• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Rechthoekige lichtkoepel

Minimale kosten € 440,- Maximale kosten € 1.140,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 790,-
Vanaf-prijs rechthoek lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Wil je meer daglicht creëren in een rechthoekige ruimte, zoals een aanbouw, garage of carport? Een rechthoekige lichtkoepel is dan een ideale oplossing. Deze dakkoepel is beschikbaar in vele afmetingen en soorten, waardoor je altijd een geschikte maat voor jouw woning vindt.

Voordelen rechthoekige lichtkoepel

 • Ideaal voor rechthoekige ruimtes
 • Verschillende afmetingen mogelijk
 • Daglicht wordt gelijkmatig verdeeld
 • Betaalbare oplossing

Nadelen rechthoekige lichtkoepel

 • Minder lichtinval dan lichtstraat
 • Lastig zelf schoon te maken

Kosten rechthoekige lichtkoepel

Wil je een rechthoekige lichtkoepel kopen en laten monteren? Dan wil je vast weten wat de kosten hiervan zijn. De rechthoekige lichtkoepel prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaal en soort lichtkoepel.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van rechthoekige lichtkoepels. Het gaat hier om vanaf-prijzen inclusief plaatsing. Wil je liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
30 x 80 cm € 440,-
50 x 100 cm € 475,-
75 x 175 cm € 595,-
80 x 180 cm € 610,-
100 x 200 cm € 710,-
100 x 250 cm € 830,-
130 x 250 cm

€ 950,-

160 x 250 cm € 1.140,-

* Vanaf-prijs dubbelwandige rechthoekige lichtkoepel incl. plaatsing en BTW.

Ben je benieuwd naar de prijs van andere lichtkoepels? Bekijk dan de algemene lichtkoepel prijzen om de verschillende lichtkoepels te vergelijken.

Rechthoek lichtkoepel prijzen vergelijken
Prijsopbouw dakkoepel rechthoek 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten rechthoek dakkoepel

De rechthoekige dakkoepel prijzen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om het materiaal van de dakkoepel en dakopstand, maar ook om de afmeting en het type lichtkoepel.

Materiaal dakkoepel

Voor een rechthoekige lichtkoepel heb je de keuze uit verschillende materialen wat betreft de dakkoepel. Glas is een optie, maar acrylaat en polycarbonaat zijn sterker. Waar acrylaat 25 keer sterker is dan glas, is polycarbonaat zelfs 300 keer sterker dan glas. Wanneer je de lichtkoepel plaatst op een plek waar kans is op inbraak, dan is polycarbonaat de beste keuze. Acrylaat (plexiglas) is alleen goedkoper.

Materiaal dakopstand

Ga je voor een rechthoekige lichtkoepel met dakopstand? Dan heb je de keuze uit pvc of polyester. Een pvc dakopstand is goed bestand tegen weersinvloeden, terwijl polyester een uitstekende isolatie biedt.

Afmetingen lichtkoepel rechthoekig Een rechthoekige dakkoepel is verkrijgbaar in vele afmetingen. Je kan gaan voor een kleine, smalle lichtkoepel van 30 bij 80 cm. Maar ook grotere dakkoepels van bijvoorbeeld 160 bij 250 cm zijn mogelijk.

Isolatie

Zoek je een rechthoekige lichtkoepel met een goede isolatie? Dan is een driewandige dakkoepel een goede optie. Plaats je een lichtkoepel op je garage, carport of ander bijgebouw? Als er geen goede isolatie nodig is, dan kan je voor een enkelwandige dakkoepel of dubbelwandige lichtkoepel kiezen.

Vlak of bolvormig?

Van oorsprong zijn lichtkoepels bolvormig, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker vlakke dakkoepels. Het voordeel van vlakke lichtkoepels is de uitstraling: deze is strak. Maar ook de isolatie van vlakke lichtkoepels is doorgaans beter dan die van bolvormige koepels.

Mogelijkheden met rechthoek lichtkoepel

Rechthoekige lichtkoepel laten monteren door expert

Wil je een rechthoekige lichtkoepel in je dak? Het is niet een klus die je even zelf klaart: de dakkoepel moet wind- en waterdicht gemonteerd worden, waardoor het verstandig is dit door een vakman te laten doen. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Je kan zelf de verschillende vakmannen vergelijken en de beste specialist voor jou vinden. Voordelen van een Slimster-specialist:

 • Snelle en correcte montage
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

Eenvoudig rechthoekige lichtkoepel-offertes vergelijken

Ben je op zoek naar een goedkope rechthoekige dakkoepel? Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster en vergelijk tot wel 5 regionale bedrijven. Door slim bedrijven te vergelijken, kan je tot wel 45% besparen.

Snel en slim de beste dakkoepel-specialist vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal