• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Ronde lichtkoepel prijzen

Minimale kosten € 450,- Maximale kosten € 1.330,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 890,-
Vanaf-prijs ronde lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Lichtkoepels zijn vaak vierkant van vorm, maar ronde lichtkoepels worden ook steeds populairder. Deze ronde daklichten zijn perfect in smalle ruimtes of als je op een specifieke plek meer daglicht wil.

Voordelen ronde lichtkoepel

 • Meer lichtinval in smalle ruimtes
 • Betaalbaar daklicht
 • Verschillende diameters
 • Unieke lichtkoepel

Nadelen ronde lichtkoepel

 • Lastig te reinigen
 • Minder lichtinval dan lichtstraat
ronde lichtkoepel prijzen

Kosten ronde lichtkoepel

Wil je een ronde lichtkoepel laten plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar de ronde dakkoepel prijzen. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal en het soort lichtkoepel.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de ronde lichtkoepel prijzen. Wil je liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster.

Doorsnede lichtkoepel
Prijs*
40 cm € 450,-
50 cm € 480,-
60 cm € 500,-
70 cm € 545,-
80 cm € 580,-
100 cm € 670,-
120 cm € 760,-
160 cm € 1.100,-
200 cm € 1.330,-

* Vanaf-prijs dubbelwandige ronde lichtkoepels incl. plaatsing en BTW.

Wil je ook de prijs weten van andere lichtkoepels? Bekijk dan de algemene lichtkoepel kosten.

Ronde lichtkoepel prijzen vergelijken
Prijsopbouw dakkoepel rond 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten ronde dakkoepel

De prijs van een ronde lichtkoepel bestaat voor een groot deel uit het materiaal. Het gaat hier om het materiaal van de koepel en de dakopstand, maar ook de afmetingen en het soort lichtkoepel spelen een rol.

Materiaal dakkoepel

Bij een ronde lichtkoepel kan je kiezen uit verschillende materialen, zoals glas, acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat is 25 maal sterker dan glas en nog steeds voordelig, terwijl polycarbonaat duurder is maar ook 300 keer sterker dan glas is. Wordt de lichtkoepel geplaatst op een plek waar kans is op inbraak, bijvoorbeeld aan de voorzijde van een woning? Dan is een polycarbonaat lichtkoepel een veilige optie.

Materiaal dakopstand

Wat betreft de lichtkoepel dakopstand heb je ook de keuze uit verschillende materialen. Ga je voor het weerbestendige pvc? Of hecht je meer waarde aan een goede isolatie en kies je voor polyester lichtkoepels?

Afmetingen ronde lichtkoepels Een ronde dakkoepel is beschikbaar in verschillende diameters. Je kan een kleine lichtkoepel plaatsen of veel lichtinval met een brede dakkoepel. De meest voorkomende diameters van een lichtkoepel zitten tussen de 40 en 200 cm.

Isolatie

Een lichtkoepel bestaat uit verschillende lagen. Hoe meer lagen, hoe beter de isolatie is. Voor woonruimtes kan je het beste kiezen voor een driewandige lichtkoepel, terwijl voor bijgebouwen enkelwandige koepels of dubbelwandige koepels ook prima werken.

Vlak of bolvormig?

Bij de keuze voor een lichtkoepel heb je nog meer te bepalen dan de vorm. Wil je bijvoorbeeld een bolvormige of vlakke lichtkoepel? Vlakke lichtkoepels hebben een strakkere uitstraling, terwijl bolvormig doorgaans beter passen bij de ronde koepels.

Ruimte niet recht onder het dak? Wil je extra lichtinval, maar zit de ruimte niet recht onder het dak? Kijk dan of een daglichtbuis een optie is; met behulp van een aluminium buis wordt licht naar een ruimte gestuurd die niet recht onder het dak zit.

Mogelijkheden met ronde lichtkoepel

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de lichtkoepel voorbeelden.

Ronde dakkoepel laten plaatsen door vakman

Wil je een ronde dakkoepel kopen en laten installeren? Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren vakman, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt. Het is niet verstandig om zelf aan de slag te gaan op het dak. Vraag gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster en profiteer van de volgende voordelen:

 • Snelle en correcte montage
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening
Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo betaal je nooit te veel reiskosten.

Eenvoudig de beste lichtkoepel deal vinden

Ben je op zoek naar een lichtkoepel op maat? Of zoek je een specialist die een standaard ronde lichtkoepel kan monteren in je dak? Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan bij Slimster en vergelijk 5 regionale bedrijven. Beslis zelf welke specialist de opdracht krijgt en bespaar zo tot wel 45%.

Vrijblijvend lichtkoepel-offertes aanvragen

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal