• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakraam verduistering

Gebruik jij de zolder als slaapkamer? Dan is het slim om na te denken over dakraam verduistering. Een verduisterende raamdecoratie voor de dakramen zorgt ervoor dat het donker blijft in de ochtend. Je kunt heerlijk uitslapen op zondagochtend zonder wakker te worden door fel licht van buiten. Een ander voordeel is dat verduisterende dakraam-gordijnen zonwerend en isolerend werken. Zo blijft het koel in de zomer en bespaar je op stookkosten in de wintermaanden. Op Slimster lees je meer over het verduisteren van je dakvenster en vraag je gratis offertes aan van lokale specialisten!

Kenmerken dakraam verduistering

 • Weert zonlicht
 • Verschillende soorten
 • Diverse designs
 • Meer privacy slaapkamer
 • Isolerende werking
 • Betaalbare raamdecoratie

Sfeervolle raamdecoratie

Hoewel je dakraam zonwering kiest voor de verduisterende en isolerende werking, voegt het ook iets toe aan je interieur. Kies een stof, kleur en design dat past bij jouw inrichting en geniet van raamdecoratie passend bij jouw smaak. Uiteraard voor een voordelige prijs via Slimster!

Prijzen dakraam verduisteren

Wil jij graag een dakraam met zonwering laten plaatsen door een betrouwbare specialist? Dan ben je zeker benieuwd naar de kosten die je kunt verwachten. De prijs van dakraam verduistering is afhankelijk van verschillende aspecten. Als eerst speelt het type raamdecoratie dat je kiest natuurlijk een rol. Daarnaast hebben factoren als de afmeting, het gekozen materiaal en de arbeidskosten van de vakman invloed op de prijs. In de prijstabel hieronder zie je indicatieve prijzen voor diverse soorten dakvenster zonwering. Wil jij graag concrete prijzen vergelijken? Vraag dan de gratis offertes aan via Slimster en ontvang prijsopgaven van bedrijven uit jouw omgeving.

Dakraam zonwering Vanaf prijs*
Rolgordijn € 50
Jaloezie € 75
Vouwgordijn € 100
Plissé gordijn € 110
Rolluik € 200

* Vanaf prijzen zonwering dakvensters inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor dakraam verduistering. Afhankelijk van de afmeting van jouw ramen, het gekozen materiaal en andere opties kan de prijs verschillen.

Soorten zonwering voor dakramen

Niet ieder type raamdecoratie is geschikt voor dakramen. Dit komt omdat de montage iets ingewikkelder is door de helling van het dak. Je kunt bijvoorbeeld geen normale gordijnen gebruiken. Gelukkig blijft er voldoende keuze over voor jou om passende dakraam verduistering uit te zoeken. Er zijn speciale verduisteringsgordijnen verkrijgbaar die op het raam vast gemonteerd worden. Daarnaast kun je kiezen voor jaloezieën, rolgordijnen met een cassettesysteem, een geplisseerd gordijn, een rolluik of een vouwgordijnen.

Zonwerend en isolerend

Het laten plaatsen van zonwering voor je dakramen heeft niet alleen als voordeel dat je makkelijker kunt uitslapen. Tijdens de warme zomermaanden houden verduisterende gordijnen het zonlicht van buiten tegen, waardoor het op zolder aangenaam fris en koel blijft. Maar ook in de winter kunnen rolgordijnen of jaloezieeën een welkome dakraam optie zijn. De ruime wordt beter geïsoleerd, waardoor het warmer blijft en je bespaart op je energierekening.

Rolgordijn of rolluik?

Om je nieuwe dakvensters te verduisteren kun je kiezen uit verschillende soorten zonwering, waaronder rolgordijnen en rolluiken. Rolgordijnen worden aan de binnenzijde van de woning gemonteerd en zijn goedkoper dan rolluiken. Een rolluik wordt aan de buitenzijde geplaatst en houdt hierdoor het zonlicht tegen voordat deze het glas bereikt. Deze sterkere zonwerende werking zorgt ervoor dat je slaapkamer koeler blijft. Bij rolgordijnen warmt het glas namelijk meer op. Rolluiken voor dakramen zijn echter een duurdere optie, bepaal dus zelf wat jij in dit geval het meest belangrijk vindt.

Dakvensters inclusief verduistering op maat

Ben jij van plan op zolder te gaan slapen en wil jij jouw dakraam verduisteren? Laat jouw nieuwe dakvensters inclusief zonwering installeren door een specialist via Slimster en verzeker jezelf van kwaliteit. Door plaatsing van dakraam en verduistering door dezelfde vakman te laten doen kun je extra besparen op de kosten. Ook weet je zeker dat zowel je dakraam als de verduisterende gordijnen op de perfecte wijze worden gemonteerd. Bespaar jezelf tijd, moeite en frustratie door deze klus aan een expert over te laten!

Direct gratis dakraam offertes vergelijken!

Wil jij besparen op de kosten voor een dakraam met verduistering? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met specialisten uit jouw omgeving. Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes voor dakramen inclusief zonwering. Vergelijk de prijzen op je gemakje vanuit huis en laat je adviseren door betrouwbare vakmannen. Laat jouw nieuwe dakvensters voordelig plaatsen en bespaar tot maar liefst 45 procent op de totale prijs.

 • Vergelijk prijzen voor dakramen inclusief zonwering
 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Laat je adviseren door betrouwbare specialisten
 • Bespaar tot wel 45% op de totale kostprijs