• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Lichtkoepel met opstand prijzen

Minimale kosten € 450,- Maximale kosten € 720,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 585,-
Vanaf-prijs lichtkoepel met opstand, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Bij iedere lichtkoepel hoort een passende opstand. Alleen als je een nieuwe lichtkoepel in een huidig opstand wilt plaatsen, kan je ervoor kiezen om enkel de schaal van de lichtkoepel te kopen. In alle andere gevallen is een lichtkoepel altijd voorzien van een dakopstand.

Kenmerken lichtkoepel met opstand

 • Vereenvoudigt montage lichtkoepel
 • In verschillende modellen en afmetingen
 • Diverse materialen mogelijk
lichtkoepel dakopstand prijzen
lichtkoepel met dakopstand kosten
dakkoepel dakopstand prijs

Wat kost een lichtkoepel met opstand?

Wat zijn de kosten van een lichtkoepel met dakopstand? Lichtkoepels zijn beschikbaar in vele soorten en maten en dit zijn belangrijke factoren voor de prijs. Ook de montage is van invloed op de lichtkoepel prijzen: zo hanteert iedere vakman zijn eigen uurtarief.

Ben je benieuwd naar de lichtkoepel met dakopstand prijzen? In de onderstaande tabel vind je vanaf-prijzen van deze dakkoepels. Liever de exacte kosten weten van een lichtkoepel met dakopstand? Vraag dan gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Vanaf prijs*
60 x 60 cm € 450,-
80 x 80 cm € 490,-
90 x 90 cm € 510,-
100 x 100 cm € 525,-
90 x 120 cm € 640,-
100 x 150 cm € 720,-

* Vanaf-prijs dubbelwandige acrylaat lichtkoepel met opstand incl. plaatsing en btw.

Bekijk ook de algemene dakkoepel prijzen.

Prijzen daklicht met opstand vergelijken
Prijsopbouw lichtkoepel dakopstand 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaal dakopstand en koepel

Een lichtkoepel is altijd voorzien van een dakopstand. Ga je een bestaande lichtkoepel vervangen voor een koepel van dezelfde maten? Dan hoeft soms alleen de schaal vernieuwd te worden en kan de dakopstand blijven zitten. Maar in alle andere gevallen heb je een nieuwe lichtkoepel met dakopstand nodig. De kosten van deze nieuwe lichtkoepel worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Maar waaruit bestaan de materiaalkosten?

 • Materiaalkeuze lichtkoepel
 • Materiaalkeuze dakopstand
 • Soort lichtkoepel
 • Extra opties

Materiaalkeuze lichtkoepel

Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor je nieuwe lichtkoepel. Glas is een optie, maar dit is niet zo sterk als acrylaat of polycarbonaat. Waar acrylaat (plexiglas) tot wel 25 keer sterker is, is polycarbonaat zelfs 300 maal sterker dan glas. Voor inbraakwerend materiaal moet je dus zeker bij polycarbonaat zijn. Wil je niet dat er door je lichtkoepel gekeken kan worden? Dan is een opale koepel een goed idee.

Materiaalkeuze dakopstand

Ook qua dakopstand zijn er verschillende opties. Pvc en polyester zijn wel de meest voorkomende voor woningen. Voor bijgebouwen wordt er ook nog wel eens gekozen voor houten dakopstanden.

Soort lichtkoepel

Lichtkoepels zijn er in alle soorten en maten. Wil je een bolvormige of vlakke lichtkoepel? Hoe belangrijk is een goede isolatie voor jou, want ook op dat vlak heb je een keuze:

Daarnaast zijn lichtkoepels beschikbaar in verschillende vormen:

Extra opties

Je kan ervoor kiezen om enkele opties toe te voegen aan je lichtkoepel met dakopstand. Wil je de ruimte kunnen ventileren? Ga dan voor een elektrische lichtkoepel. Of laat een lichtkoepel met daktoegang plaatsen, zodat je op je dakterras kunt genieten.

lichtkoepel dakopstand
daklicht met opstand kosten
dakkoepel dakopstand

Dakkoepel met opstand door vakman laten installeren

Het installeren van een dakkoepel met opstand is geen eenvoudige klus. Het is verstandig om hiervoor hulp in te schakelen van een betrouwbare specialist. Bij Slimster kom je in contact met regionale bedrijven die verstand van zaken hebben. Zo vind je eenvoudig de beste deal en profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

 • Snelle en correcte montage
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening
Bespaar op voorrijkosten Slim besparen op de kosten? Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel betaalt voor de voorrijkosten.

Snel en slim de beste lichtkoepel-specialist vinden

Ben je op zoek naar de beste specialist voor jouw nieuwe lichtkoepel met dakopstand? Vraag dan gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster en vergelijk diverse regionale bedrijven. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend daklicht-offertes aanvragen

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal