• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

4-pans dakraam plaatsen

Met een 4-pans dakraam creëer je meer lichtinval en ventilatie op zolder zonder een onnodig groot raam te hoeven plaatsen. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je de zolderkamer enkel gebruikt als opbergruimte, maar deze toch licht en fris wilt houden. 4-pans dakramen zijn kleine dakvensters die makkelijk en (bijna) overal te gebruiken zijn. Dit type dakraam heeft een tuimelas in het midden van het kozijn, net als bij tuimeldakramen. Op Slimster lees je meer info over 4-pans-dakramen en vraag je gratis offertes aan van lokale specialisten.

Kenmerken 4-pans dakramen

 • Meer licht op zolder
 • Betere ventilatie
 • Geschikt voor (bijna) alle daken
 • Compact dakraam
 • Lage prijs
 • Makkelijk te bedienen

4-pans of 6-pans venster?

Wil jij toch een iets groter dakraam laten plaatsen? Kijk dan eens naar een 6-pans dakraam. Deze is 3 dakpannen breed en 2 dakpannen hoog, en dus iets groter dan een 4-pans dakvenster. De bij Slimster aangesloten specialisten zijn ervaren in het plaatsen van alle soorten dakramen.

Wat kost een 4-pans dakraam?

Kan jouw zolder wel wat extra ventilatie en zonlicht gebruiken? Dan zijn 4 pans dakramen een goede optie. Je bent vast benieuwd naar de totale kosten voor 4-pans dakramen inclusief plaatsen. De prijs van een 4-pans-dakraam is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de afmeting een rol, maar ook het gekozen dakvenster materiaal, eventuele extra opties en de arbeidskosten van de vakman hebben invloed op de kostprijs. In de prijstabel hieronder zie je enkele indicatieve prijzen. Wil jij concrete prijzen vergelijken? Dan raden wij je aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen door het offerteformulier in te vullen.

Soort dakraam Velux* Fakro* Luxtra*
4-pans dakraam € 490 € 360 € 335

* Vanaf prijs 4-pans dakraam inclusief montage, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor vier pans dakramen per merk (Velux, Fakro of Luxtra). Op basis van jouw extra wensen, gekozen materiaal en andere bijzonderheden kan de prijs verschillen.

Een lichte zolderkamer

Een 4-pans dakraam is een compact dakvenster van twee dakpannen breed en twee dakpannen hoog. Hierdoor komt er zonlicht naar binnen, maar zal dit minder zijn dan bij grotere vensters of balkondakramen. 4 pans dakramen kunnen op verschillende manieren worden geopend. Je kunt het raam op een kier zetten, zoals bij een tuimeldakraam. Maar je kunt het raam ook volledig omhoog zetten, zoals bij een uitzetdakraam.

4-pans dakvenster plaatsen

Door zijn compacte formaat is een 4-pans dakraam eenvoudig te plaatsen op bijna ieder type dak. Meestal worden 4 pans dakramen geplaatst in daken met een helling van 15-90º. Het dakvenster is snel gemonteerd en er hoeft niet veel aan het dak te worden veranderd. Heb je meer lichtinval of ventilatie nodig? Dan kun je kiezen voor een 6-pans dakraam of twee of meer 4 pans vensters laten plaatsen.

4 pans dakraam vervangen

Wil je jouw bestaande dakramen vervangen? Kies voor kwaliteit en zekerheid door een specialist via Slimster in te schakelen. Het plaatsen van een 4-pans dakraam is niet de meest ingrijpende verbouwing, maar nauwkeurig werk is wel belangrijk. De expert geeft vrijblijvend advies bij jou thuis en neemt jou een hoop werk en frustratie uit handen. De kozijnen worden compleet winddicht en waterdicht gemonteerd. Ook het HR++ isolatieglas wordt op de juiste wijze geplaatst. Bovendien heb je garantie op het werk van de vakman.

Direct gratis 4-pans dakraam offertes vergelijken!

Is een 4-pans dakraam precies wat jij nodig hebt om je zolderruimte van meer zonlicht en frisse lucht te voorzien? Scoor de goedkoopste deal door te vergelijken via Slimster. Wij brengen jou in contact met dakraam specialisten uit jouw regio. Het enige wat jij hoeft te doen is ons offerteformulier invullen. Je ontvangt dan maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes die jij thuis op je gemak kunt vergelijken. Kies de meest aansprekende prijsopgave en bespaar tot wel 45 procent op de kosten voor nieuwe 4 pans dakvensters inclusief montage.

 • Kom in contact met 5 lokale dakraam specialisten
 • Kies de beste deal op basis van jouw wensen
 • Vergelijk bouwbedrijven op prijzen én kwaliteit
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs