• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Houten schuifpui prijzen

Van € 1.400,- Gemiddeld € 2.450,- Tot € 3.500,-
Prijs houten schuifpui van 200 x 220 cm en exclusief montage.

Met het plaatsen van een houten schuifpui creëer je een doorgang met karakter van je woning naar je tuin. Heeft je woning houten kozijnen, dan is een schuifpui van hout helemaal een goed idee. Maar wat zijn de mogelijkheden met en kosten van een houten schuifpui?

Voordelen van een houten schuifpui 1. Geeft karakter aan de woning
2. Makkelijk te schilderen en repareren
3. Neemt weinig ruimte in beslag in woning

Wat kost een houten schuifpui?

Houten schuifpuien hebben een mooie uitstraling, maar kosten doorgaans wat meer dan schuifpuien van kunststof. Ook vergt een houten schuifpui meer onderhoud dan een pui van een ander materiaal. De prijs van een houten schuifpui is afhankelijk van het soort hout, maar ook van de afmetingen van de pui en eventuele extra opties.

In onderstaande tabel vind je prijzen van een houten schuifpui exclusief montage. Voor prijzen inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan. Ben je benieuwd naar de prijzen van andere materialen? We hebben de schuifpui prijs per materiaal ook op een rijtje gezet.

Indicatie prijzen houten schuifpui

Houten schuifpui (b x h) Prijs*
200 x 220 cm € 1.400,-

* Vanaf-prijs houten schuifpui, incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Wat is de prijsopbouw van een houten schuifpui? 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De kosten van het materiaal van een houten schuifpui zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

1. Soort hout

Een houten schuifpui kan gemaakt worden van verschillende soorten hout. Er zijn houtsoorten beschikbaar in lage en hoge prijsklassen. De prijs van een houten schuifpui is dus afhankelijk van de materiaalkeuze.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

2. Beglazing van de schuifpui

Een groot deel van een schuifpui bestaat uit glas. Door een combinatie van het juiste glas en goed kozijnmateriaal zorg je voor een uitstekende isolatie. Bij een schuifpui wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van HR++ of HR+++ glas.

3. Soort schuifpui

Je hebt de keuze uit verschillende soorten schuifpuien:

4. Grootte van de schuifpui

De afmetingen van de schuifpui zijn van invloed op de materiaalkosten. Bij een grotere schuifpui heb je namelijk meer materiaal nodig. Ook speelt de indeling van de schuifpui een rol; hoeveel vaste en bewegende delen laat je plaatsen? Bekijk de schuifpui-voorbeelden om de vele mogelijkheden te ontdekken van een schuifpui.

Montagekosten

De montagekosten van een schuifpui worden bepaald door verschillende factoren, zoals het inmeten en de installatie van de schuifpui. Is er breekwerk nodig om de schuifpui te plaatsen of vervang je een bestaande deur? Ook dit is van invloed op de prijs. Daarnaast kan het uurtarief van de vakman per bedrijf verschillen. We raden je daarom aan om offertes te vergelijken en zo de beste deal te kiezen.

Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Je kan eenvoudig besparen op de kosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Onderhoud

Hout is een materiaal met veel karakter, maar vraagt wel om regelmatig onderhoud. Eens in de paar jaar is het nodig om de houten schuifpui een schilderbeurt te geven. Daarnaast is het ook aan te raden om de schuifpui regelmatig schoon te maken en zo de levensduur van de pui te verlengen.

Bespaar op je houten schuifpui

Een houten schuifpui vraagt om maatwerk. Schakel de hulp in van een betrouwbare en vakbekwame specialist om de houten schuifpui op maat te laten maken. Vraag gratis offertes aan en vergelijk diverse schuifpui-bedrijven met elkaar. Zo vind je de beste deal voor je houten schuifpui en bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Meer schuifpui materialen
Aluminium schuifpui Aluminium
Kunststof schuifpui Kunststof
Stalen schuifpui Stalen