• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Daglichtbuis prijzen

Wil je een moeilijk bereikbare ruimte van daglicht voorzien? Een daglichtbuis is ideaal als deze ruimte niet direct onder het dak zit. Met behulp van deze daglichtbuis, ook wel lichttunnel of daglichtspot genoemd, haal je het natuurlijke licht eenvoudig naar binnen. Zo verlicht je ook de donkere ruimtes in huis op natuurlijke wijze.

Wat is een daglichtbuis Een daglichtbuis of light tube is de ideale manier om daglicht te krijgen op plekken die niet direct onder het dak of aan de gevel zitten. De light tube bestaat uit een compacte koepel die op het dak geplaatst wordt. Het daglicht wordt vervolgens via een reflecterende buis naar de ruimte in huis geleid.

Voordelen daglichtbuis

  • Voor plat en schuin dak
  • Ideaal in ruimtes met weinig daglicht
  • Betaalbare optie
  • Goede spreiding van daglicht

Nadelen daglichtbuis

  • Minder geschikt voor grotere ruimtes

Kosten daglichtbuizen

Een daglichtbuis is een betaalbare manier om natuurlijk licht in huis te krijgen, vooral op plekken die niet vlak onder of naast de gevel zitten. Een lichtkoepel tube is goedkoper dan andere lichtkoepels, omdat de montage simpeler is. Naast de montage speelt ook het materiaal, het type dak en de maat van de lichttunnel een rol.

Benieuwd naar de daglichtbuis prijzen? In de onderstaande tabel vind je de vanaf-prijzen van deze lichttunnels voor platte en hellende daken. Toch liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster.

Soort lichtkoepel
Prijs*
Daglichtbuis plat dak € 400,-
Daglichtbuis schuin dak € 475,-

* Vanaf-prijs lichtkoepel tubes incl. plaatsing en BTW.

Wil je de prijzen van andere lichtkoepels weten? Bekijk dan de algemene lichtkoepel prijzen.

Lichttunnel prijzen vergelijken
Prijsopbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten lichttunnel

Een belangrijk deel van de lichttunnel prijs wordt bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden opgebouwd uit verschillende onderdelen:]

  • Merk daglichtbuis
  • Type dak

Merk daglichtbuis

Daglichtbuizen zijn verkrijgbaar in veel verschillende merken, maar de meest bekende is toch wel Solatube. Dit merk produceerde de allereerste lichtbuis. Daglichtbuizen van Solatube hebben wel een hoge prijs; je betaalt echt voor het merk. Er zijn ook Velux daglichtbuizen op de markt. Enkele andere merken zijn: Skytube, Sunpike en Fakro.

Type dak

Een voordeel van lichttunnels is dat je ze zowel in platte als schuine daken kunt gebruiken. Waar een lichtkoepel normaal enkel geschikt is voor platte daken, kan je met een daglichtbuis ook ruimtes onder een hellend dak verlichten. Een daglichtspot hoeft zelfs niet per se in het dak te worden geplaatst; je kan de buis ook in een zijgevel laten installeren.

Daglichtbuis op maat laten plaatsen

Wil jij de badkamer, het toilet of de overloop van meer natuurlijk licht voorzien? Ga dan voor een lichttunnel in het dak of de gevel. Schakel de hulp in van een betrouwbare vakman, om verzekerd te zijn van een goede en snelle plaatsing. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven, waarna je zelf bepaalt wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken kan je flink besparen op de kosten.

Besparen op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel betaalt voor de voorrijkosten van de vakman.

Direct gratis daglichtbuis-offertes vergelijken

Ben je op zoek naar een specialist die jouw lichtkoepel tubes voordelig en goed kan plaatsen? Vraag dan vrijblijvende lichttube-offertes aan via Slimster. Je kan tot wel 5 regionale bedrijven vergelijken op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat. Je besparing kan wel oplopen tot 45%.

Eenvoudig de beste lichttunnel specialist vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal