• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Vierkante lichtkoepel plaatsen

Minimale kosten € 420,- Maximale kosten € 1.320,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 870,-
Vanaf-prijs vierkante lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Onder de lichtkoepels is de vierkante lichtkoepel de meest populaire variant. Deze vierkante dakkoepel is in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor er voor iedere woning wel een geschikte maat is. Het grote voordeel van vierkante lichtkoepels is de gelijkmatige verdeling van daglicht over de ruimte.

Voordelen vierkante lichtkoepel

 • Populaire soort lichtkoepel
 • Veel afmetingen mogelijk
 • Daglicht wordt gelijkmatig verdeeld
 • Voor ieder budget

Nadelen vierkante lichtkoepel

 • Minder lichtinval dan lichtstraat
 • Lastig zelf te reinigen

Kosten vierkante lichtkoepel

Wil je een vierkante lichtkoepel laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijs? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en het soort lichtkoepel. Ook is van belang of er al een lichtkoepel in het dak zit, of dat er een nieuw gat gemaakt moet worden voor de lichtkoepel.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de vierkante lichtkoepel prijzen, inclusief montage. Wil je liever een exacte prijs weten, dan is het verstandig om gratis dakkoepel-offertes aan te vragen via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
40 x 40 cm € 420,-
60 x 60 cm € 450,-
80 x 80 cm € 490,-
90 x 90 cm € 510,-
100 x 100 cm € 525,-
120 x 120 cm € 610,-
150 x 150 cm € 760,-
200 x 200 cm € 1.320,-

* Vanaf-prijs dubbelwandige vierkante lichtkoepel van acrylaat incl. plaatsing en btw.

Wil je weten wat de prijzen zijn van andere lichtkoepels? Bekijk dan de algemene lichtkoepel prijzen.

Vierkante lichtkoepel prijzen vergelijken
Prijsopbouw lichtkoepel vierkant 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten vierkante dakkoepel

De prijs van een vierkante dakkoepel wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Wat is het materiaal van de koepel? Plaats je een dakopstand en zo ja, van welk materiaal? Daarnaast zijn ook de afmetingen en het type dakkoepel van invloed op de materiaalkosten.

Materiaal dakkoepel

Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor een vierkante lichtstraat. Glas is mogelijk, maar er zijn sterkere mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een acrylaat (plexiglas) lichtkoepel, wat 25 keer sterker is dan glas en nog steeds een lage prijs heeft. Polycarbonaat is iets duurder, maar is maar liefst 300 keer sterker dan glas. Plaats jij je lichtkoepel op een plek waar meer kans is op inbraak? Dan is een polycarbonaat lichtkoepel de beste optie.

Materiaal dakopstand

Ook voor de dakopstand zijn er verschillende materialen mogelijk. Zo heb je een pvc dakopstand, die tegen diverse weersomstandigheden bestand is. Maar je kan ook gaan voor polyester lichtkoepel, die doorgaans voor een betere isolatie zorgt.

Afmetingen vierkante dakkoepel Vierkante lichtkoepels zijn verkrijgbaar in vele afmetingen: van 40x40 cm tot 250x250 cm. Deze dagmaat is de binnenkant van de lichtkoepel.

Isolatie

Ben je op zoek naar lichtkoepels met een uitstekende isolatie, of is de isolatiewaarde niet zo belangrijk? Een vierkante lichtkoepel bestaat uit wanden (ook wel schalen of lagen genoemd). Hoe meer wanden een lichtkoepel heeft, hoe beter de isolatie is. Enkelwandige lichtkoepels of dubbelwandige dakkoepels zijn geschikt voor garages, serres of andere bijgebouwen. Wil je een lichtkoepel boven een woonruimte plaatsen? Dan kan je beter een driewandige lichtkoepel kiezen.

Vlakke of bolvormige lichtkoepel?

Van oorsprong zijn lichtkoepels bolvormig, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer vlakke lichtkoepels. Deze vlakke dakkoepels hebben een strak uiterlijk en uitstekende isolatie. Daarnaast kan je bij vlakke vierkante lichtkoepels eenvoudig passende zonwering vinden. Dit is bij bolvormige lichtkoepels een stuk lastiger.

Mogelijkheden met vierkante lichtkoepel

Vierkante lichtkoepel laten plaatsen door vakman

Het plaatsen van een vierkante lichtkoepel is geen eenvoudige klus die je even zelf uitvoert. We raden je aan om een ervaren vakman in te schakelen die verstand van zaken heeft. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven, zodat je nooit te veel reiskosten betaalt. Enkele belangrijke voordelen van een specialist uit het Slimster-netwerk:

 • Snelle en correcte montage
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

Eenvoudig vierkante lichtkoepel-offertes vergelijken

Ben jij op zoek naar een goedkope lichtkoepel? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met dakkoepel specialisten uit jouw eigen regio. Vraag eenvoudig gratis lichtkoepel-offertes aan en vergelijk de verschillende bedrijven. Door slim te vergelijken bespaar je tot wel 45%.

Vind de beste lichtkoepel specialist

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal