• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Prijzen dakramen vervangen

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Zijn jouw huidige dakramen toe aan vervanging? Laat dit dan doen door een vakkundige specialist via Slimster. Er zijn verschillende redenen om de bestaande dakvensters te vervangen. Zo kan een houten dakraam aan het rotten zijn door weersinvloeden of is het dubbelglas beschadigd (wazig). Deze beschadigingen kunnen onwenselijke gevolgen hebben voor de zolderkamer. Laat jouw dakramen vervangen en geniet van onderhoudsvrije dakvensters met HR++ glas voor een hoge isolatiewaarde.

Voordelen dakraam vervangen

 • Duurzaam en onderhoudsvrij
 • Zowel kunststof als houten dakraam
 • Garantie op werk specialist
 • Meer lichtinval en ventilatie
 • Vaak goedkoper dan nieuwe vensters

Nadelen dakraam vervangen

 • Je zit vast aan bestaande afmeting
 • Soms meer renovatie werk nodig

Prijs dakramen vervangen

Welke kosten kun je verwachten bij het laten vervangen van je dakramen? De totale prijs is afhankelijk van veel factoren. Allereerst spelen de afmetingen en het gekozen dakraam materiaal een rol in de kostprijs. Daarbij komen de prijzen van eventuele extra opties, zoals elektrische bediening, en de arbeidskosten van de vakman. Over het algemeen is een specialist aan halve tot hele dag bezig met het vervangen van dakvensters. De prijs kan sterk verschillen afhankelijk van de staat van het dak en de renovatie werkzaamheden. Is het dak in goede staat en wil je een dakraam van dezelfde afmeting in het gat plaatsen dan heeft de specialist hier minder werk aan. Dit maakt het vervangen van dakramen goedkoper dan compleet nieuwe vensters laten monteren. Is het een oud en vervallen dak, dan zullen er ook renovatie werkzaamheden aan de balkconstructie van het dak moeten worden gedaan. Logischerwijs maakt dit het vervangen van dakramen duurder.

Gratis dakraam offertes

Omdat de totale prijs sterk kan verschillen op basis van de hierboven benoemde factoren is het voor ons onmogelijk om concrete prijzen te noemen. Wij raden je sterk aan om onze gratis offertes aan te vragen, zodat je vrijblijvend in contact komt met betrouwbare dakraam-specialisten. De expert komt bij jou thuis om de situatie te beoordelen, zodat hij een goede prijsindicatie kan geven. Uiteraard geeft de vakman jou ook advies over de verschillende mogelijkheden. De prijs voor het vervangen van dakramen betreft altijd de kosten voor dakvensters inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Soorten dakvensters

Op Slimster kun je gemiddelde vanaf prijzen bekijken voor dakramen. De prijs voor dakraam vervanging is echter afhankelijk van het soort dakvenster dat je wenst. De bij ons aangesloten dakraam specialisten zijn ervaren in het plaatsen van alle type dak vensters. Heb jij bepaalde wensen of eisen? Bespreek deze tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met de vakman en ontdek welk soort dakraam het best past bij jouw zolder. Lees meer informatie en bekijke indicatie prijzen voor dakramen via Slimster.

Goedkoop dakraam vervangen

Wil jij graag goedkoop jouw dakramen vervangen? Dan kunnen wij je aanraden om te kiezen voor een nieuw dakraam in dezelfde afmeting als de bestaande vensters. De specialist die jouw dakraam komt vervangen hoeft dan namelijk geen aanpassingen aan de dakconstructie te doen. Dit bespaart tijd en geld. Idealiter kies je ook voor hetzelfde dakramen merk als op dit moment op zolder is gemonteerd. De bij Slimster aangesloten bedrijven plaatsen Velux, Fakro en Luxtra dakramen.

Meer renovatie werkzaamheden?

Is jouw dak in slechte staat of wil je grotere dakramen laten monteren? Dan zal dit betekenen dat de vakman meer arbeid en renovatiewerkzaamheden zal moeten verrichten. Hoewel dit zal leiden tot een hogere prijs, geniet je wel vele tientallen jaren van mooie dakramen van goede kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor kunststof dakramen inclusief HR++ of HR+++ isolatieglas. De kosten voor het vervangen van je oude dakraam verdien je terug door de lagere onderhoudskosten en besparing op energiekosten.

Vrijblijvend advies van specialist

Voordat je jouw oude dakramen laat vervangen is het slim om advies in te winnen. Wij brengen jou gratis in contact met betrouwbare dakraam-specialisten uit jouw eigen omgeving. De vakman komt graag bij jou thuis langs om de situatie in kaart te brengen. Zo kan hij inschatten welke werkzaamheden er benodigd zijn en wat de te verwachten kosten zullen zijn. Laat je adviseren en geniet jarenlang van de beste dakvensters op de bovenverdieping.

Direct gratis offertes dakraam vervangen vergelijken!

Ben jij op zoek naar goede specialist die jouw beschadigde of rottende houten dakvensters kan vervangen? Slimster helpt je hier graag bij! Je hoeft enkel ons offerteformulier in te vullen om in contact te komen met lokale specialisten. Je ontvangt tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes voor vervanging van de dakramen. Laat de vakman je adviseren en kies de prijsopgave met de beste deal!

 • Vrijblijvend adviesgesprek met ervaren vakman
 • Vergelijk betrouwbare dakraam specialisten
 • Ontvang tot 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Bespaar tot wel 45% op de totale kosten