• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

6-pans dakraam plaatsen

Gebruik je jouw zolderruime als washok of opbergruimte? Dan is een eenvoudige 6-pans dakraam een perfecte wijze om meer lichtinval en ventilatie te creëeren. Aangezien je de zolder niet als slaapkamer of leefruimte gebruikt kun je op kosten besparen door een compact 6 pans dakvenster te plaatsen. Laat je wasgoed eenvoudig drogen of maak een frisse opbergruimte door de zolder te ventileren met 6-pans dakramen. Op Slimster lees je meer informatie over alle dakramen en vraag je gratis offertes aan om de beste deal te vinden.

Kenmerken 6-pans dakramen

 • Meer licht op zolder
 • Geventileerd huis
 • Makkelijk te plaatsen
 • Compact dakraam
 • Aantrekkelijke prijs
 • Eenvoudige bediening

6-pans of 4-pans dakvenster?

Is een kleiner dakvenster ook afdoende? Kijk dan eens naar een 4-pans dakraam. Deze is 2 dakpannen breed en 2 dakpannen hoog, en dus iets kleiner dan 6 pans dakramen. Onze specialisten zijn ervaren in het plaatsen van alle soorten dakramen.

Wat kost een 6-pans dakraam?

Zoek jij een betaalbare manier om jouw zolderverdieping van meer zonlicht en frisse lucht te voorzien? Dan zijn 6 pans dakramen een goede optie. Voordat je deze dakvensters laat plaatsen wil je natuurlijk weten welke kosten je mag verwachten. De prijs van een 6-pans venster is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben onder andere het gekozen dakraam materiaal, de eventuele extra opties en de arbeidskosten van de vakman invloed op de prijzen. In de prijstabel hieronder zie je enkele indicatieve prijzen. Wil jij liever concrete prijzen vergelijken? Dan raden wij je aan om de gratis en vrijblijvende offertes van Slimster aan te vragen door ons offerteformulier in te vullen.

Soort dakraam Velux* Fakro* Luxtra*
6-pans dakraam € 510 € 380 € 355

* Vanaf prijzen 6-pans dakraam inclusief montage, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor zes pans dakramen per merk (Velux, Fakro of Luxtra). Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, gekozen materiaal en extra opties kan de prijs verschillen.

Meer licht op zolder

Een 6-pans dakraam is drie dakpannen hoog en twee dakpannen breed. Dit type dakvenster is dus iets groter dan een 4-pans dakraam. Hierdoor komt er meer zonlicht naar binnen. Je kunt 6-pans-dakramen op verschillende manieren openen. Je kunt kiezen om het dakraam op een kier te zetten of om het venster volledig open te klappen. Hierdoor kun je zelf kiezen hoeveel zonlicht en buitenlucht jouw zolder binnenkomt.

6-pans venster voor ieder dak

Kenmerkend voor 6-pans dakvensters is dat deze in bijna ieder dak zijn te plaatsen. Een 6 pans dakraam is compact en daardoor snel geinstalleerd. In de meeste gevallen hoeft er niks gewijzigd te worden aan de dakconstructie. Meestal worden 6 pans dakramen geplaatst in daken met een helling van 15-90º

6-pans dakramen vervangen

Heb jij al een dakraam en wil je deze graag laten vervangen? De bij Slimster aangesloten specialisten kunnen alle soorten en maten dakvensters vervangen. Dit is wenselijk wanneer de bestaande 6-pans dakramen niet meer voldoen aan de eisen. Een dakraam moet namelijk bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals hevige regen, wind, hagel en sneeuw. Onze experts zorgen ervoor dat jouw nieuwe 6 pans dakvensters op de meest duurzame wijze worden geplaatst. Bovendien heb je garantie op het werk van de vakman. Mocht je toch last krijgen van lekkages dan zal de specialist het probleem voor je oplossen.

Vergunning nodig voor dakramen?

In de meeste gevallen heb je geen bouwvergunning nodig voor het laten installeren van 6 pans dakramen. Woon jij in een monumentaal pand? Dan is het vaak wel vereist om een vergunning aan te vragen bij je gemeente. Geen zin in deze rompslomp? Onze specialisten adviseren jou over de mogelijkheden en regelen de vergunningsaanvraag voor jouw project.

Direct gratis 6-pans dakraam offertes vergelijken!

Heb jij besloten om een 6 pans dakraam te plaatsen? Dan ben jij vast op zoek naar de beste deal. Slimster helpt je hier graag mee door je in contact te brengen met lokale dakvenster specialisten. Vul ons offerteformulier in en ontvang 5 gratis offertes, uiteraard geheel vrijblijvend. Jij kunt de prijsopgaven op je gemak thuis vergelijken en de specialist kiezen met de goedkoopste aanbieding. Met ons offertesysteem kun je tot wel 45 procent besparen op de totale kosten.

 • Ontvang tot maximaal 5 gratis offertes
 • Vrijblijvend adviesgesprek met expert mogelijk
 • Vergelijk regionale bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de kosten