• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Stalen lichtstraat plaatsen

Zijn er bepaalde ruimtes in huis waar weinig natuurlijk daglicht komt, zoals bijvoorbeeld een uitbouw of aanbouw met plat dak? Dan kun je een lichtstraat plaatsen om extra lichtinval te creëeren. Een stalen lichtstraat biedt een strakke en stoere uitstraling. Zo'n platdakraam van staal past perfect in een nieuwbouwhuis of modern kantoorpand. Stalen lichtstraten zijn bijzonder sterk, duurzaam en bieden een goede warmteisolatie. Op Slimster lees je meer informatie over stalen daklichten en vergelijk je gratis offertes van lokale bouwbedrijven.

Kenmerken stalen lichtstraat

 • Strakke en moderne uitstraling
 • Zeer lange levensduur (50 jaar)
 • Vergt weinig onderhoudswerk
 • Stalen lichtstraat biedt goede isolatie
 • Duurder dan andere lichtstraten
 • Isoleert minder dan kunststof lichtstraten

Combinatie staal en glas

Een stalen lichtstraat biedt een mooie combinatie van staal en glas. De stalen profielen zijn zeer sterk, waardoor de profilering slank kan worden gehouden. Het glazen oppervlak is groter en zo valt er meer daglicht naar binnen. De ruimte wordt prettig verlicht terwijl het HR++ isolatieglas zorgt voor een aangename temperatuur.

Prijs stalen lichtstraten inclusief montage

Wil jij een oude lichtstraat laten vervangen of een compleet nieuw daklichtsysteem plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijke kosten. De prijs van een stalen lichtstraat is afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmeting, het type platdakraam en de eventuele extra opties. Ook het uurtarief van de specialist heeft invloed op de kostprijs. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde richtprijzen voor stalen lichtstraten inclusief montage. Wil je graag concrete prijzen vergelijken voor jouw opdracht? Dan kun je het best de gratis offertes via Slimster aanvragen.

Aantal ramen Buitenmaat Vanaf prijs*
2 ramen 175,5 x 109,1 cm € 4.300,-
3 ramen 254,5 x 109,1 cm € 4.650,-
4 ramen 333,5 x 109,1 cm € 5.200,-
5 ramen 412,5 x 109,1 cm € 5.580,-
6 ramen 491,5 x 109,1 cm € 6.000,-
7 ramen 570,5 x 109,1 cm € 6.360,-

* Vanaf prijs stalen lichtstraat inclusief plaatsen, HR++ glas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor stalen lessenaarsdak lichtstraten voor een plat dak. Afhankelijk van specifieke afmetingen of extra opties (zoals ventilerende ramen en elektrische bediening) kan de prijs oplopen.

Daklicht isolatie

Wil jij een lichtstraat plaatsen op een plat dak en is het belangrijk dat de ruimte goed geisoleerd wordt? Dan is het verstandig om goed na te denken over het lichtstraat materiaal dat je kiest. De bij Slimster aangesloten daklicht specialisten plaatsen houten, kunststof, aluminium en stalen lichtstraten. Ieder materiaal heeft zo haar eigen kenmerken, ook als het aankomt op isolatie. Een hobbykamer, woonkeuken of slaapkamer wil je goed isoleren zodat de temperatuur in de winter en zomer constant blijft. Staal is een materiaal dat goed isoleert, maar kunststof biedt de beste isolatiewaarde.

 • Hout = ± 2,4 U-Waarde*
 • Kunststof = 1,0 - 2,0 U-Waarde*
 • Aluminium = ± 1,8 U-Waarde*
 • Staal = 1,5 - 2,4 U-Waarde*

* Hoe lager de isolatiewaarde (U-waarde), hoe beter het materiaal isoleert.

Materialen lichtstraat

Ieder type materiaal voor lichtstraten heeft zo haar eigen voordelen en nadelen. Afhankelijk van de uitstraling van jouw woning en de toepassing van het daklichtsysteem kun je een materiaalsoort kiezen. Een houten lichtstraat biedt een sfeervolle uitstraling en is zeer betaalbaar. Kunststof lichtstraten zijn duurzaam, vergen weinig onderhoud en zijn goedkoop. Kies je voor een aluminium lichtstraat dan ga je voor een daklicht met moderne uitstraling en goede isolatie. Tot slot biedt een stalen lichtstraat een stoere uitstraling en goede isolatie, maar is de prijs wel wat hoger.

Lichtstraat staal op maat laten plaatsen

Heb jij een ruimte in huis met plat dak die je van meer natuurlijk daglicht inval wilt voorzien? Dan is het laten plaatsen van een lichtstraat of lichtkoepel een goede investering. Omdat de installatie van lichtstraten een lastig karwei is raden wij je aan dit te allen tijde door een ervaren specialist te laten doen. Bespreek jouw wensen, zoals afmetingen, ontwerp en extra opties, met een vakman via Slimster en laat je adviseren. Bespaar jezelf een hoop tijd, moeite en frustratie door te kiezen voor een daklicht specialist uit ons netwerk.

Direct gratis stalen lichtstraat offertes vergelijken!

Wil jij een stalen lichtstraat kopen en laten installeren door een betrouwbare vakman uit jouw eigen regio? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met lokale specialisten. Vul ons offerteformulier in en ontvang 5 gratis offertes. Laat je adviseren in een adviesgesprek en vind de lichtstraat die past bij jouw wensen. Door gebruik te maken van ons slimme vergelijkingssysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de prijs van een stalen lichtstraat inclusief montage.

 • Ontvang 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Vrijblijvend adviesgesprek met daklicht expert
 • Stalen lichtstraat compleet op maat geplaatst
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten