• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Lichtkoepel met daktoegang prijzen

Minimale kosten € 1.000,- Maximale kosten € 1.300,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.150,-
Vanaf-prijs lichtkoepel daktoegang, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Krijg je een dakterras of ben je voor onderhoud vaak op het platte dak van je woning te vinden? Een lichtkoepel met daktoegang kan een handige manier zijn om snel en simpel het dak te betreden.

Wat is een daktoegangskoepel? Een lichtkoepel met daktoegang is ideaal als je regelmatig het dak wilt betreden. Dit daklicht is eenvoudig tot wel 90 graden te openen. Deze dakkoepel met daktoetreding zorgt dus niet alleen voor veel lichtinval in huis, maar biedt ook toegang tot het dak.

Voordelen lichtkoepel dakbetreding

 • Meer natuurlijk lichtinval in huis
 • Toegang tot plat dak of dakterras
 • Eenvoudig in gebruik
 • Diverse materialen en soorten

Nadelen lichtkoepel dakbetreding

 • Duurder dan een vaste lichtkoepel
 • Raambeslag moet inbraakproof zijn

Kosten lichtkoepel met daktoegang

Ben je op zoek naar een lichtkoepel met daktoegang en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs van een daktoetredingsraam is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, afmetingen en eventuele extra opties. Ook het uurtarief van de vakman speelt een rol bij de prijsbepaling.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van een lichtkoepel met daktoegang. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel Prijs*
90 x 90 cm € 1.000,-
90 x 120 cm € 1.200,-
100 x 100 cm € 1.100,-
120 x 120 cm € 1.300,-

* Vanaf-prijs lichtkoepels daktoegang incl plaatsen en BTW.

Vergelijk de verschillende soorten lichtkoepels door de algemene lichtkoepel prijzen te bekijken.

Prijzen daktoetredingsraam vergelijken
Prijsopbouw lichtkoepel daktoegang 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten daktoegangskoepel

Het materiaal heeft een grote invloed op de prijs van een daktoegangskoepel. De materiaalkosten worden opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals:

 • Materiaalkeuze lichtkoepel en dakopstand
 • Afmeting en vorm lichtkoepel
 • Isolatie

Materiaalkeuze lichtkoepel en opstand

Een lichtkoepel bestaat uit een koepel en een dakopstand. Voor de koepel heb je de keuze uit glas, acrylaat of polycarbonaat. Vlakke lichtkoepels worden doorgaans gemaakt van glas, maar voor de bolvormige koepels wordt veel acrylaat (plexiglas) of het inbraakwerende polycarbonaat gebruikt.

Wat betreft de dakopstand heb je de keuze uit verschillende materialen, maar pvc en polyester zijn het meest bekend. Ga je de daktoegangskoepel regelmatig gebruiken, kies dan voor een daklicht van polycarbonaat en polyester.

Afmeting en vorm lichtkoepel

Een lichtkoepel met daktoegang is beschikbaar in verschillende vormen en maten. Je kan kiezen voor een vierkante lichtkoepel of een rechthoekige lichtkoepel.

Isolatie

De daktoegangskoepel is in verschillende isolatiewaardes te verkrijgen. Een lichtkoepel met daktoegang wordt veelal geplaatst boven een woonruimte, waardoor isolatie erg belangrijk is. Laat een driewandige lichtkoepel plaatsen; deze isoleert goed. Is isolatie minder belangrijk, dan kan je ook een enkelwandige lichtkoepel of dubbelwandige lichtkoepel laten installeren.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je een lichtkoepel met daktoegang laten plaatsen? Of heb je een andere lichtkoepel op het oog? Bekijk dan de dakkoepel voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Daktoegang op schuin dak

Een daktoegangskoepel is geschikt voor een plat dak, maar wil je een schuin dak betreden? Dan is er ook een geschikt raam: het uitstapdakraam.

Groendak aanleggen

Wil je jouw dak omtoveren tot een mooie, groene tuin? Dan is een groendak wellicht een optie voor jou.

Groendak aanbrengen

Daktoetredingsraam laten plaatsen door vakman

Een daktoegangskoepel is niet eenvoudig te plaatsen en we raden aan om hiervoor een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat de plaatsing correct gebeurt en de koepel wind- en waterdicht wordt gemonteerd. Vergelijk altijd meerdere bedrijven voor je een keuze maakt, want iedere vakman hanteert een eigen uurtarief. Door te vergelijken houd je de kosten in de hand.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Wil je slim besparen? Schakel dan de hulp in van een lokale of regionale vakman, en houd de reiskosten binnen de perken. Door ook zelf het bouwafval af te voeren, kan je nog wat meer geld besparen.

Eenvoudig de beste lichtkoepel-specialist vinden

Ben je op zoek naar een goede, maar voordelige manier om een lichtkoepel met daktoegang te laten monteren? Vraag gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster en vergelijk tot wel 5 regionale bedrijven. Je beslist zelf welke vakman de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%. Dat is slim vergelijken.

Vrijblijvend daktoegangskoepel-offertes aanvragen

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal