• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Aluminium lichtstraat plaatsen

Door een lichtstraat te laten plaatsen creëer je meer natuurlijk lichtinval. Zo geef je een ruimte in huis een sfeervolle uitstraling en bespaar je op de stroomkosten. Bovendien oogt een kamer met lichtstraat een stuk ruimer en haal je het buitengevoel naar binnen. De meest populaire lichtstraten zijn van aluminium gemaakt. Een aluminium lichtstraat is duurzaam en heeft maar weinig onderhoud nodig. Bovendien is dit materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden en houdt het inbrekers buiten. Op Slimster lees je meer informatie over aluminium daklichten en vergelijk je gratis offertes van lokale specialisten.

Kenmerken aluminium lichtstraat

 • Strakke en moderne uitstraling
 • Meer dan 400 kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Licht maar sterk materiaal
 • Goede isolatiewaarde
 • Duurder dan hout of kunststof

Beglazing lichtstraten

Jouw nieuwe daklichtsysteem wordt voorzien van HR++ isolatieglas voor een goede isolatie. Zo houdt de lichtstraat de temperatuur aangenaam in de zomer en bespaar je in de winter op stookkosten. Voor ventilatie is het mogelijk om de lichtstraten te voorzien van een dakvenster.

Prijs aluminium lichtstraat inclusief montage

Ben jij op zoek naar een goedkope aluminium lichtstraat en wil je graag een indicatie van de mogelijke kosten? De prijs voor een lichtstraat van aluminium is afhankelijk van diverse factoren. Zo heeft de afmeting van het platdakram, het type beglazing en de eventuele extra opties invloed op de kostprijs. Uiteraard speelt het uurtarief van de vakman ook een rol. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor aluminium lichtstraten inclusief montage. Wil je liever concrete prijzen vergelijken? Dan kun je het best de gratis offertes via Slimster aanvragen.

Aantal ramen Buitenmaat Vanaf prijs*
2 ramen 175,5 x 109,1 cm € 3.600,-
3 ramen 254,5 x 109,1 cm € 3.900,-
4 ramen 333,5 x 109,1 cm € 4.300,-
5 ramen 412,5 x 109,1 cm € 4.650,-
6 ramen 491,5 x 109,1 cm € 5.000,-
7 ramen 570,5 x 109,1 cm € 5.300,-

* Vanaf prijs dikwandige aluminium lichtstraat inclusief plaatsen, HR++ glas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor aluminium lessenaarsdak lichtstraten voor een plat dak. Afhankelijk van specifieke afmetingen of extra opties (zoals ventilerende ramen en elektrische bediening) kan de prijs oplopen.

Lichtstraat met aluminium profielen

Een aluminium lichtstraat kenmerkt zich door duurzaamheid. Lichtstraten met geïsoleerde aluminium profielen zijn onderhoudsarm en hebben een zeer lange levensduur. De profielen zijn sterk en kleurvast en bieden daarnaast een goede isolatiewaarde. Als jij op zoek bent naar een sterk en isolerend daklichtsysteem is een lichtstraat van aluminium een goede keus.

Materiaal daklicht

Wanneer je een lichtstraat wilt kopen heb je de keus uit diverse materialen. Ieder materiaalsoort heeft zo haar eigen voordelen en nadelen, daarom is het belangrijk om goed na te denken over welk type materiaal past bij jouw woning. Hulp nodig? De bij Slimster aangesloten daklicht specialisten adviseren jou graag over alle lichtstraat materialen. Ze hebben namelijk jarenlange ervaring in het plaatsen van lichtstraten van aluminium, hout, kunststof en staal.

Lichtstraat aluminium op maat geplaatst

Om een ruimte te voorzien van meer natuurlijk daglicht is een platdakraam, zoals een lichtstraat of lichtkoepel een perfecte oplossing. Met een aluminium lichtstraat maak je van een eetkamer, hobbykamer of kookeiland een lichte en comfortabele kamer. Heb jij specifieke wensen qua afmeting of extra opties (zoals een ventilerende lichtstraat met elektrische bediening)? Bespreek je wensen met een vakman via Slimster en laat jouw lichtstraat van aluminium compleet op maat plaatsen. De installatie van lichtstraat dient nauwkeurig te geschieden, daarom raden we aan dit te allen tijde door een ervaren daklicht specialist te laten doen.

Direct gratis aluminium lichtstraat offertes vergelijken!

Wil jij een aluminium lichtstraat kopen en laten plaatsen door een betrouwbare vakman? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met regionale daklicht bedrijven. Vul het offerteformulier in en ontvang tot 5 gratis offertes. Laat je adviseren door een expert en vergelijk de prijzen thuis. Door gebruik te maken van ons slimme vergelijkingssysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de totale prijs voor aluminium lichtstraten inclusief montage!

 • Ontvang tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Aluminium lichtstraat compleet op maat geplaatst
 • Vergelijk bouwbedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten