• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Ventilerende lichtkoepel prijzen

Minimale kosten € 540,- Maximale kosten € 960,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 750,-
Vanaf-prijs ventilerende lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Wil je meer daglicht in een vochtige ruimte, zoals een badkamer of toilet? Denk dan ook goed na over de ventilatie, want dit is op deze plekken in huis ook heel belangrijk. Door een lichtkoepel met ventilatie te plaatsen, zorg je voor voldoende frisse lucht en daglicht in deze ruimte.

Voordelen ventilerende lichtkoepel

 • Ruimte eenvoudig ventileren
 • Keuze uit elektrisch of handmatig
 • Diverse maten en soorten mogelijk

Nadelen ventilerende lichtkoepel

Kosten lichtkoepel ventilerend

Wat zijn de kosten van een lichtkoepel met ventilatie? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type lichtkoepel en de bediening van het daklicht. Ook de montage is van invloed op de prijs.

Bekijk de ventilerende lichtkoepel prijzen in onderstaande tabel. Het gaat hier om vanaf-prijzen, inclusief plaatsing. Wil je liever de exacte prijs weten van een daklicht met ventilatie? Vraag dan gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs handmatige bediening*
Prijs elektrische bediening*
60 x 60 cm € 540,- € 940,-
70 x 70 cm € 620,- € 1.055,-
80 x 80 cm € 690,- € 1.075,-
100 x 100 cm € 810,- € 1.270,-
100 x 150 cm € 980,- € 1.430,-
120 x 120 cm € 960,- € 1.400,-

* Vanaf-prijs dubbelwandig acrylaat lichtkoepel ventilerend incl. plaatsing en btw.

Bekijk ook de algemene lichtkoepel prijzen.

Ventilerend daklicht prijs vergelijken
Prijsopbouw ventilerende lichtkoepel 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten daklicht met opstand

De prijs van een lichtkoepel met ventilatie is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal. De materiaalkosten worden opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Materiaalkeuze lichtkoepel en dakopstand
 • Soort lichtkoepel
 • Isolatie
 • Bediening

Materiaalkeuze lichtkoepel en opstand

Ga je een lichtkoepel met ventilatie laten plaatsen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Je kan kiezen voor een schaal van glas, acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Wat betreft de dakopstand zijn pvc en polyester de meest populaire materialen. Laat je adviseren door een vakman over de beste opties voor jouw nieuwe daklicht.

Soort lichtkoepel

Ga je voor een bolvormige of vlakke lichtkoepel? Maar dit is niet de enige keuze die je moet maken. Voor welke vorm ga je: een rond daklicht, vierkant daklicht, rechthoekig daklicht of piramidevormig daklicht?

Isolatie

Een lichtkoepel met ventilatie is in verschillende isolatiewaardes verkrijgbaar. Zoek je een lichtkoepel voor een woonruimte? Ga dan voor een driewandige dakkoepel. Is isolatie iets minder van belang, dan kan een enkelwandige lichtkoepel of dubbelwandige lichtkoepel ook volstaan. Hoe meer lagen een lichtkoepel heeft, hoe beter hij isoleert.

Handmatige of elektrische bediening

Een ventilerende lichtkoepel kan op 2 manieren bediend worden. Je kan een daklicht handmatig bedienen, bijvoorbeeld met behulp van een spindel en bedieningsslinger. Maar elektrische lichtkoepels winnen aan populariteit; ze zijn namelijk eenvoudig in het gebruik. Hoewel een handmatige lichtkoepel voordeliger is, levert een elektrische dakkoepel veel meer gebruikersgemak op.

Eenvoudig de beste specialist vinden

Daklicht met ventilatie laten installeren

Ben je op zoek naar de juiste specialist voor de installatie van je nieuwe dakkoepel? Een lichtkoepel met ventilatie is niet eenvoudig om te installeren; er komt een hoop bij kijken. Schakel de hulp in van een ervaren vakman en geniet snel van je nieuwe daklicht. Vind het juiste bedrijf via Slimster en profiteer van belangrijke voordelen:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

Eenvoudig ronde lichtkoepel-offertes vergelijken

Besparen op de kosten van een lichtkoepel-specialist? Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je de voorrijkosten in de hand houdt. Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan en vergelijk de verschillende bedrijven. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Vind de beste lichtkoepel-deal

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal