• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Driewandige lichtkoepel plaatsen

Ben jij op zoek naar een lichtkoepel met een uitstekende isolatiewaarde? Dan is een driewandige lichtkoepel een perfecte keus. Door een dakkoepel met drie wanden te plaatsen laat jij natuurlijk daglicht binnen zonder nadelige effecten. Omgevingsgeluid wordt tot een minimum beperkt en deze daklichten bieden goede warmte-isolatie. Driewandige lichtkoepels zijn te plaatsen in diverse materialen, afmetingen en soorten. Lees meer informatie op Slimster en vergelijk gratis offertes van lokale dakkoepel specialisten.

Voordelen driewandige lichtkoepel

 • Bepert geluid en warmte tot minimum
 • Zeer sterke isolatiewaarde
 • Diverse maten, materialen en soorten
 • Lichtkoepel op maat geplaatst

Nadelen lichtkoepel driewandig

 • Duurder dan enkelwandig of dubbelwandig
 • Minder sterke isolatie dan vierwandige koepel

Prijs driewandige lichtkoepels inclusief montage

Wil jij een driewandige lichtkoepel kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten die je kunt verwachten. De prijs voor een dakkoepel met drie wanden is afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn de materialen, afmetingen en het type daklicht van invloed op de kostprijs. Maar ook het uurtarief van de vakman en eventuele extra opties spelen een rol bij de prijsbepaling. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde richtprijzen voor driewandige lichtkoepels inclusief montage voor diverse dagmaten. Wil je graag concrete prijzen vergelijken? Dan raden wij je aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen.

Afmeting lichtkoepel Vanaf prijs*
40 x 40 cm € 330,-
60 x 60 cm € 365,-
80 x 80 cm € 440,-
100 x 100 cm € 480,-
100 x 150 cm € 625,-
100 x 200 cm € 730,-
180 x 280 cm € 1.380,-

* Vanaf prijs lichtkoepel driewandig van acrylaat inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor dakkoepels met drie lagen uitgevoerd in acrylaat en zonder dakopstand. Afhankelijk van het door jou gekozen materiaal, soort daklicht en extra opties kan de prijs oplopen.

Sterke isolatie met driewandige dakkoepel

Een driewandige lichtkoepel biedt een uitstekende isolatiewaarde. Dit maakt een dakkoepel met drie wanden uitermate geschikt voor woonruimten, zoals een slaapkamer of hobbykamer. In de zomer wordt de hitte buiten gehouden, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. In de winterperiode houdt een isolerende koepel de warmte juist binnen, zodat je minder hoeft te stoken. Een driewandige koepel is in aanschaf duurder dan een enkelwandige lichtkoepel of dubbelwandige dakkoepel. Wil jij een daklicht plaatsen op een ruimte waar isolatie minder belangrijk is, zoals een carport, garage of overkapping? Dan kun je voor zo'n goedkopere lichtkoepel kiezen.

Isolatiewaarde schalen koepel

Om in kaart te brengen hoe goed een koepel isoleert worden de zogehete U-Waardes toegekend. Dit is een warmte isolatie getal en hoe lager dit getal, des te meer warmte isolatie de lichtkoepel heeft te bieden. Over het algemeen geldt; hoe meer wanden (of schalen of lagen) een koepel heeft, des te beter deze isoleert.

 • Enkelwandige koepel = 5,2 U-Waarde
 • Dubbelwandige koepel = 2,8 U-Waarde
 • Driewandige koepel = 1,9 U-Waarde
 • Vierwandige koepel = 1,4 U-Waarde

Materialen voor jouw daklicht

Wanneer je een lichtkoepel laat plaatsen heeft de materiaalkeuze ook invloed op de prijs en mate van isolatie. Denk dus goed na over de materialen voordat je een dakkkoepel gaat kopen. Voor de koepel zelf heb je de keus uit acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat. Beide materialen zijn sterker dan normaal glas. Acrylaat is ongeveer 25 keer sterker en polycarbonaat zelfs 300 keer. Acrylaat is goedkoper, maar polycarbonaat is slagvast en daardoor beter bestand tegen vandalisme en inbrekers. Voor de dakopstand kun je kiezen uit polyester en AVP. Een polyester opstand is duurder dan een AVP opstand, maar biedt wel een betere isolatiewaarde.

Soorten lichtkoepels

Afhankelijk van jouw eigen wensen en de toepassing van de lichtkoepel zijn er diverse soorten daklichten verkrijgbaar. De bij Slimster aangesloten bedrijven kunnen ieder type dakkoepel op perfect wijze installeren. In overleg met de expert vind jij het daklicht dat perfect aansluit bij jouw woning en wensen. Heb je bijvoorbeeld een mooi dakterras? Kies dan voor een lichtkoepel met daktoegang en kom snel op je terras. Wil jij een ruimte ook kunnen voorzien van frisse lucht? Dan is een ventilerende dakkoepel, met handmatige of elektrische bediening, de beste optie.

Lichtkoepel driewandig op maat laten plaatsen

Heb jij een plat dak of hellend dak en wil je hier een lichtkoepel laten plaatsen? Laat dit dan te allen tijde doen door een betrouwbare vakman. Het installeren van een dakkoepel is een klus die nauwkeurig moet gebeuren. Een beunhaas is misschien goedkoper, maar levert vaak een slechte afwerking. De specialisten in het netwerk van Slimster plaatsen de koepel en dakopstand winddicht en waterdicht, zodat je geen kans hebt op lekkages. Bovendien krijg je garantie op het werk van de specialist. Kies voor kwaliteit en laat jouw nieuwe driewandige lichtkoepel op maat plaatsen door een erkend bouwbedrijf.

Direct gratis driewandige lichtkoepel offertes vergelijken!

Wil je graag een driewandige lichtkoepel kopen en ben je op zoek naar de voordeligste aanbieding? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met daklicht bedrijven uit jouw eigen regio. Vul ons offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes. Vergelijk de prijzen en laat je adviseren door een ervaren expert. Met ons offertesysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de kosten voor een dakkoepel met drie wanden inclusief montage.

 • Ontvang maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Laat je adviseren door een ervaren vakman
 • Driewandige lichtkoepel compleet op maat geplaatst
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs