• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 87.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Nokverhoging kosten

Van € 800,-   € 1.200,- Tot € 1.600,-
Vanaf-prijs per m2, afhankelijk van grootte nokverhoging en extra opties.

Wil je meer ruimte in huis, maar biedt een dakkapel niet voldoende mogelijkheden? Ga dan voor een nokverhoging, waardoor je de zolder niet alleen verruimt maar ook de nok verhoogt. Hoewel een nokverhoging een flinke investering is, levert het je een aantal voordelen op:

Voordelen nokverhoging

 • Extra ruimte in huis
 • Waarde woning stijgt
 • Meer lichtinval op zolder
 • Verschillende materialen mogelijk

Nadelen nokverhoging

 • Flinke investering
 • Altijd vergunning nodig

Prijzen nokverhoging

Ben je benieuwd naar de prijzen van een nokverhoging? De nokverhoging kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk, zoals de materiaalkeuze, afmetingen en afwerking van de opbouw. Ook de manier van plaatsen is van invloed op de prijs.

In de onderstaande prijstabel vind je een schatting van de nokverhoging kosten per m2. We hebben een onderscheid gemaakt tussen 3 soorten afwerkingen: casco, standaard of luxe. Zoals je kan zien worden de kosten per m2 lager, naarmate de nokverhoging groter wordt.

Oppervlakte Casco* Standaard* Luxe*
20 - 30 m2 € 1.200 p/m2 € 1.400 p/m2 € 1.600 p/m2
30 - 50 m2 € 1.100 p/m2 € 1.300 p/m2 € 1.500 p/m2
50 - 75 m2 € 1.000 p/m2 € 1.200 p/m2 € 1.400 p/m2
75 - 100 m2 € 900 p/m2 € 1.100 p/m2 € 1.300 p/m2
100+ m2 € 800 p/m2 € 1.000 p/m2 € 1.200 p/m2

*Vanaf prijzen per vierkante meter zijn inclusief btw en plaatsing.

Liever de exacte nokverhoging prijs weten voor jouw woning? Vraag dan gratis nokverhoging-offertes aan via Slimster.

Nokverhoging prijzen vergelijken
Prijsopbouw nokverhoging 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Nokverhoging materialen

Een groot deel van de nokverhoging kosten wordt bepaald door het materiaal. Denk hierbij aan de materiaalkeuze, maar ook de afwerking is van invloed op de prijs. Net als eventuele extra opties.

Soorten materialen

Je hebt bij de plaatsing van een nokverhoging de keuze uit verschillende materialen. Wil je een onderhoudsvrije opbouw? Ga dan voor een kunststof nokverhoging. Voor een authentieke uitstraling is een houten nokverhoging ideaal.

Ga je voor de traditionele opbouw, dan is een stenen nokverhoging de beste optie. Ga je liever voor modern en strak? Laat dan een zinken nokverhoging plaatsen.

Afwerking nokverhoging

Je kan een nokverhoging op verschillende manieren laten afwerken:

 • Casco: buitenkant wordt door bouwbedrijf afgewerkt. Binnenzijde niet, deze moet je zelf afwerken.
 • Standaard: het bouwbedrijf werkt de buitenzijde volledig af en neemt ook een groot deel van de binnenkant voor zijn rekening.
 • Luxe: de buitenkant en binnenkant worden volledig afgetimmerd en gereedgemaakt. Je kunt de zolder direct in gebruik nemen.

Soorten nokverhoging

Naast de afwerking en de materiaalkeuze kan je ook het type nokverhoging bepalen. Heeft je woning een schuin dak? Dan heb je grofweg 2 mogelijkheden, naast de dakkapel:

Extra opties

Je kan een nokverhoging helemaal naar je eigen wens samenstellen. Wil je een dakraam laten plaatsen? Of zoek je zonwering?

Dakpannen hergebruiken Je kan de dakpannen van je huidige dak hergebruiken voor de nokverhoging. Zo bespaar je eenvoudig wat op de kosten en sluit het uiterlijk van de nokverhoging perfect aan bij de rest van de woning.

Vergunning nodig?

Voor de plaatsing van een nokverhoging heb je altijd een vergunning nodig. Je verhoogt de nok van een woning en dit kan nooit zonder vergunning.

Inspiratie opdoen

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe nokverhoging? Bekijk dan de nokverhoging voorbeelden en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Nokverhoging laten plaatsen door specialist

Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs, ook de montage speelt een rol. Je kan een nokverhoging op 2 manieren laten plaatsen:

De manier van plaatsen is bepalend voor de prijs. Maar ook de keuze voor een vakman is van invloed op de kosten. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Om die reden raden we aan om altijd verschillende bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je alleen in contact met regionale bedrijven. Zo bespaar je eenvoudig op de reiskosten.

Eenvoudig en snel genieten van je nieuwe nokverhoging

Wil je een nokverhoging laten plaatsen? Vraag gratis nokverhoging-offertes aan en ontdek de prijzen van verschillende bedrijven. Je kan zelf de bedrijven vergelijken en bepaalt met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend nokverhoging-offertes vergelijken
Klaassen Dakkapellen
Klok & Ruiter Dakkapellen
Wiko Dakkapellen
Bogers & Perfect Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal