• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

6-pans dakraam plaatsen

Minimale kosten € 350,- Maximale kosten € 510,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 430,-
Vanaf-prijs, afhankelijk van materiaal, merk en extra opties.

Wil je meer lichtinval en frisse lucht op zolder, maar geen groot dakraam laten plaatsen? Een 6-pans dakraam is dan een ideale mogelijkheid; met dit dakraam zorg je al voor veel licht en ventilatie.

Voordelen 6-pans dakramen

 • Meer licht en ventilatie dan een 4-pans dakraam
 • Voordelige prijs
 • Compact dakraam
 • Eenvoudig te bedienen

Nadelen 6-pans dakramen

 • Minder frisse lucht dan bij grotere dakramen
 • Minder lichtinval dan bij grotere dakramen
 • Duurder dan een 4-pans dakraam
6-pansdakraam prijzen
6-pans dakvenster prijs
kosten 6-pansdakraam
Eenvoudig het beste materiaal vinden Ontdek in één oogopslag wat het meest geschikte materiaal is voor jouw nieuwe 6-pansdakramen.
Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Wat kost een 6-pans dakraam?

Ben je op zoek naar een betaalbare manier om jouw zolder van meer zonlicht en frisse lucht te voorzien? Dan zijn 6-pansdakramen waarschijnlijk een goede optie. Maar welke kosten brengen deze dakramen met zich mee?

De prijzen van 6-pansdakvensters zijn onder meer afhankelijk van het materiaal, het merk en de plaatsing. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de 6-pansdakraam prijzen. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakvenster-offertes aan via Slimster.

Soort dakraam Velux* Luxtra*
6-pans dakraam € 510 € 355

* Vanaf-prijs 6-pansdakraam, incl. plaatsing, HR++ glas en btw.

6-pansdakraam prijzen vergelijken
Prijsopbouw 6-pans dakraam 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten 6-pansdakvenster

Een 6-pansdakraam is in totaal 6 dakpannen groot. Dit kan 3 dakpannen breed en 2 dakpannen hoog zijn, of 2 dakpannen breed en 3 dakpannen hoog. De prijs van een 6-pansdakraam wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de materiaalkeuze, maar ook om het merk dakvenster en eventuele extra opties.

Materiaal

Waneer je een dakraam laat plaatsen heb je de keuze uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn hout en kunststof, met ieder hun eigen kenmerken en prijs. Wil je een dakraam met karakter, ga dan voor een houten dakvenster. Voor een dakraam zonder veel onderhoud is een kunststof dakvenster de beste optie.

Extra opties

Wil je extra opties toevoegen aan je dakraam? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden bij een 6-pansdakraam, zoals:

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de dakraam-voorbeelden.

6-pansdakraam laten plaatsen door vakman

Heb je al een dakraam en wil je deze laten vervangen? Of heb je nog geen dakraam, maar wil je deze wel graag laten plaatsen? In beide gevallen is het slim om een vakman in te schakelen. Deze specialist heeft verstand van zaken en kan je adviseren over alle mogelijkheden.

Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel reiskosten betaalt. Het inschakelen van een specialist brengt natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten bestaan onder meer uit:

 • het uurtarief van de vakman
 • evt. verwijderen oude dakramen
 • evt. aanpassen dakconstructie
Heb ik een bouwvergunning nodig voor een dakraam? Voor een dakraam heb je vaak geen vergunning nodig, maar in bepaalde gevallen is een vergunning wel vereist. De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over vergunningen en de vergunningaanvraag.

Vind eenvoudig de beste deal voor je dakraam

Heb je besloten om een 6-pansdakvenster te laten plaatsen? Dan ben je vast op zoek naar de beste deal. Slimster helpt je door je in contact te brengen met regionale dakraam-specialisten. Vraag gratis dakraam-offertes aan en vergelijk de verschillende bedrijven. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakraam-offertes vergelijken
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal