• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Driewandige lichtkoepel

Ben je op zoek naar een uitstekend isolerende lichtkoepel? Dan is een driewandige lichtkoepel een perfecte keuze. Deze dakkoepel laat veel daglicht binnen en biedt tegelijkertijd een uitstekende warmte-isolatie. Ook omgevingsgeluid blijft beperkt, wat ideaal is in woonruimtes.

Voordelen driewandige lichtkoepel

  • Geluidsdempend
  • Uitstekende isolatie
  • Diverse maten, materialen en soorten
  • Lichtkoepel op maat geplaatst

Nadelen driewandige lichtkoepel

  • Duurder dan enkelwandig of dubbelwandig
  • Minder sterke isolatie dan vierwandige koepel
driewandige lichtkoepel prijzen
driewandige dakkoepel kosten
prijs driewandig daklicht

Kosten driewandige lichtkoepel

Wat is de prijs van een driewandige lichtkoepel? De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en het soort daklicht. Maar ook de montage en het uurtarief van de vakman spelen een rol.

Benieuwd naar de driewandige lichtkoepel prijzen? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten. Voor een exacte prijs vraag je gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
60 x 60 cm € 500,-
80 x 80 cm € 540,-
90 x 90 cm € 560,-
100 x 100 cm € 575,-
90 x 120 cm € 690,-
100 x 150 cm € 800,-

* Vanaf prijs lichtkoepel driewandig van acrylaat incl. plaatsing en BTW.

Driewandige lichtkoepel prijzen vergelijken

Wanneer driewandig daklicht plaatsen?

Wil je meer daglicht in huis, maar wel verzekerd zijn van een goede isolatie? Dan is een driewandige lichtkoepel een uitstekende optie. Deze lichtkoepel zorgt voor meer natuurlijk licht in een ruimte, zonder in te boeten aan de warmte- en geluidsisolatie. Deze driewandige dakkoepels zijn ideaal in woonruimtes, zoals een woonkamer, keuken of slaapkamer.

Isolatiewaarde schalen koepel

De isolatie van een lichtkoepel wordt bepaald door het aantal schalen. Een koepel wordt gemaakt uit schalen, ook wel lagen of wanden genoemd. Hoe meer schalen de koepel heeft, hoe beter de isolatie is. De isolatie wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde:

Er zijn tegenwoordig ook al vierwandige lichtkoepels op de markt, met een U-waarde van 1,4.

Materiaal driewandige dakkoepel

Je hebt verschillende keuzes wat betreft het materiaal van de lichtkoepel. De koepel kan gemaakt worden van glas, acrylaat of polycarbonaat. Polycarbonaat is ideaal als je een inbraakwerende lichtkoepel wilt; dit materiaal is maar liefst 300 maal sterker dan glas.

Wat betreft de dakopstand zijn er ook diverse materialen, waar pvc en polyester het meest bekend zijn. Polyester is een geschikt materiaal als je de isolatie belangrijk vindt.

Soorten lichtkoepels

Een driewandige lichtkoepel is met verschillende opties te verkrijgen. Je kan zelf de vorm bepalen, maar ook diverse toepassingen uitzoeken. De meest populaire soorten zijn:

Lichtkoepel driewandig op maat laten plaatsen

Een driewandige lichtkoepel is niet zomaar te installeren. We raden aan de hulp in te schakelen van een betrouwbare specialist. Zo weet je zeker dat het daklicht wind- en waterdicht gemonteerd wordt. Wil je eerst wat meer weten over de mogelijkheden? De specialisten uit het Slimster-netwerk kunnen je vrijblijvend adviseren over de beste optie voor jouw lichtkoepel.

Vrijblijvend daklicht offertes vergelijken

Wil je graag een driewandige lichtkoepel kopen en ben je op zoek naar de voordeligste aanbieding? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met daklicht bedrijven uit jouw eigen regio. Vul ons offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes. Vergelijk de prijzen en laat je adviseren door een ervaren expert. Met ons offertesysteem bespaar jij tot wel 45 procent op de kosten voor een dakkoepel met drie wanden.

Eenvoudig de beste lichtkoepel deal vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal