• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Lichtkoepel met daktoegang plaatsen

Heb jij een plat dak waar je regelmatig onderhoud op wilt verrichten, of heb je een mooi dakterras waar je van wilt genieten? Dan is een lichtkoepel met daktoegang een slimme optie als daklicht. Een dakkoepel met dakbetreding zorgt enerzijds voor meer natuurlijk lichtinval en anderzijds biedt het een opening naar buiten toe. Een daktoegangskoepel is tot 90 graden te openen en uitgerust met gasveren of glijders. Met behulp van de klink en grepen kun je de koepel handmatig openen en sluiten wanneer je het dak of dakterras op wilt. Vraag via Slimster vrijblijvende offertes op van daklicht specialisten om de voordeligste prijs te vinden!

Voordelen lichtkoepel dakbetreding

 • Meer natuurlijk lichtinval in woning
 • Toegang tot plat dak of dakterras
 • Diverse materialen en extra opties
 • Eenvoudig te openen en sluiten

Nadelen lichtkoepels daktoegang

 • Duurder dan een vaste lichtkoepel
 • Raambeslag moet inbraakproof zijn

Prijs lichtkoepel met daktoegang

Zoek jij een goedkope lichtkoepel met daktoegang inclusief montage door een ervaren specialist? De prijs voor een dakkoepel voor dakbetreding is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen de afmeting, het gekozen materiaal en de eventuele extra opties een rol bij de prijsbepaling voor daklichten. Daarnaast is het uurtarief van de vakman ook iets om rekening mee te houden. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor daktoegangkoepels inclusief plaatsing. Wil je concrete prijzen vergelijken? Dan kun je het best de gratis offertes via Slimster aanvragen.

Afmeting daktoegangskoepel Vanaf prijs*
70 x 70 cm € 600,-
80 x 80 cm € 630,-
90 x 90 cm € 640,-
100 x 100 cm € 675,-
70 x 100 cm € 640,-
75 x 125 cm € 680,-

* Vanaf prijs lichtkoepels daktoegang inclusief plaatsen en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor dakbetreding koepels van AVP en dubbelwandige koepel. Afhankelijk van de door jou gekozen materialen, aantal wanden en extra opties kan de prijs oplopen.

Daktoegangskoepel materiaal

Het door jou gekozen materiaal heeft een grote invloed op de prijs voor een lichtkoepel met daktoegang. Voor de koepel heb je de keus uit acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat (plexiglas) is ongeveer 25 keer sterker dan glas en polycarbonaat zelfs 300 keer. Acrylaat is goedkoper, maar polycarbonaat is een betere keus wanneer je de dakbetreding regelmatig gaat gebruiken. Voor incidenteel gebruik is acrylaat prima. Kleine daklichten met daktoegang worden vaak uitgevoerd met een AVP raamwerk, grotere platdakramen hebben een verzwaard aluminium raamwerk voor extra stevigheid.

Aantal wanden koepel

Bij het samenstellen en laten plaatsen van een dakbetredingskoepel heb je niet alleen de keus uit acrylaat (pmma) of polycarbonaat (pc). Je moet ook bepalen uit hoeveel wanden / schalen de koepel bestaat. Het is mogelijk om een enkelwandige koepel of dubbelwandige koepel te laten monteren, maar je kunt ook gaan voor een driewandige lichtkoepel of vierwandige dakkoepel. In de regel geldt dat hoe meer schalen de koepel heeft, hoe beter de lichtkoepels isoleren.

Koepel voor dakonderhoud of dakterras

Een lichtkoepel met daktoegang is tot 90 graden te openen, waardoor je gemakkelijk op het dak kunt komen. Dit is ideaal wanneer je een plat dak hebt en hier regelmatig onderhoudswerkzaamheden moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van de daken of dakgoten. Maar ook wanneer je een dakterras hebt is zo'n daktoegangskoepel erg handig. De binnenruimte krijgt meer natuurlijk daglicht binnen en als je naar het terras wilt gebruik je de dakbetreding.

Uitstap dakraam

Een lichtkoepel met daktoegang lijkt sterk op een uitstap dakraam. Het verschil is echter dat een dakbetredingskoepel geplaatst wordt in een plat dak, waar een uitstapdakraam geschikt is voor schuine daken. Zet jij de koepel alleen open om meer frisse lucht naar binnen te laten? Dan is een ventilatie lichtkoepel een goedkopere optie.

Lichtkoepel met daktoegang op maat laten plaatsen

Wil jij een daktoegangskoepel laten installeren door een ervaren specialist? De daklicht bedrijven in het netwerk van Slimster hebben allemaal jarenlange ervaring in het op maat maken van lichtkoepels en plaatsen deze op perfecte wijze. De dakkoepel wordt naar jouw wens samengesteld met bijvoorbeeld een polycarbonaat koepel en polyester dakopstand. De vakman zorgt ervoor dat de lichtkoepel waterdicht en winddicht is, zodat je nergens meer naar hoeft om te kijken. Bovendien krijg je garantie op het werk van de lichtkoepel expert.

Direct gratis dakbetreding lichtkoepel offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar een goedkope lichtkoepel met daktoegang? Slimster helpt jou graag op weg door je in contact te brengen met daklicht specialisten uit jouw eigen regio. Vul het offerteformulier in en ontvang tot maximaal 5 gratis offertes, zodat je prijzen thuis kunt vergelijken. Met ons slimme vergelijkingssysteem kun je tot wel 45 procent besparen op de totale kosten voor lichtkoepels met dakbetreding inclusief montage.

 • Lichtkoepel daktoegang compleet op maat gemaakt
 • Ontvang 5 gratis offertes om te vergelijken
 • Vrijblijvend adviesgesprek met expert mogelijk
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs