• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 134.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Isolatieglas prijzen

Wat kost isolatieglas plaatsen?

Ga naar
Minimale kosten € 90,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 145,-
Gemiddelde prijs isolatieglas, incl. montage.

Voordelen isolatieglas

  • Geen tocht meer
  • Geen condensvorming
  • Geluiddempende werking
  • Minder warmte verspillen

Nadelen isolatieglas

  • Vaak ook kozijnen vervangen
  • Vaak glas in hele woning vervangen

Wat kost HR glas?

Soort glas
Prijs per m2*
U-waarde
Offerte
Dubbel glas € 90 - 130 2,7 Gratis offertes
HR glas € 100 - 140 1,7 - 2,0 Gratis offertes
HR+ glas € 105 - 145 1,3 - 1,6 Gratis offertes
HR++ glas € 110 - 150 1,0 - 1,2 Gratis offertes
HR+++ glas € 150 - 200 0,5 - 0,9 Gratis offertes

*Gemiddelde prijs indicatie beglazing per m2, excl. kozijnen.

Wil je jouw woning verduurzamen met isolatieglas? Het plaatsen van isolatieglas is een investering die je ook weer terugverdient. De isolatieglas kosten zijn afhankelijk van het soort glas dat je laat je plaatsen, het uurtarief van de vakman en het eventuele vervangen van de kozijnen. Ga je bijvoorbeeld voor triple isolatieglas, dan heb je eigenlijk altijd nieuwe kozijnen nodig.

Soort kozijn
Prijs per m2*
U-waarde
Offerte
Houten kozijn € 200 2,4
Kunststof kozijn € 175 1,0 - 2,0 Kozijn offerte
Aluminium kozijn € 250 1,8 Kozijn offerte
Stalen kozijn € 275 1,5 - 2,4 Kozijn offerte

*Prijsindicatie kozijnen per m2, excl. kozijnen.

De genoemde prijzen zijn uiteraard een schatting van de kosten. Ben je benieuwd naar de prijs om jouw woning van nieuw HR glas te voorzien?

Nieuw glas laten plaatsen

(Voorbeeld van triple glas: 3 glasplaten + 2 spouwen)

Prijsopbouw isolatieglas

Welke soorten isolatieglas zijn er?

Bij het vervangen van beglazing wordt er tegenwoordig vooral gekozen voor hoogrendementsglas. Dit HR glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Welke soorten isolatieglas zijn er en wat is het verschil in isolatie?

Soort isolatieglas
U-waarde
Dubbel isolatieglas 2,7
HR isolatieglas 1,7 - 2,0
HR+ isolatieglas 1,3 - 1,6
HR++ isolatieglas 1,0 - 1,2
HR+++ isolatieglas 0,5 - 0,9

Wat is de U-waarde van isolatieglas?

De isolatie van glas wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe beter de isolatie, hoe lager deze U-waarde is. De U-waarde is de ‘warmtedoorgangscoëfficiënt: het geeft aan hoeveel warmt er door een constructie gaat. Hoe minder warmte er verloren gaat, hoe lager de U-waarde en hoe beter de isolatie.

Bij bepaalde materialen wordt niet de U-waarde maar de R-waarde gebruikt voor het weergeven van de isolatie. De R-waarde is de omgekeerde waarde van de U-waarde. Bij beglazing en kozijnen wordt er echter meestal gekozen om de mate van isolatie te benoemen via de U-waarde.

Glas vervangen door isolatieglas

Ga je jouw glas vervangen door isolatieglas? Bekijk dan ook direct of jouw kozijnen aan vervanging toe zijn en of je meer ramen in huis kunt vernieuwen.

Nieuw isolatieglas in bestaande ramen

Wil je de kozijnen en ramen houden, maar wel nieuw isolatieglas plaatsen? Laat een ervaren glaszetter kijken naar de mogelijkheden om isolatieglas in bestaande ramen te plaatsen.

Toch nieuwe ramen nodig?

Nieuw isolatieglas in bestaande kozijnen

Ga je voor nieuw isolatieglas in een vast raam of in een deur? Dan ben je wellicht benieuwd of het mogelijk is om enkel het glas te vernieuwen. Ook hier kan een ervaren glaszetter je adviseren over de mogelijkheid om isolatieglas in bestaande kozijnen te zetten.

Nieuwe kozijnen nodig?

Isolatieglas? Isoleer je hele woning

Isolerend glas is een goed begin, maar je wilt natuurlijk niet op andere manieren alsnog warmte verspillen in je woning. Bekijk daarom ook eens de andere mogelijkheden voor een woning isoleren:

Isolatieglas plaatsen door ervaren glaszetter

Wil je isolatieglas in je woning laten plaatsen? Schakel dan de hulp in van een ervaren glaszetter. Glas zetten is namelijk geen simpele klus en het glas is snel beschadigd. Daarnaast is niet altijd duidelijk of alleen het glas vervangen moet worden of dat je ook de kozijnen en ramen moet vernieuwen. Een vakman kan je hierover adviseren en de mogelijkheden met je bespreken.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met glaszetters die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal voor nieuw isolatieglas zetten

Wil je jouw hele huis voorzien van isolatieglas of zijn slechts enkele ramen of deuren aan nieuw glas toe? Laat je woning isoleren door isolatieglas te plaatsen. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met maximaal 5 glaszetters die in jouw regio actief zijn. Ontvang vrijblijvend advies en vergelijk de bedrijven op prijs en kwaliteit. Je beslist zelf wie het beste bij je past en jouw opdracht krijgt.

Direct vakkundige glaszetters vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal