• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Aluminium schuifpui prijzen

Van € 1.500,-   € 2.000,- Tot € 2.500,-
Prijs schuifpui aluminium van 200 x 220 cm en exclusief montage.

Voor een onderhoudsvrije en moderne doorgang naar je tuin laat je een aluminium schuifpui plaatsen. Deze schuifpui van aluminium heeft een lange levensduur en is volledig naar je eigen wensen samen te stellen. Maar wat kost het om een schuifpui van aluminium in je achterpui te laten plaatsen?

Voordelen alu schuifpui

 • Onderhoudsvrij
 • In alle RAL-kleuren mogelijk
 • Uitstekende isolatie
 • Moderne en industriële uitstraling

Nadelen alu schuifpui

 • Hogere prijs dan hout en kunststof
 • Overschilderen is lastig

Wat kosten aluminium schuifpuien?

De aluminium schuifpui prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de maten van de schuifpui en eventuele extra opties. Ook de montagekosten spelen een rol. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw gewenste schuifpui? In de onderstaande tabel vind je aluminium schuifpui prijzen exclusief montage. Liever de exacte prijs inclusief montage weten? Vraag dan gratis schuifpui-offertes aan.

Afmetingen (b x h) Prijs*
200 x 220 cm € 1.500,-

* Vanaf-prijs alu schuifpui, incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

Wil je ook de prijzen van andere materialen weten? Bekijk dan de schuifpui prijzen per materiaal.

Aluminium schuifpui prijzen vergelijken
Wat is de prijsopbouw van een aluminium schuifpui? 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van een aluminium schuifpui zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Soort aluminium

Een aluminium schuifpui is doorgaans prijziger dan een schuifpui van kunststof en hout, maar ook aluminium kent verschillende soorten. Er bestaan verschillende aluminium series, die allemaal hun eigen kenmerken bezitten. Hoe beter de kwaliteit van het aluminium is, hoe hoger de prijs van de schuifpui zal zijn.

Beglazing van de schuifpui

Het grootste deel van een schuifpui is opgebouwd uit glas. Om te zorgen dat er geen warmte uit je woning verloren gaat, is een goede isolatie van je beglazing vereist. Kies voor HR++ of HR+++ glas om je woning te isoleren. In combinatie met aluminium zorg je dan voor een uitstekende isolatie van je schuifpui.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soort alu schuifpui

Je hebt de keuze uit verschillende soorten schuifpuien:

Bekijk de schuifpui voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Grootte van de aluminium schuifpui

De afmetingen van een aluminium schuifpui zijn ook van invloed op de prijzen van het materiaal. Simpel gezegd: hoe groter de schuifpui is, hoe meer materiaal je nodig hebt. Maar ook de indeling van de schuifpui speelt een rol. Kies je namelijk voor een enkele schuifpui (een vast en een bewegend deel), of laat je twee schuifdeuren plaatsen? Een bewegend deel is duurder dan een vast deel, waardoor de prijs ook weer anders kan uitvallen.

grote aluminium schuifpui

2. Montagekosten

Exacte prijzen kunnen we niet noemen, maar bij Slimster geven we een schatting van de prijs van een aluminium schuifpui exclusief montagekosten. De plaatsingskosten zijn namelijk een apart onderdeel en worden beïnvloed door:

 • Het inmeten van de schuifpui
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Het installeren van de schuifpui
 • Het uurtarief van de vakman

Om deze redenen is het per opdracht en per bedrijf verschillend welk bedrag er gerekend wordt voor de montage van de aluminium schuifpui.

Besparen op de reis- en afvoerkosten Niemand wil te veel betalen. Je bespaart eenvoudig op de kosten door een regionale of lokale specialist in te schakelen; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere manier om de prijs in de hand te houden, is door zelf het afval af te voeren.

Vrijwel geen onderhoud nodig

Eén van de grote voordelen van een aluminium schuifpui is dat deze onderhoudsvrij. Je bent maar weinig tijd kwijt aan het schoonmaken en hoeft de pui niet te schilderen. Een schuifpui van aluminium heeft een hogere prijs dan een houten pui, maar gaat ook langer mee.

Bespaar op nieuwe schuifpui aluminium

Ben je op zoek naar een aluminium schuifpui? Om er zeker van te zijn dat de schuifpui goed aansluit op je woning is er maatwerk vereist. Laat de aluminium schuifpui op maat maken door een betrouwbare en ervaren vakman. Je vindt deze specialist door gratis schuifpui-offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk zelf de offertes en kies de beste deal.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen
Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal