• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 141.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Aluminium openslaande tuindeuren prijzen

Aluminium openslaande tuindeuren prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.700,- Maximale kosten € 2.700,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.200,-
Prijs alu tuindeuren van 180 x 220 cm en exclusief montage.

Wil je op een stijlvolle manier je tuin bij de woning betrekken? Laat openslaande tuindeuren van aluminium installeren en geniet het hele jaar door van frisse buitenlucht in huis. Aluminium tuindeuren zijn volledig naar wens samen te stellen, waardoor de deuren perfect aan te sluiten zijn bij de rest van je woning.

Voordelen aluminium terrasdeuren

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur (40-50 jaar)
  • Uitstekende isolatie
  • Moderne, strakke uitstraling
  • Sterk materiaal

Nadelen aluminium terrasdeuren

  • Hogere prijs dan hout en kunststof
  • Lastig te schilderen en repareren

Wat kosten aluminium openslaande tuindeuren?

Afmeting (b x h)
Prijs*
Offerte
180 x 220 cm

€ 1.700

* Vanaf-prijs alu openslaande deuren, incl. HR++ glas en btw, excl. montage

De prijs van openslaande aluminium tuindeuren is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt het soort aluminium een rol, net als de afmetingen van de deuren. Extra opties en de montagekosten zijn andere factoren die een invloed hebben op de prijs. Bekijk een indicatie van deze aluminium terrasdeur prijzen exclusief plaatsing. Liever de exacte prijs weten inclusief montage?

Prijs aluminium terrasdeuren vergelijken

tuindeuren aluminium
Meer voorbeelden?

Prijsopbouw aluminium tuindeuren

Mogelijkheden met alu tuindeuren

Je hebt verschillende keuzemogelijkheden voor aluminium tuindeuren, zoals het materiaal en de afmetingen, de beglazing en extra opties.

Type aluminium

Aluminium is over het algemeen prijziger dan kunststof en hout. Maar ook aluminium kent als materiaal verschillen in de prijs. Er bestaan verschillende aluminium merken en series, die allemaal hun eigen kenmerken en prijsklasse hebben.

Beglazing van alu terrasdeur

Een terrasdeur van aluminium bestaat doorgaans uit veel glas. Door beglazing te kiezen met een goede isolatie voorkom je dat er warmte uit je woning verloren gaat. Ga voor HR++ glas of HR+++ glas; in combinatie met aluminium creëer je dan een uitstekende isolatie.

Meer over beglazing?

Extra opties toevoegen

Openslaande deuren zijn meestal stolpdeuren. Deze deuren hebben geen middenkozijn, maar sluiten in elkaar. Stolpdeuren creëren een grote opening, door het ontbreken van de tussenstijl. Deze variant is ook beschikbaar als raam: de stolpramen.

Afmetingen

De maten van de openslaande tuindeuren van aluminium zijn ook van invloed op de kosten. Hoe groter de maten van de tuindeuren zijn, hoe meer materiaal er nodig is om de deuren te maken.

aluminium openslaande deuren prijzen

Aluminium openslaande tuindeuren plaatsen door vakman

De genoemde kosten van aluminium tuindeuren zijn exclusief montage. De plaatsingskosten van dubbele deuren zijn lastig te noemen en worden onder meer bepaald door:

  • Inmeten en installeren van de openslaande tuindeuren
  • Eventueel breekwerk in de gevel of achterpui
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en deuren
  • Uurtarief van de vakman
Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Je kan eenvoudig besparen op de kosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Aluminium openslaande tuindeuren op maat maken

Wil je jouw achterpui vervangen en openslaande tuindeuren van aluminium laten plaatsen? Wees ervan verzekerd dat de terrasdeuren goed aansluiten en schakel de hulp in van een betrouwbare vakman. Vraag gratis offertes aan via Slimster en kies de beste deal. Zo bespaar je tot wel 45%.

Direct 557 deur specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal