• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Houten kozijnen prijzen

Van € 200,-   € 350,- Tot € 500,-
Kosten houten kozijn 1m2, exclusief montage

Houten kozijnen geven een mooie en warme uitstraling aan een woning. Kozijnen werden vroeger bijna altijd van hardhout gemaakt. Hoewel kunststof tegenwoordig het meest gebruikte materiaal is voor kozijnen heeft hout nog zeker een aantal voordelen.

Voordelen houten kozijnen

 • Klassieke uitstraling
 • Makkelijk te repareren
 • Kozijn is te schilderen
 • Relatief goedkoop

Nadelen houten kozijnen

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Minder goede isolatie dan bv. kunststof
 • Minder inbraakbestendig dan bv. aluminium

Wat kost een houten kozijn?

Het verwijderen van je oude kozijnen en plaatsen van nieuwe kozijnen brengt de nodige kosten met zich mee. Bij de bepaling van de prijzen spelen veel factoren een rol, waaronder de materiaalkeuze. Maar ook de afmetingen en het type glas zijn van invloed op de prijs.

Bekijk onderstaande tabel voor een indicatie van houten kozijnen prijzen exclusief montage. Benieuwd naar de prijs van een houten kozijn inclusief plaatsing? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan.

Houten kozijnen prijzen exclusief plaatsing

Afmeting (H x B) Prijs*
60 x 60 cm € 175,-
100 x 100 cm € 200,-
120 x 80 cm € 225,-

* Vanaf-prijs houten kozijnen, incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Slim houten kozijn prijzen vergelijken
Prijsopbouw houten kozijn 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van houten kozijnen worden bepaald door verschillende factoren. Zo is het soort hout van invloed op de prijs, maar ook de beglazing is bepalend voor de kosten:

Soorten glas

Een goede isolatie van je houten ramen en deuren kan je een flinke besparing op je energiekosten opleveren. Hout is vanzichzelf niet extreem isolerend, maar met behulp van de juiste beglazing kan er toch een goede isolatie worden bereikt. Denk hierbij aan het gebruik van HR++ of HR+++ glas. Kozijnen met isolatie zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar dragen ook bij aan een beter milieu.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Hardhout of zachthout? Ben je op zoek naar kozijnen voor de buitenkant van je woning? Dan zijn hardhouten kozijnen een goede optie. Hardhout kan namelijk goed tegen extreme weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Veelgebruikte hardhouten kozijnen: meranti en merbau.

Zachthouten kozijnen zijn gevoeliger voor vocht en minder duurzaam. Hierdoor is een kozijn van zachthout vooral geschikt in de woning. Veelgebruikte zachthouten kozijnen: grenen en vuren.

Montage van kozijnen

De montagekosten van kozijnen zijn afhankelijk van enkele factoren:

 • Het inmeten van de kozijnen
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • De installatie van de kozijnen
 • Het uurtarief van de kozijn-specialist

Door deze factoren is het lastig om van tevoren de prijs van een kozijnen montage te noemen. Vraag voor prijzen van kozijnen inclusief montage daarom vrijblijvend kozijn-offertes aan.

Inbraakwerend

Het is erg belangrijk om verouderde houten kozijnen op tijd te vervangen. Oude houten kozijnen zijn makkelijk te kraken, omdat ze langzaam gaan rotten. Voor veilige ramen en deuren vervang je jouw houten kozijnen dus op tijd. Zorg daarnaast voor het juiste hang en sluitwerk om je woning extra veilig te maken.

Onderhoud van houten kozijnen Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig dan andere materialen. Zachthouten kozijnen hebben iedere 2 jaar een schilderbeurt nodig, terwijl dit bij hardhouten kozijnen eens in de 5 jaar nodig is. Controleer de houten kozijnen jaarlijks op beschadigingen en zwakke plekken. Door deze plekken op tijd te schuren en schilderen voorkom je dat het hout gaat rotten.

Houten ramen en deuren

Wanneer je houten kozijnen laat plaatsen, kan je ook direct kiezen voor nieuwe ramen en deuren. Bekijk de ramen voorbeelden en deuren voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Besparen op nieuwe houten kozijnen?

Wil je nieuwe houten kozijnen kopen of jouw huidige kozijnen laten vervangen? Vraag gratis offertes aan via Slimster en kom eenvoudig in contact met regionale specialisten. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs-kwaliteitverhouding en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Houten kozijn-offertes vergelijken?
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal