellen (50 mm of 75 mm)

Sfeervolle binnenzonwering

Doordat je zelf jouw nieuwe jaloezieën kunt samenstellen op basis van materiaal, ontwerp, kleur en bediening is het mogelijk je eigen sfeer te creeren. Kies een jaloezie die perfect aansluit bij jouw interieur om een sfeervolle binnenzonwering te bewerkstelligen. Bij een klassieke en warme inrichting zijn houten of stoffen jaloezieën vaak de beste keus. Moderne en strakke inrichting? Dan is een aluminium of PVC jaloezie een betere optie.

Jaloezieën laten plaatsen?

Houten jaloezieën met brede en robuuste lamellen of strakke aluminium jaloezieën met een smaller lamel? Wat je ook kiest, de specialisten van Slimster plaatsen jouw nieuwe jaloezie snel en vakkundig. Wanneer je er voor kiest om nieuwe jaloezieën door een vakman te laten installeren weet je namelijk zeker dat dit op de best mogelijke manier wordt gedaan. Ook krijg je garantie op het werk van de raamdecoratie specialist. Wil jij tijd, moeite en gedoe besparen? Schakel dan via Slimster een lokale specialist in!

Ook als je liever een ander soort binnenzonwering laat monteren, zoals horren, lamellen of shutters ben je bij ons aan het juiste adres!

Direct gratis jaloezie offertes vergelijken!

Wil jij weten welk bedrijf uit jouw eigen regio de beste aanbieding heeft? Vraag dan direct gratis jaloezie offertes aan via Slimster. Jij ontvang dan tot 5 gratis en vrijblijvende prijsopgaven van specialisten uit jouw omgeving. Deze offertes kun jij op je gemakje vergelijken, zodat je de vakman met de goedkoopste deal kun vinden. Wist jij dat je door ons handige offertesysteem tot wel 45 procent op de totale kosten voor jaloezieën op maat kunt besparen?

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Kom in contact met regionale raamdecoratie specialisten
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot wel 45% op de totale prijs