• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Subsidie isolatie

Subsidie isolatie 2019

Ga naar

Subsidie isolatie 2019 mogelijk?

Is er in 2019 een subsidie voor woning isolatie voor particulieren? En hoe zit het met de subsidie voor VvE's of bedrijven?

Is er een landelijke subsidie voor isolatie?

De landelijke subsidieregeling voor particulieren is eind april 2017 gestopt. Er was sindsdien alleen nog een subsidie voor VvE's beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie. Maar, vanaf 2 september 2019 kunnen particulieren ook weer subsidie aanvragen voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Voorwaarden landelijke subsidie isolatie 2019

Voor de landelijke subsidie (de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) geldt de voorwaarde dat minstens 2 energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Wil je een landelijke subsidie voor isolatie van je woning aanvragen? De SEEH geldt van maatregelen die tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020 zijn uitgevoerd. Dit geldt alleen zolang er nog budget is, er is 84 miljoen beschikbaar gesteld.

Update: de isolatie subsidie is beschikbaar binnen SEEH tot en met december 2020. Daarna kunnen subsidies voor isolerende maatregelen worden aangevraagd via de ISDE-regeling. Meer weten over de wijzigingen binnen de ISDE regeling?

Meer over Subsidie Energiebesparing Eigen Huis?

De subsidie geldt onder meer voor bepaalde isolerende maatregelen, zoals:

Hoeveel subsidie isolatie?

Hoeveel subsidie kan je krijgen voor je woning isolatie? Dit is afhankelijk van de soort isolatie en het aantal vierkante meters. Op de website van de RVO vind je de voorwaarden en subsidie per m2.

Landelijke subsidie isolatie aanvragen

Wil je isolatie subsidie aanvragen, zodat je voordelig je woning kunt laten isoleren? Je kunt zelf isolatie subsidie aanvragen, maar voorwaarde is wel dat de isolatie wordt geïnstalleerd door een erkende vakman. Ga je zelf je woning isoleren? Dan heb je geen recht op de subsidie.

Isolatie plaatsen + subsidie?
landelijke subsidie isolatie 2019

Gemeentelijke subsidie isolatie

In sommige gemeenten worden ook nog lokale subsidies gegeven wanneer je je woning laat isoleren. Benieuwd of je subsidie krijgt in jouw gemeente? Raadpleeg de website van jouw gemeente of de energie subsidiewijzer.

Slim woning laten isoleren?

Ga je jouw woning isoleren en ben je benieuwd hoe je dit kan financieren? Wij hebben de financieringsmogelijkheden voor je uitgezocht.

Meer informatie?

Woning laten isoleren met subsidie

Laat je je woning isoleren met of zonder subsidie? Zonder subsidie is het nog steeds mogelijk om te besparen op woningisolatie. Via Slimster vraag je gratis isolatie offertes aan en kom je in contact met isolatie-bedrijven die werken in jouw regio. Vergelijk slim op prijs-kwaliteitverhouding en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Vergelijk regionale isolatie-bedrijven

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal