• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Aluminium schuifpui prijzen

Aluminium schuifpui prijzen

Minimale kosten € 1.500,- Maximale kosten € 2.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.000,-
Prijs schuifpui aluminium van 200 x 220 cm en exclusief montage.

Voor een onderhoudsvrije en moderne doorgang naar je tuin is een aluminium schuifpui ideaal. Deze schuifpui van aluminium heeft een lange levensduur en is volledig naar eigen smaak samen te stellen. Maar wat kost een schuifpui van aluminium?

Voordelen schuifpui aluminium

 • Onderhoudsvrij
 • In alle RAL-kleuren mogelijk
 • Uitstekende isolatie
 • Moderne en industriële uitstraling

Nadelen schuifpui aluminium

 • Hogere prijs dan hout en kunststof
 • Overschilderen is lastig

Wat kosten aluminium schuifpuien?

Afmetingen (b x h)
Prijs*
200 x 220 cm € 1.500

* Vanaf-prijs alu schuifpui, incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

De aluminium schuifpui prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de maten van de schuifpui en eventuele extra opties. Benieuwd naar de kosten van jouw nieuwe schuifpui? De genoemde aluminium schuifpui prijzen zijn exclusief montage. Liever de exacte prijs inclusief montage weten?

Aluminium schuifpui prijzen vergelijken
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw aluminium schuifpui

Materiaalkosten

De materiaalkosten van een aluminium schuifpui zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals het soort aluminium, de beglazing, het type schuifpui en de afmetingen.

Soort aluminium

Een aluminium schuifpui is doorgaans prijziger dan een schuifpui van kunststof en hout. Er bestaan echter verschillende aluminium series, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Hoe beter de kwaliteit van het aluminium is, hoe hoger de prijs van de schuifpui zal zijn.

Beglazing van de schuifpui

Het grootste deel van een schuifpui is opgebouwd uit glas. Om te zorgen dat er geen warmte verloren gaat, is een goede isolatie van je beglazing vereist. Kies voor HR++ of HR+++ glas om je woning te isoleren. In combinatie met aluminium zorg je dan voor een uitstekende isolatie.

De mate van isolatie wordt berekend aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde van een bepaald materiaal is, hoe beter de isolatie.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soort aluminium schuifpui

Kiepschuifpui
Hefschuifpui
2-delige schuifpui
3-delige schuifpui
4-delige schuifpui
Schuifpui vrijwel onderhoudsvrij Je bent maar weinig tijd kwijt aan het schoonmaken en hoeft de pui niet te schilderen. Een schuifpui van aluminium heeft een hogere prijs dan een houten pui, maar gaat ook langer mee.
aluminium schuifpui kosten

Montagekosten

De prijs van een schuifpui exclusief plaatsing is te geven, maar de montagekosten zijn te verschillend per bedrijf én schuifpui. De plaatsingskosten worden beïnvloed door:

 • het inmeten van de schuifpui
 • eventueel breekwerk in de gevel
 • het installeren van de schuifpui
 • het uurtarief van de vakman

Door het prijsverschil tussen bedrijven raden we je altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor je nieuwe schuifpui.

Besparen op de reis- en afvoerkosten Schakel een regionale of lokale specialist in; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere manier om de prijs in de hand te houden, is door zelf het afval af te voeren.

Bespaar op nieuwe schuifpui aluminium

Ben je op zoek naar een aluminium schuifpui? Om er zeker van te zijn dat de schuifpui goed aansluit op je woning is er maatwerk vereist. Laat de aluminium schuifpui op maat maken door een betrouwbare en ervaren vakman. Je vindt deze specialist door gratis schuifpui-offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk zelf de offertes en kies de beste deal.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal