• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Rechthoekige lichtkoepel plaatsen

Wil jij meer natuurlijk lichtinval creëeren in een rechthoekige ruimte, zoals een aanbouw, garage of carport? Dan is een rechthoekige lichtkoepel bij uitstek geschikt. Een dakkoepel in rechthoekige vorm is verkrijgbaar in verschillende dagmaten en diverse materialen. Je kunt kiezen uit een losse koepel bij renovatie van het daklicht, maar ook uit een complete set met dakopstand bij vervangen van de gehele lichtkoepel. Op Slimster lees je meer informatie over rechthoekige lichtkoepels en vergelijk je gratis offertes voor de beste prijs inclusief montage.

Kenmerken rechthoekige lichtkoepel

 • Ideaal voor rechthoekige (woon)ruimtes
 • Betaalbare daklicht oplossing
 • Goede verspreiding natuurlijk daglicht
 • Verkrijgbaar in diverse maten en materialen
 • Rechthoekige dakkoepel op maat geplaatst

Daklicht vormen

Wanneer je een platdakraam wilt plaatsen om meer lichtinval te creëeren heb je de keus uit diverse vormen. Naast rechthoekige lichtkoepels en vierkante dakkoepels kun je ook kiezen voor bolvormige koepels of piramide lichtkoepels.

Prijst rechthoekige lichtkoepels inclusief plaatsen

Wil jij een lichtkoepel in rechthoekige vorm kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijke kosten. De prijs voor een rechthoekige dakkoepel is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen onder andere de afmeting en het gekozen materiaal een rol bij het bepalen van de kostprijs. Daarnaast hebben het uurtarief en de eventuele extra opties invloed op de prijs. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor dakkoepels inclusief montage. Wil je graag concrete prijzen vergelijken? Vraag dan de gratis offertes aan via Slimster van lokale daklicht specialisten.

Afmeting lichtkoepel Vanaf prijs*
30 x 80 cm € 445,-
40 x 70 cm € 450,-
50 x 100 cm € 475,-
75 x 175 cm € 595,-
80 x 180 cm € 610,-
100 x 200 cm € 710,-
100 x 250 cm € 830,-
130 x 250 cm € 950,-

* Vanaf prijs rechthoekige lichtkoepel inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor dubbelwandige rechthoekige daklichten van acrylaat met AVP opstand. Op basis van jouw wensen, zoals materiaal en aantal wanden, kan de prijs oplopen.

Materiaal koepel en dakopstand

Ga jij een rechthoekige lichtkoepel kopen, dan heb je de keus uit diverse materialen. Voor zowel de koepel zelf als voor de dakopstand is het belangrijk om een materiaal te vinden dat past bij jouw woning en toepassing. Voor de koepel heb je de keus uit acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat. Een acrylaat koepel is goedkoper, maar een polycarbonaat dakkoepel is sterker en beter bestand tegen inbraak. Ter vergelijking; acrylaat is ongeveer 25 keer zo sterk als glas, terwijl polycarbonaat wel 300 keer sterker is. Voor de opstand kun je kiezen uit AVP en polyester. AVP is de meest voordelige keus, maar een polyester dakopstand isoleert vele malen beter.

Aantal schalen lichtkoepel

Naast het soort materiaal is het ook belangrijk om na te denken over het aantal wanden van de koepel die je laat plaatsen. Hoe meer wanden (ook wel schalen of lagen genoemd), hoe beter de koepel isoleert. Je kunt kiezen uit enkelwandige en dubbelwandige lichtkoepels, voor bijvoorbeeld een uitbouw, aanbod of carport. Voor een woonruimte kun je beter gaan voor driewandige of vierwandige dakkoepels. Deze hebben een betere isolatiewaarde en houden de temperatuur in huis beter onder controle.

Soorten dakkoepels

Wil jij meer zonlicht naar binnen laten vallen via een plat dak? Dan is een lichtkoepel een uitstekende oplossing. Afhankelijk van jouw wensen zijn er diverse soorten dakkoepels die je kunt laten plaatsen. Ieder type daklicht heeft zo haar eigen voordelen en nadelen. Wil je bijvoorbeeld meer frisse lucht? Dan is een lichtkoepel met ventilatieraam een prima keus. Heb jij een dakterras waar je van wilt genieten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een dakbetredingskoepel. De bij Slimster aangesloten specialisten hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van alle soorten daklichten.

Lichtkoepel rechthoekig op maat laten plaatsen

Een rechthoekige lichtkoepel zorgt voor meer natuurlijk lichtinval en is geschikt voor plaatsing op platte daken. De installatie van een koepel en dakopstand is een nauwkeurig werkje, daarom raden wij aan dit te allen tijde te laten uitvoeren door een bekwame vakman. De opstand moet perfect geplaatst worden zodat deze winddicht en waterdicht is. Zo voorkom je namelijk lekkages. Bespaar jezelf een hoop werk, tijd en frustratie door jouw nieuwe dakkoepel te laten plaatsen door een specialist via Slimster.

Direct gratis rechthoekige lichtkoepel offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar de laagste prijs voor een nieuwe rechthoekige lichtkoepel inclusief montage? Slimster brengt jou in contact met betrouwbare daklicht specialisten voor renovatie of vervanging van dakkoepels. Vul het offerteformulier in en ontvang tot maximaal 5 gratis offertes. Je kunt de prijzen thuis vergelijken en ingaan op het aanbod van de vakman met scherpste offerte. Met ons offertesysteem kun jij tot wel 45 procent op de totale kosten besparen.

 • Ontvang maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Laat je adviseren door een ervaren daklicht specialist
 • Rechthoekige lichtkoepel op maat geplaatst
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs