• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Lichtkoepel ventilerend plaatsen

Ben jij van plan een lichtkoepel te laten plaatsen in een vochtige ruimte, zoals een badkamer? Denk dan goed na over de ventilatie. Een ventilerende lichtkoepel zorgt voor frisse lucht in de gehele ruimte. Vooral in de zomer kan het erg warm worden in een kleine ruimte. Goed ventileren is dan erg belangrijk. Een lichtkoepel met ventilatie is te kopen met handmatige bediening of elektrische bediening en deze dakkoepels zijn tot 30 cm open te zetten. Op Slimster lees je meer informatie over lichtkoepels met ventilatie en vraag je gratis offertes aan om specialisten te vergelijken.

Voordelen ventilerende lichtkoepel

 • Meer frisse lucht
 • Lichtkoepel met ventilatie op maat
 • Diverse afmetingen en materialen
 • Elektrische bediening mogelijk

Nadelen dakkoepel met ventilatie

 • Alleen geschikt voor platte daken
 • Elektrische bediening is duurder

Prijs ventilerende lichtkoepel

Wil jij een ventilerend lichtkoepel kopen en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs voor een dakkoepel met ventilatie raam is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben onder andere de afmeting van het daklicht, het gekozen materiaal en de bediening invloed op de prijzen. Elektrische bediening is duurder dan een ventilatie-koepel met handbediening. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor lichtkoepels met ventilatie inclusief montage. Wil je graag concrete prijsopgaven vergelijken? Vraag dan de gratis offertes via Slimster aan.

Afmeting lichtkoepel Vanaf prijs*
60 x 60 cm € 540,-
70 x 70 cm € 570,-
70 x 100 cm € 600,-
80 x 80 cm € 590,-
100 x 100 cm € 630,-
100 x 200 cm € 980,-
120 x 120 cm € 810,-

* Vanaf prijs lichtkoepel ventilerend inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen voor ventilerende dakkoepels met handmatige bediening. Op basis van jouw persoonlijk wensen en de specifieke situatie kan de prijs oplopen.

Handmatige of elektrische bediening

Bij de installatie van ventilerende lichtkoepels heb je de keus uit handmatige of elektrische bediening. Een dakkoepel die je met de hand open moet zetten is goedkoper, maar een koepel met elektrische opening is praktischer wanneer de lichtkoepel in een hoog dak zit. Kies je voor handbediening dan wordt de lichtkoepel geopend met een spindel en bedieningsslinger. Bij een koepel met elektrisch ventilatieraam zet je het raam open door middel van een kettingmotor met schakelaar.

Materialen dakkoepel

De meeste ventilerende lichtkoepels bestaan uit een koepel van acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat en een dakopstand van AVP of polyester. Ook glas behoort tot de mogelijkheden, zoals je vaak ziet bij een vlakke lichtkoepel. Acrylaat is goedkoper dan polycarbonaat, maar wel minder sterk. Polycarbonaat is vrijwel onbreekbaar en qua inbraakpreventie een betere keus. Voor de opstand is AVP een voordelige keus, maar polyester dakopstanden bieden een betere isolatiewaarde.

Welk soort lichtkoepel?

Ben jij aan het rondkijken voor een geschikte platdakraam? De specialisten in ons netwerk kunnen diverse soorten lichtkoepels plaatsen voor een voordelige prijs. Wil je meer weten over alle mogelijkheden en ontdekken welke dakkoepel past bij jouw uitbouw, aanbouw, garage, (bij)keuken, serre of carport? Al deze lichtkoepels zijn geschikt om meer natuurlijk lichtinval te creëeren.

Lichtkoepels met ventilatie op maat laten plaatsen

Heb jij een uitbouw of aanbouw laten bouwen met een nieuwe badkamer? Of wil je een andere ruimte in huis voorzien van extra zonlicht en ventilatie? Dan is een lichtkoepel met ventilatie raam een goede optie. Zeker wanneer een normaal dakraam niet tot de mogelijkheden behoort. Laat een ventilerende dakkoepel op een plat dak plaatsen door een erkende specialist. De bij Slimster aangesloten daklicht bedrijven maken jouw nieuwe lichtkoepel compleet op maat en monteren deze op perfect wijze. Kies voor kwaliteit!

Direct gratis lichtkoepel ventilerend offertes vergelijken!

Wil jij een ventilerende lichtkoepel kopen en zoek je de voordeligste prijs? Vul ons offerteformulier in wij brengen jou vrijblijvend in contact met daklicht specialisten uit jouw omgeving. Je ontvangt tot maximaal 5 gratis offertes via Slimster om thuis dakkoepel prijzen te vergelijken. Door gebruik te maken van ons handige offertesysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op een lichtkoepel met ventilatie inclusief montage.

 • 5 gratis en vrijblijvende offertes ontvangen
 • Lichtkoepels met ventilatie raam op maat
 • Vergelijk daklicht bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten