• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Wat kost een aluminium garagedeur?

Van - Gemiddeld - Tot -

Een materiaal voor garagedeuren dat in populariteit stijgt is aluminium. Dit materiaal heeft vele voordelen die handig zijn voor een garagedeur. Wat zijn de mogelijkheden en kosten van een aluminium garagepoort precies?

Voordelen van aluminium garagedeur 1. Onderhoudsvrij materiaal
2. Uitstekende isolatie
3. Sterk, maar licht van gewicht

Prijzen van aluminium garagedeuren

De prijs van een aluminium garagedeur kan flink variëren. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen en eventuele extra opties. Ook de montagekosten spelen een rol.

Ben je benieuwd naar de prijs van een garagepoort van aluminium? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. We hebben wel de prijzen van diverse soorten garagedeuren exclusief montage voor je op een rijtje gezet.

Prijsopbouw van aluminium garagepoort 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Een groot deel van de prijs van aluminium garagedeuren wordt bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden op hun beurt bepaald door verschillende factoren:

1. Keuze voor aluminium

Garagedeuren van aluminium zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo kan je de aluminium garagepoort laten afwerken in de gewenste RAL-kleur of met een design. Denk hierbij aan een houtlook of steellook. Door de opbouw van de aluminium deur heb je de mogelijkheid uit verschillende niveaus van isolatie en demping van geluid.

2. Type garagepoorten

Welke garagedeur laat je plaatsen? Iedere soort garagedeur is te verkrijgen met aluminium als materiaal. Denk hierbij aan:

Ook zijn deze deuren allemaal uit te rusten met een loopdeur.

3. Maten van de garagedeur

Ook de afmetingen van de aluminium garagedeur bepalen de prijs. Want, hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je nodig hebt. En dat zie je terug in de kosten.

4. Extra opties

Ga je voor een handmatige of elektrische aandrijving? Bij alle soorten garagedeuren heb je deze keuze, maar er zijn natuurlijk nog veel meer toevoegingen mogelijk aan je garagedeur, zoals het deurbeslag. Daarnaast is belangrijk of je voor een standaard deur kiest of de aluminium garagedeur op maat laat maken. Laat je adviseren over de beste mogelijkheden. Zo vind je de aluminium garagedeur die het beste bij je past.

Montagekosten

Naast de materiaalkosten zijn ook de plaatsingskosten van grote invloed op de prijs van een aluminium garagedeur. Verschillende factoren spelen een rol wat betreft de montagekosten:

  • Het inmeten van de garagedeur(en)
  • Eventueel breekwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude garagedeur
  • Het installeren van de garagedeur(en)
  • Het uurtarief van de vakman
Voorrij- en afvoerkosten Een specialist rekent reiskosten om de garagedeur te installeren. Kies je voor een lokale of regionale vakman, dan vallen de voorrijkosten doorgaans lager uit dan wanneer een bedrijf een lange afstand moet afleggen.

Een andere manier om te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

Bespaar op je nieuwe aluminium garagedeur

Je kan een aluminium garagepoort laten plaatsen in een standaard model of de deur volledig op maat te laten maken. Zo kan je de garagedeur helemaal naar eigen wens samenstellen en weet je zeker dat de deur goed bij jou en je woning past. Schakel de hulp in van een betrouwbare specialist door gratis offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk vrijblijvend tot wel 5 offertes en bespaar tijd en geld.

Vrijblijvend garagedeur-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal