• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stalen openslaande deuren prijzen

Stalen openslaande deuren prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.900,- Maximale kosten € 2.900,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.400,-
Prijs stalen tuindeuren van 180 x 220 cm en exclusief montage.

Wil je jouw woning een industriële en strakke uitstraling geven? Stalen openslaande tuindeuren passen goed in een modern interieur en zorgen tevens voor veel lichtinval in huis dankzij de smalle profielen.

Voordelen stalen tuindeuren

 • Lange levensduur (50 jaar)
 • Weinig onderhoud nodig
 • Slanke deurprofielen mogelijk
 • Inbraak- en brandwerend

Nadelen stalen tuindeuren

 • Hoge prijs
 • Unieke uitstraling: niet iedereen vindt het mooi

Wat kosten stalen openslaande deuren?

Afmetingen (b x h)
Prijs*
Offerte
180 x 220 cm € 1.900

* Vanaf-prijs stalen terrasdeuren, incl. HR++ glas en btw, excl. montage

Dubbele terrasdeuren van staal zijn in vele maten en modellen beschikbaar. De prijzen van stalen buitendeuren zijn afhankelijk van factoren, zoals de maten van de deuren en de montage door de vakman. Wil je de exacte prijs inclusief plaatsing weten?

Prijs stalen tuindeuren vergelijken
tuindeur staal kosten
Meer voorbeelden?

Prijsopbouw stalen tuindeuren

Mogelijkheden stalen buitendeuren

Het plaatsen van stalen terrasdeuren brengt de nodige materiaalkosten met zich mee. Deze zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Soorten staal

Je hebt de keuze uit verschillende stalen profielen wanneer je dubbele buitendeuren van staal laat plaatsen. De betrouwbare vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de beste deurkozijnen voor jouw tuindeuren.

Glas in stalen deuren

Stalen openslaande deuren hebben doorgaans ranke deurprofielen. Hierdoor is er veel ruimte voor glas in de deuren. Verlies geen warmte en ga voor isolerend glas. Denk hierbij aan HR++ of HR+++ glas. Door dit glas te combineren met stalen profielen zorg je voor een uitstekende isolatie van je woning.

Meer informatie over glas?

Extra opties toevoegen

Openslaande tuindeuren zijn vrijwel altijd stolpdeuren. Deze stolpdeuren hebben geen tussenkozijn, maar sluiten in elkaar. Hierdoor kan je een grote opening creëren als je beide deuren open zet. Wil je jouw ramen in dezelfde variant plaatsen? Ga dan voor stolpramen.

Afmetingen

De afmetingen van openslaande stalen tuindeuren spelen ook een rol wat betreft de kosten. Hoe groter de afmetingen van de deuren zijn, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt.

Brandwerende deurkozijnen Stalen kozijnen zijn niet alleen isolerend, maar ook brandwerend. Deuren van staal vatten pas op een hogere temperatuur vlam, dan kunststof, aluminium of houten deurkozijnen.

Stalen openslaande deuren plaatsen door vakman

Het is lastig om van tevoren te bepalen wat de montagekosten zijn van openslaande tuindeuren. De plaatsingskosten van dubbele tuindeuren worden onder meer bepaald door:

 • Het inmeten en installeren van de stalen tuindeuren
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en deuren
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op de voorrij- en afvoerkosten Je bespaart eenvoudig op de kosten door een regionale of lokale specialist in te schakelen; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere manier om de prijs in de hand te houden, is door zelf het afval af te voeren.

Stalen openslaande deuren op maat laten maken

Wil je stalen terrasdeuren laten installeren in je woning? Geniet snel van deze openslaande tuindeuren dankzij een goede plaatsing door een vakman. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Je beslist zelf welke specialist de opdracht krijgt.

Direct 559 deur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal