• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 99.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakraam prijzen

Minimale kosten € 250,- Maximale kosten € 1.750,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.000,-
Vanaf-prijs dakraam, afhankelijk van materiaal, afmeting en type dakraam.

Wil je meer lichtinval op zolder? Of zoek je een manier om je zolder van frisse lucht te voorzien? Het plaatsen van een dakraam is dan een uitstekende oplossing. Maar wat kost een dakraam en hoe is de dakraam prijs opgebouwd?

Voordelen dakraam

 • Meer lichtinval creëren
 • Ruimte ventileren
 • Ruimte voor meer doeleinden bruikbaar
 • Waardestijging woning

Nadelen dakraam

 • Geen extra ruimte, zoals bij dakkapel
Vind eenvoudig het beste materiaal Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw nieuwe dakramen.

Dakraam materialen vergelijken

Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Kosten dakramen

Het plaatsen van een nieuw dakraam brengt de nodige kosten met zich mee. De dakraam prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en het soort dakraam. Maar ook de montage van het dakraam is van invloed op de prijs; ga je een dakraam vervangen of moet er nog ruimte gemaakt worden in het dak.

Ben je benieuwd naar de dakraam kosten? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van dakramen, inclusief montage. Liever de exacte dakraam prijs weten? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan via Slimster.

Soort dakraam
Hout*
Kunststof*
Vast raam € 250 € 290
4-pans dakraam € 300 € 340
6-pans dakraam € 320 € 360
Tuimeldakraam € 340 € 380
Uitzetdakraam € 340 € 380
Uitzet-tuimeldakraam € 430 € 470
Balkondakraam € 2.000 € 2.200
Uitstapdakraam € 400 € 450

* Vanaf-prijs dakraam, incl. plaatsing, HR++ glas en btw.

Dakraam prijzen vergelijken
Prijsopbouw dakramen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Prijs dakvenster materiaal

De prijs van een dakraam wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Materiaalkeuze

In jouw zoektocht naar de beste deal voor nieuwe dakramen, is het goed om rekening te houden met de materiaalkeuze. Hout en kunststof zijn de twee meest voorkomende dakraam materialen. Beide materialen hebben hun eigen voordelen, nadelen en prijsklasse. Hout is doorgaans iets goedkoper dan kunststof.

Hecht je veel waarde aan een authentieke uitstraling, dan is een houten dakraam een goede optie. Wil je weinig omkijken hebben naar de dakramen, dan is een onderhoudsvrij dakraam van kunststof juist een goede keuze.

Soort dakvenster

Wanneer je een dakvenster laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende soorten. Ieder soort dakraam is beschikbaar in verschillende afmetingen. Zo kan je eenvoudig de dakvensters van jouw wensen samenstellen.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe dakramen? Bekijk dan de verschillende dakraam-voorbeelden.

Extra opties

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om extra opties toe te voegen aan je dakraam. Wat dacht je van zonwering of raamdecoratie? Ook kan je kiezen om voor elektrische dakramen, bijvoorbeeld wanneer het raam hoog in het plafond zit. Andere opties zijn:

Vergunning nodig? Meestal heb je geen dakraam vergunning nodig, tenzij jouw woning een monument is of als het dakraam dichter dan een halve meter bij de rand ligt. De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over en helpen bij de vergunning-aanvraag.

Kosten dakraam monteren

Het plaatsen van een dakraam is een secuur werk, wat je niet zomaar zelf gaat uitvoeren. Bij het correct plaatsen van een dakraam komt vaak een aanpassing in de dakconstructie kijken, tenzij een bestaand dakraam wordt vervangen door eenzelfde dakraam. Om zeker te zijn van een correcte plaatsing kan je het beste hulp inschakelen van een vakman. Kom je via Slimster in contact met een vakman, dan profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

 • Specialist komt uit de regio
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Hulp bij eventuele vergunningaanvraag
 • Hulp bij eventuele bouwtekening

De montagekosten van een nieuw dakraam zijn afhankelijk van verschillende factoren: wat moet er aangepast worden aan het dak en hoe ingewikkeld is het om het dakraam te plaatsen? Een ander factoor is het uurtarief van de vakman; iedere specialist hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden raden wij altijd aan om verschillende bedrijven te vergelijken.

Besparen op de voorrijkosten Wil je niet te veel betalen? Kies voor een regionaal bedrijf en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim en snel de beste dakraam-deal vinden

Ga je nieuwe dakvensters kopen en laten plaatsen? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Vergelijk de prijs-kwaliteitverhouding van de bedrijven en beslis zelf welk bedrijf de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakvenster bedrijven vergelijken
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal