• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Kozijnen vervangen

Wordt het hoog tijd om je kozijnen te vervangen? Kozijnen gaan tegenwoordig lang mee, maar toch is het na verloop van tijd nodig om de kozijnen van deuren en ramen te vernieuwen. Wat kost het vervangen van kozijnen en wat zijn de mogelijkheden bij het vernieuwen van deur- en raamprofielen?

Meer weten?

Waarom worden kozijnen vervangen? 1. Kozijnen zijn verouderd of beschadigd (bv. door houtrot)
2. De isolatie van de woning verbeteren
3. Meer veiligheid creëren door nieuwe, sterke kozijnen
4. Mooi, nieuw uiterlijk aan woning geven

Wat kost kozijnen vervangen?

De kosten van kozijnen vervangen worden bepaald door meerdere factoren. Zo speelt een rol of de oude kozijnen nog verwijderd moeten worden. Ook zijn de afmetingen en het materiaal van de nieuwe kozijnen van invloed op de kozijnen prijs.

In onderstaande tabel vind je de prijzen van kozijnen vervangen exclusief montage. Het gaat hier om een schatting van de kosten en de montagekosten zijn erg lastig in te schatten. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van het vervangen van een kozijn, inclusief plaatsing? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan via Slimster.

Kozijnen vervangen prijzen

Kozijn 100 x 100 cm Prijs*
Kunststof kozijn € 175,-
Houten kozijn € 200,-
Aluminium kozijn € 250,-
Stalen kozijn € 275,-

* Vanaf-prijs incl. HR++ glas en btw. Exclusief montage

Voordelig kozijnen vervangen?

Kozijnen laten vervangen

Het vervangen van kozijnen is nodig wanneer de bestaande kozijnen verouderd of beschadigd zijn. Vervang deze kozijnen op tijd om te voorkomen dat makkelijk te kraken zijn en hun goede isolatie verliezen. Maak bij het vernieuwen van kozijnen de juiste keuze wat betreft het materiaal. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden:

Kozijnen vervangen door aluminium kozijnen

  • Uitstekende isolatie
  • Sterk materiaal

Aluminium kozijnen zijn gemaakt van een sterk materiaal dat lang meegaat. Kozijnen van aluminium vergen weinig onderhoud en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Laat je stalen kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en creëer een steel look: de voordelen van aluminium met het uiterlijk van staal.

Kozijnen vervangen door houten kozijnen

  • Authentieke uitstraling
  • Eenvoudig te schilderen en repareren

Hardhouten kozijnen geven je woning een authentieke uitstraling. Het materiaal vergt wat onderhoud, maar is wel eenvoudig te schilderen en repareren. Laat stalen kozijnen vervangen door houten kozijnen en tover een strak, industrieel uiterlijk om tot een klassieke look.

Kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

  • Goedkope kozijnen
  • Onderhoudsvrij

Kunststof is een duurzaam materiaal met een levensduur van ongeveer 40 jaar. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij en zowel isolerend als inbraakwerend. Je kan bijvoorbeeld houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met een houtlook. Zo heb je het uiterlijk van hout met de voordelen van kunststof.

Kozijnen vervangen door stalen kozijnen

  • Uniek en strak uiterlijk
  • Sterk materiaal

Stalen kozijnen hebben een hoge prijs, maar gaan ook minimaal 50 jaar mee. Ze vergen daarnaast weinig onderhoud en zijn gemaakt van een sterk materiaal. Door het unieke en strakke uiterlijk zijn de kozijnen ideaal om andere kozijn materialen te vervangen. Laat aluminium kozijnen vervangen door stalen kozijnen om decennia lang te genieten van de unieke uitstraling.

Tevreden met huidig kozijn materiaal?

Je hoeft natuurlijk niet te wisselen van materiaal wanneer je jouw kozijnen laat vervangen. Ben je tevreden over je kunststof kozijnen? Dan laat je toch weer kunststof kozijnen plaatsen? Voor de duidelijkheid hebben we de belangrijkste kenmerken van de materialen voor je op een rijtje gezet.

Kozijnen laten vervangen door specialist Het vervangen van kozijnen is geen eenvoudige klus. Een verkeerde plaatsing kan grote gevolgen hebben voor de isolatie en inbraakwerendheid van de kozijnen. Vergelijk gratis kozijn-offertes via Slimster en vind de beste deal voor jouw nieuwe kozijnen.

Ramen en kozijnen vervangen

Is het tijd om je ramen en kozijnen te vervangen? Je kan ervoor kiezen om alleen de kozijnen te vernieuwen, maar vaak is het ook een geschikt moment om het raam (en de ruit) te vervangen. Ga bijvoorbeeld voor een draaikiepraam of een valraam. Er zijn nog meer mogelijkheden:

Deuren en kozijnen vervangen

Het is ook mogelijk om de kozijnen van je deuren te laten vervangen. Ook hier heb je weer de keuze om alleen de kozijnen te vervangen of ook de deuren te vernieuwen. Denk hierbij aan het vervangen van de voordeur, de achterdeur of het vernieuwen van de tuindeuren.

Heb je een garagedeur die je weinig gebruikt en wil je jouw garage een nieuwe invulling geven? Laat dan je garagedeur vervangen door een kozijn met een ander type deur, zoals openslaande tuindeuren of een schuifpui.

Raam door deur vervangen of deur door raam vervangen? Laat je deurkozijn vervangen voor een raamkozijn. Of vervang grote ramen in je woning voor een deur. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om kozijnen vervangen en plaatsen. Laat je adviseren door één van de specialisten in het Slimster-netwerk.

Kozijnen vervangen in huis

Je kan overal in huis kozijnen vervangen. Toch zijn er enkele plekken in huis populairder wat betreft het vervangen van kozijnen. Zo is het vervangen van kozijnen in je dakkapel een veelvoorkomende klus bij bouwbedrijven. Hetzelfde geldt voor het vervangen van achterdeuren; er is veel vraag naar het vernieuwen van deze kozijnen en deuren.

Besparen op het vervangen van kozijnen?

Zoek jij de beste deal voor het vervangen van oude kozijnen? Je kan via Slimster gratis kozijn-offertes vergelijken en eenvoudig het beste bedrijf vinden. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Vergelijk offertes kozijnen vervangen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal