• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn ideaal als je op zoek bent naar een uitstekende isolatie en een stijlvolle uitstraling. Het sterke materiaal gaat lange tijd mee en zorgt ervoor dat je de investering in de deur dubbel en dwars terugverdient. Maar welke mogelijkheden heb je met aluminium deuren en wat zijn de prijzen van deze deuren?

Voordelen aluminium deuren

 • Sterk materiaal
 • Lange levensduur (40-50 jaar)
 • Uitstekende isolatie
 • Moderne uitstraling

Nadelen aluminium deuren

 • Meestal prijziger dan kunststof en hout
 • Lastig te repareren

Wat kosten aluminium deuren?

De prijs van een aluminium deur is afhankelijk van factoren, zoals de afmetingen, het soort aluminium en extra opties. Ook het type deur is van invloed op de prijs: ga je bijvoorbeeld voor een binnen- of buitendeur?

Ben je op zoek naar aluminium deuren prijzen? De deuren verschillen veel van elkaar, waardoor het niet mogelijk is om de prijzen echt met elkaar te vergelijken. Bekijk de aluminium deuren kosten per type deur.

Liever concrete prijzen weten? Vraag dan gratis deuren offertes aan via Slimster en laat voordelig je nieuwe deur plaatsen.

Prijzen aluminium deuren vergelijken
Prijsopbouw deuren aluminium 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Aluminium merken

Er zijn verschillende aluminium merken op de markt. Deze merken verschillen op het gebied van belangrijke aspecten, zoals prijs, isolatie, levensduur en uitstraling. Benieuwd naar de beste optie voor jouw nieuwe aluminium deur? Laat je dan adviseren door een specialist door gratis offertes aan te vragen.

Steel look deuren met voordelen aluminium Wil je de uitstraling van stalen deuren, maar vind je de prijs hiervan te hoog? Ga dan voor aluminium deuren met een steel look. Zo heb je de voordelen en prijs van aluminium, maar de uitstraling en look van staal.

Isolatie aluminium deuren

Aluminium is één van de beste isolerende materialen voor deuren en kozijnen. Net als kunststof zorgt aluminium voor een uitstekende isolatie van je woning. De prijs ligt iets hoger, maar doorgaans gaan deuren van aluminium ook een aantal jaren langer mee.

Glas in alu deur

Ga je glas plaatsen in de aluminium deur? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten beglazing. Je kan kiezen voor HR++ of HR+++ glas met een uitstekende isolatie, maar ook veiligheidsglas is mogelijk.

De isolatiewaarde van materialen wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de materialen isoleren.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Montage door vakman

Een aluminium deur plaatsen op de correcte manier kan lastig zijn. De deur moet goed worden afgehangen en afgesteld om klemmen te voorkomen. Schakel de hulp in van een vakman om de goede montage te garanderen.

Opbouw plaatsingskosten

 • Het inmeten en installeren van de aluminium deur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude deur
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten Eenvoudig besparen? Kies een lokale of regionale specialist en houd de voorrijkosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, kan je de kosten nog lager houden.

Aluminium deuren op maat laten maken

Wil je een aluminium deur kopen en laten plaatsen? Je kan gratis deur-offertes vergelijken via Slimster. Je komt in contact met regionale bedrijven en kiest zelf welke specialist de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vergelijk 488 deur-specialisten
Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal