• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Houten openslaande deuren prijzen

Van € 1.400,-   € 1.900,- Tot € 2.400,-
Prijs houten tuindeuren van 180 x 220 cm en exclusief montage.

Ben je op zoek naar extra wooncomfort en een prachtige klassieke uitstraling? Openslaande tuindeuren verbinden je woonkamer met de tuin. Open de dubbele houten tuindeuren en geniet het hele jaar door van de frisse buitenlucht en veel lichtinval in de woning.

Voordelen houten terrasdeuren

 • Klassiek en authentiek
 • Eenvoudig te schilderen
 • Diverse houtsoorten beschikbaar
 • Voordeliger dan aluminium en staal

Nadelen houten terrasdeuren

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Makkelijker te forceren dan bv. kunststof

Wat kosten openslaande houten deuren?

Houten openslaande tuindeuren geven je woning extra karakter én extra licht. Maar wat is de prijs van deze terrasdeuren? De houten openslaande deuren prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hout en de soort beglazing. Ook de afmetingen van de tuindeuren spelen een rol.

Ben je benieuwd naar de houten terrasdeuren kosten? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de houten tuindeuren prijzen exclusief montage. Voor een exacte prijs inclusief plaatsing vraag je gratis openslaande deuren-offertes aan via Slimster.

Afmeting (b x h) Prijs*
180 x 220 cm € 1.400,-

* Vanaf-prijs houten terrasdeuren, incl. HR++ glas en btw, excl. montage

Bekijk ook de algemene openslaande deuren kosten.

Prijs houten tuindeuren vergelijken
Prijsopbouw openslaande houten buitendeuren 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van houten terrasdeuren worden bepaald door verschillende factoren:

Soort hout

Ga je voor houten openslaande tuindeuren? Dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Er zijn houtsoorten in hoge en lage prijsklassen en in hoge en lage duurzaamheidsklassen. Het type hout waarvan de deuren worden gemaakt, bepaalt dus een groot deel van de prijs van houten terrasdeuren.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Glas in houten tuindeur

Een terrasdeur bestaat vaak voor het grootste deel uit glas. Om te voorkomen dat er veel warmte uit je woning verloren gaat, is een goede isolatie van belang. HR++ glas of HR+++ glas zorgt voor een prima isolatie, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

De mate van isolatie van materialen wordt benoemd door de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal of glas isoleert.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soorten openslaande tuindeuren

Terrasdeuren van hout of een ander materiaal worden ook wel stolpdeuren genoemd. Deze deuren sluiten in elkaar in plaats van in een kozijn. Door het ontbreken van een middenkozijn heb je een extra grote opening wanneer je beide deuren opent. Je kan deze variant ook laten plaatsen voor ramen, de zogeheten stolpramen.

Meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe terrasdeuren? Bekijk dan de openslaande tuindeuren voorbeelden.

Afmetingen van de openslaande deuren

De maten van dubbele buitendeuren van hout zijn ook van invloed op de prijs. Hoe groter de terrasdeuren, hoe meer materiaal je nodig hebt. Openslaande deuren bevatten altijd minimaal 2 deuren, maar je kan ook zijlichten, ramen en bovenlichten toevoegen aan de achterpui. Zo zijn de deuren helemaal naar eigen wens vorm te geven.

2. Montagekosten

De montage van houten openslaande deuren is niet eenvoudig. Om er zeker van te zijn dat de plaatsing correct gebeurt, schakel je de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman. Je kan dan bv. terugvallen op de garantie van de specialist. Wees niet bang dat je te veel betaalt; door gratis offertes te vergelijken, beslis je zelf met wie je in zee gaat.

Belangrijke factoren bij de montagekosten zijn:

 • Het inmeten van de tuindeuren
 • Eventueel breekwerk van de gevel
 • Het installeren van de tuindeuren
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Bespaar eenvoudig op de kosten door een regionale of lokale specialist te kiezen; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Onderhoud aan houten tuindeuren

Houten deuren zorgen voor veel karakter in je woning, maar hebben wel regelmatig onderhoud nodig. Het is iedere paar jaar nodig om de houten deurkozijnen te schilderen en ook schoonmaken is nodig. Door de houten openslaande deuren goed te onderhouden, verleng je de levensduur van de deuren aanzienlijk.

Openslaande houten tuindeuren op maat laten maken

De mooiste openslaande terrasdeuren zijn op maat gemaakt, vooral als het gaat om deuren van hout. Laat de tuindeuren plaatsen door een betrouwbare vakman en wees verzekerd van een optimaal resultaat. Vraag gratis tuindeur-offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Kies zelf de beste deal en bespaar tot wel 45%.

Vrijblijvend tuindeur-offertes aanvragen
Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal