• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 141.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Openslaande houten tuindeuren prijzen

Openslaande houten tuindeuren prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.400,- Maximale kosten € 2.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.900,-
Prijs houten tuindeuren van 180 x 220 cm en exclusief montage.

Ben je op zoek naar extra wooncomfort en een prachtige klassieke uitstraling? Openslaande houten tuindeuren verbinden je woonkamer met de tuin op een klassieke manier. Open de houten terrasdeuren en geniet het hele jaar door van de frisse buitenlucht en veel lichtinval in de woning.

Voordelen houten tuindeuren

 • Klassiek en authentiek
 • Eenvoudig te schilderen
 • Diverse houtsoorten beschikbaar
 • Voordeliger dan aluminium en staal

Nadelen houten tuindeuren

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Makkelijker te forceren dan bv. kunststof

Wat kosten houten tuindeuren?

Afmeting (b x h)
Prijs*
Offerte
180 x 220 cm € 1.400

* Vanaf-prijs houten terrasdeuren, incl. HR++ glas en btw, excl. montage

Houten openslaande tuindeuren geven je woning extra karakter én extra licht. Maar wat is de prijs van deze terrasdeuren? De houten openslaande deuren prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hout en de soort beglazing. Ook de afmetingen van de tuindeuren spelen een rol. Bekijk een indicatie van de houten tuindeuren prijzen exclusief montage. Liever de exacte prijs weten?

Prijs houten tuindeuren vergelijken
terrasdeuren hout
Meer voorbeelden?

Prijsopbouw houten openslaande tuindeuren

Mogelijkheden met openslaande tuindeuren hout

De materiaalkosten van houten terrasdeuren worden bepaald door verschillende factoren, zoals het soort hout, de beglazing en eventuele extra opties.

Soort hout

Ga je voor houten tuindeuren? Dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Er zijn houtsoorten in hoge en lage prijsklassen en in hoge en lage duurzaamheidsklassen. Het type hout waarvan de deuren worden gemaakt, bepaalt dus een groot deel van de prijs.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Glas in houten tuindeur

Een terrasdeur bestaat vaak voor het grootste deel uit glas. Om te voorkomen dat er veel warmte uit je woning verloren gaat, is een goede isolatie van belang. HR++ glas of HR+++ glas zorgt voor een prima isolatie, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Meer over beglazing?

Extra opties toevoegen

Terrasdeuren van hout of een ander materiaal worden ook wel stolpdeuren genoemd. Deze deuren sluiten in elkaar in plaats van in een kozijn. Door het ontbreken van een middenkozijn heb je een extra grote opening wanneer je beide deuren opent. Wil je meer lichtinval? Plaats dan een bovenlicht of zijlicht naast je houten tuindeuren.

Afmetingen openslaande deuren hout

De maten van de houten terrasdeuren zijn ook van invloed op de prijs. Hoe groter de terrasdeuren, hoe meer materiaal je nodig hebt.

houten tuindeuren

Houten tuindeuren monteren door ervaren vakman

De montage van houten openslaande deuren is niet eenvoudig. Om zeker te zijn van een correcte plaatsing, schakel je de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman. Je kan dan bv. terugvallen op de garantie van de specialist. Wees niet bang dat je te veel betaalt; door gratis offertes te vergelijken, beslis je zelf met wie je in zee gaat. Belangrijke factoren bij de montagekosten zijn:

 • Inmeten van de tuindeuren
 • Eventueel breekwerk van de gevel
 • Installeren van de tuindeuren
 • Uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Bespaar eenvoudig op de kosten door een regionale of lokale specialist te kiezen; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Onderhoud aan houten tuindeuren

Houten deuren zorgen voor veel karakter in je woning, maar hebben wel regelmatig onderhoud nodig. Het is iedere paar jaar nodig om de houten deurkozijnen te schilderen en ook schoonmaken is nodig. Door de houten openslaande deuren goed te onderhouden, verleng je de levensduur van de deuren aanzienlijk.

Houten tuindeuren op maat laten maken

De mooiste openslaande terrasdeuren zijn op maat gemaakt, vooral als het gaat om deuren van hout. Laat de tuindeuren plaatsen door een betrouwbare vakman en wees verzekerd van een optimaal resultaat. Vraag gratis tuindeur offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Je bepaalt zelf welke vakman jouw opdracht krijgt.

Direct 557 tuindeur bedrijven vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal