• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten deuren kosten

Houten deuren kosten

Minimale kosten € 550,- Maximale kosten € 3.550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.050,-
Prijs houten deuren.

Ga je jouw huis verbouwen of ben je op zoek naar deuren voor een nieuwbouwwoning? Houten deuren geven een woning karakter mee en passen zowel in oudere als moderne woningen. Maar wat zijn de mogelijkheden met een houten deur en welke kosten brengt dit met zich mee?

Voordelen houten deuren

 • Authentieke uitstraling
 • Natuurlijk product
 • Eenvoudig te schilderen
 • Makkelijk te repareren

Nadelen houten deuren

 • Regelmatig onderhoud vereist

houten deurkozijn

Wat kosten houten deuren?

De houten deur prijzen worden bepaald door verschillende factoren, zoals het soort hout en de maten van de deur. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Wil je een schatting weten van houten deuren prijzen? De deurkozijnen verschillen veel van elkaar, waardoor je maar lastig de prijzen kunt vergelijken. Bekijk de kosten en mogelijkheden per type houten deurkozijn.

Houten 4 seizoenen pui Houten 4 seizoenen pui

Houd je van de zon of ben je sowieso graag buiten? Betrek je tuin dan bij je woning door grote tuindeuren te plaatsen in de vorm van een vier seizoenen pui. Deze vier seizoenen pui kan volledig of gedeeltelijk worden opengeklapt. Maar wat zijn de mogelijkheden en kosten van deze pui?

Houten 4 seizoenen pui
Houten achterdeur Houten achterdeur

Is het tijd voor een nieuwe achterdeur in je woning? Deze buitendeur is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Wat zijn de mogelijkheden en kosten om een achterdeur te plaatsen?

Houten achterdeur
Houten draaikiepdeur Houten draaikiepdeur

Ben je op zoek naar een handige manier om je woonkamer of andere ruimte te ventileren, maar wil je ook een toegang houden naar buiten? Dan is een draaikiepdeur een ideale oplossing; je kan de deur niet alleen normaal openen, maar ook in de kiepstand zetten voor ventilatie.

Houten draaikiepdeur
Houten garagedeur Houten garagedeur

Met houten garagedeuren geef je een unieke en karakteristieke uitstraling aan je woning. Houten garagepoorten zijn geheel op maat te maken, zodat de deuren altijd perfect aansluiten. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van een houten garagepoort?

Houten garagedeur
Houten harmonicadeur Houten harmonicadeur

Ben je op zoek naar een goede manier om je woning en tuin met elkaar te verbinden? Geniet van veel lichtinval in de winter en een volledig opengevouwen wand in de zomer door een harmonicadeur te laten installeren.

Houten harmonicadeur
Houten terrasdeur Houten terrasdeur

Ben je op zoek naar extra wooncomfort en een prachtige klassieke uitstraling? Openslaande houten tuindeuren verbinden je woonkamer met de tuin op een klassieke manier. Open de houten terrasdeuren en geniet het hele jaar door van de frisse buitenlucht en veel lichtinval in de woning.

Houten terrasdeur
Houten schuifpui Houten schuifpui

Met het plaatsen van een houten schuifpui creëer je een doorgang met karakter van je woning naar je tuin. Heeft je woning houten kozijnen, dan is een schuifpui van hout helemaal een goed idee. Maar wat zijn de kosten van een houten schuifpui?

Houten schuifpui
Houten taatsdeur Houten taatsdeur

Ben je op zoek naar een unieke, stijlvolle deur in je woning? Taatsdeuren zien er chique uit en gaan ook nog eens handig open en dicht. Een taatsdeur wordt op maat gemaakt en is dus volledig naar eigen smaak samen te stellen.

Houten taatsdeur
Houten voordeur Houten voordeur

De voordeur is vaak de eerste indruk van een woning. Wil je karakter geven aan je huis en een warm welkom creëren voor gasten? Een houten voordeur geeft een authentieke en warme uitstraling aan de woning.

Houten voordeur

Liever concrete deur prijzen weten? Vergelijk gratis deur-offertes via Slimster om de exacte kosten te ontdekken.

Prijzen houten deuren vergelijken

Prijsopbouw houten deurkozijn

Materiaalkosten deurkozijnen

Houten deurkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten. Veelgebruikte soorten hout zijn merbau, meranti of eikenhout, maar er zijn natuurlijk nog veel andere houtsoorten mogelijk. Wil je een deur van een specifieke houtsoort? Laat je dan door een specialist adviseren over de mogelijkheden.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Houten deuren isolatie

Tegenwoordig kunnen houten deuren ook voorzien worden van een goede isolatie. De isolatie van kunststof en aluminium is beter, maar ook hout kan in combinatie met de juiste beglazing de woning isoleren. De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je vertellen over de mogelijkheden om jouw deuren goed te isoleren.

Glas in houten deur

Houten deuren en kozijnen kunnen in combinatie met de juiste beglazing voor een goede isolatie zorgen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van HR++ of HR+++ glas, maar er zijn meer mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld veiligheidsglas laten plaatsen? Dan kan natuurlijk ook.

In onderstaande tabel zie je de isolatiewaarde van verschillende soorten beglazing. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Wat betreft de beglazing heb je onder meer de keuze uit blank glas, melkglas of glas-in-lood. Ook kan je roeden op het glas laten aanbrengen en zo kleinere ruitjes creëren.

Plaatsen houten deuren door vakman

Het plaatsen van houten deuren is niet zo simpel als soms wordt gedacht. Schakel daarom de hulp in van een ervaren specialist. Deze vakman kan de deur goed en netjes afhangen en afstellen, zodat je geen last krijgt van een klemmende deur.

Prijsopbouw montagekosten

 • Het inmeten en installeren van de houten deur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Het uurtarief van de vakman
houten deurkozijnen
Bespaar op reis- en afvoerkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de reiskosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, kan je de kosten nog lager houden.

Genieten van je nieuwe houten deuren

Ben je op zoek naar een deur voor je oude, statige huis of zoek je juist een karakteristieke deur voor je nieuwe woning? Een houten deur past in alle soorten woningen en voegt veel sfeer toe. Schakel de hulp in van een betrouwbare specialist door gratis offertes aan te vragen. Zo bespaar je tijd, geld en weet je zeker dat de deur naar behoren wordt geplaatst.

502 deur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal