• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 141.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten deuren kosten

Houten deuren kosten

Ga naar
Minimale kosten € 550,- Maximale kosten € 3.550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.050,-
Prijs houten deuren.

Ga je jouw huis verbouwen of ben je op zoek naar deuren voor een nieuwbouwwoning? Houten deuren geven een woning karakter mee en passen zowel in oudere als moderne woningen. Maar wat zijn de mogelijkheden met een houten deur en welke kosten brengt dit met zich mee?

Voordelen houten deuren

 • Authentieke uitstraling
 • Natuurlijk product
 • Eenvoudig te schilderen
 • Makkelijk te repareren

Nadelen houten deuren

 • Regelmatig onderhoud vereist

Wat kosten houten deuren?

De houten deur prijzen worden bepaald door verschillende factoren, zoals het soort hout en de maten van de deur. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Wil je een schatting weten van houten deuren prijzen? De deurkozijnen verschillen veel van elkaar, waardoor je maar lastig de prijzen kunt vergelijken. Bekijk de kosten en mogelijkheden per type houten deurkozijn.

Inspiratie opdoen?

Prijzen houten deuren vergelijken

Prijsopbouw houten deurkozijn

Mogelijkheden met houten deurkozijnen

Houten deurkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten. Veelgebruikte soorten hout zijn merbau, meranti of eikenhout, maar er zijn natuurlijk nog veel andere houtsoorten mogelijk. Wil je een deur van een specifieke houtsoort? Laat je dan door een specialist adviseren over de mogelijkheden.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Houten deuren isolatie

Tegenwoordig kunnen houten deuren ook voorzien worden van een goede isolatie. De isolatie van kunststof en aluminium is beter, maar ook hout kan in combinatie met de juiste beglazing de woning isoleren. De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je vertellen over de mogelijkheden om jouw deuren goed te isoleren.

Glas in houten deur

Houten deuren en kozijnen kunnen in combinatie met de juiste beglazing voor een goede isolatie zorgen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van HR++ of HR+++ glas, maar er zijn meer mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld veiligheidsglas laten plaatsen? Dan kan natuurlijk ook.

Meer over beglazing?

Wat betreft de beglazing heb je onder meer de keuze uit blank glas, melkglas of glas-in-lood. Ook kan je roeden op het glas laten aanbrengen en zo kleinere ruitjes creëren.

Houten deuren plaatsen door ervaren vakman

Het plaatsen van houten deuren is niet zo simpel als soms wordt gedacht. Schakel daarom de hulp in van een ervaren specialist. Deze vakman kan de deur goed en netjes afhangen en afstellen, zodat je geen last krijgt van een klemmende deur.

 • Inmeten en installeren van de houten deur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrijkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de reiskosten in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe houten deuren

Ben je op zoek naar een deur voor je oude, statige huis of zoek je juist een karakteristieke deur voor je nieuwe woning? Een houten deur past in alle soorten woningen en voegt veel sfeer toe. Schakel de hulp in van een betrouwbare specialist door gratis offertes aan te vragen. Zo bespaar je tijd, geld en weet je zeker dat de deur naar behoren wordt geplaatst.

557 deur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal