• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Houten schuifpui prijzen

Van € 1.400,- Gemiddeld € 1.900,- Tot € 2.400,-
Prijs houten schuifpui van 200 x 220 cm en exclusief montage.

Met het plaatsen van een houten schuifpui creëer je een doorgang met karakter van je woning naar je tuin. Heeft je woning houten kozijnen, dan is een schuifpui van hout helemaal een goed idee. Maar wat zijn de mogelijkheden met en kosten van een houten schuifpui?

Voordelen schuifpui hout

  • Geeft karakter aan de woning
  • Makkelijk te repareren
  • In iedere kleur te verven

Nadelen schuifpui hout

  • Regelmatig onderhoud vereist
  • Kortere levensduur dan kunststof, aluminium en staal

Wat kost een houten schuifpui?

Het grote voordeel van een houten schuifpui is de mooie, authentieke uitstraling. Ben je benieuwd naar de houten schuifpui prijzen? Deze prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van de schuifpui en eventuele extra opties. Ook de montage speelt een rol.

In onderstaande tabel vind je een schatting van de houten schuifpui kosten exclusief plaatsing. Liever de exacte prijs weten van een houten schuifpui inclusief montage? Dan kan je gratis schuifpui-offertes vergelijken via Slimster.

Houten schuifpui (b x h) Prijs*
200 x 220 cm € 1.400,-

* Vanaf-prijs houten schuifpui, incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Wil je de prijzen weten van verschillende schuifpui materialen? De schuifpui prijzen per materiaal hebben we ook op een rij gezet.

Houten schuifpui prijzen vergelijken
Wat is de prijsopbouw van een houten schuifpui? 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De kosten van een houten schuifpui bestaan voor een groot deel uit het materiaal. De materiaalkosten worden bepaald door verschillende factoren, zoals het soort hout en de beglazing, de afmetingen van de schuifpui en het type schuifpui.

Soort hout

Een houten schuifpui kan gemaakt worden van verschillende soorten hout. Er zijn houtsoorten beschikbaar in lage en hoge prijsklassen. De prijs van een houten schuifpui is dus afhankelijk van de materiaalkeuze.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Beglazing van de schuifpui

Een groot deel van een schuifpui bestaat uit glas. Door een combinatie van het juiste glas en goed kozijnmateriaal zorg je voor een uitstekende isolatie. Bij een schuifpui wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van HR++ of HR+++ glas. De isolatiewaarde van materialen en beglazing wordt bepaald door de U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soort schuifpui

Je hebt de keuze uit verschillende soorten schuifpuien:

Wil je meer inspiratie opdoen voor je nieuwe schuifpui? Bekijk dan de schuifpui voorbeelden.

Grootte van de schuifpui

De afmetingen van de schuifpui zijn van invloed op de materiaalkosten. Bij een grotere schuifpui heb je namelijk meer materiaal nodig. Ook speelt de indeling van de schuifpui een rol; hoeveel vaste en bewegende delen laat je plaatsen? Bekijk de schuifpui-voorbeelden om de vele mogelijkheden te ontdekken van een schuifpui.

Regelmatig onderhoud vereist Hout is een materiaal met veel karakter, maar vraagt wel om regelmatig onderhoud. Eens in de paar jaar is het nodig om de houten schuifpui een schilderbeurt te geven. Daarnaast is het ook aan te raden om de schuifpui regelmatig schoon te maken en zo de levensduur van de pui te verlengen.
Houten hefschuifpui

2. Montagekosten

De montagekosten van een schuifpui worden bepaald door verschillende factoren, zoals het inmeten en de installatie van de schuifpui. Is er breekwerk nodig om de schuifpui te plaatsen of vervang je een bestaande deur? Ook dit is van invloed op de prijs. Daarnaast kan het uurtarief van de vakman per bedrijf verschillen. We raden je daarom aan om offertes te vergelijken en zo de beste deal te kiezen.

Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Je kan eenvoudig besparen op de kosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Bespaar op je houten schuifpui

Een houten schuifpui vraagt om maatwerk. Schakel de hulp in van een betrouwbare en vakbekwame specialist om de houten schuifpui op maat te laten maken. Vraag gratis offertes aan en vergelijk diverse schuifpui-bedrijven met elkaar. Zo vind je de beste deal voor je houten schuifpui en bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend schuifpui-offertes vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Meer schuifpui materialen
Aluminium schuifpui Aluminium
Kunststof schuifpui Kunststof
Stalen schuifpui Stalen