• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Kunststof dakramen plaatsen?

Wil jij de zolder voorzien van meer lichtinval en betere ventilatie? Dan kun je er voor kiezen om dakramen te laten installeren. Het laten vervangen van je oude dakvensters door nieuwe kunststof dakramen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een kunststof dakraam breng veel voordelen met zich mee. Zo zijn deze dakramen onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam. Op Slimster lees je alles over kunststof dakramen en vraag je gratis offertes aan voor het laten plaatsen van dakramen van kunststof. Geheel vrijblijvend!

Voordelen kunststof dakraam

 • Duurzaam
 • Onderhoudsvrij
 • Makkelijk schoon te maken
 • Verkleurt niet
 • Sterke isolatie

Nadelen kunststof dakraam

 • Hogere prijs dan hout
 • Niet over te schilderen

Wat kost een kunststof dakraam?

De prijs van een kunststof dakraam ligt gemiddeld hoger dan die van houten dakramen. Hier staat echter wel tegenover dat kunststof dakramen weinig onderhoud vergen. De totale kosten voor kunststof dakvensters is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de afmeting van het raam belangrijk, maar ook het type raam, de gekozen extra opties en de arbeidskosten van de specialist spelen een rol. Bovendien verschillen de prijzen per merk. Je kunt kiezen uit Velux, Fakro en Luxtra dakramen. Hieronder zie je indicatieve prijzen voor kunststof dakramen. Wil jij concrete prijzen vergelijken? Vraag dan direct gratis offertes aan van lokale specialisten via Slimster!

Materiaal Velux* Fakro* Luxtra*
Kunststof € 610 € 500 € 465

* Vanaf prijzen kunststof dakramen inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en btw.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor kunststof dakvensters. Afhankelijk van de afmeting en de door jou gekozen extra opties kan de kostprijs verschillen.

Inbraakpreventie kunststof dakvenster

Een belangrijk pluspunt van kunststof dakramen is dat deze zeer sterk zijn. Hierdoor zijn ze geschikt voor inbraakpreventie, inbrekers komen jouw woning niet binnen via de dakramen van PVC. Zo kun je bijvoorbeeld met een gerust hart jouw zolder omtoveren tot een slaapkamer. Niet alleen is kunststof een sterk en onderhoudsvriendelijk dakraam materiaal. De bij ons aangesloten specialisten werken ook met anti-inbraak sloten. Dit sluitwerk heeft het SKG-keurmerk en verkleint de kans op inbraak nog verder.

Kunststof dakraam isolatie

Denk bij het laten plaatsen van dakramen ook goed aan de isolatiewaarde. Hoe beter de dakvensters isoleren, des te beter blijft de warmte in huis. Zodoende hoef jij minder te stoken, met als gevolg dat je energiekosten lager zullen zijn. Bovendien is een lager energieverbruik ook nog eens gunstig voor het milieu. Een dakraam met kunststof kozijnen heeft een zeer goede isolatie functie. Kies je voor HR++ glas of zelfs voor HR+++ ramen dan is de isolatie nog beter. De bij Slimster aangesloten bedrijven plaatsen jouw kunststof dakraam met de ramen naar jouw keus.

Dakramen met kunststof kozijnen op maat

Wil jij dakramen met kunststof kozijnen laten plaatsen door een ervaren specialist? Dan brengen wij je direct in contact met lokale dakraam specialisten. Zoek jij geschikte dakvensters voor een vochtige ruimte? Dan is kunststof de allerbeste optie. Het monteren van dakramen is een precies werkje, daarom raden wij altijd aan om dit door een bouwbedrijf te laten doen. Er worden namelijk aanpassingen gedaan aan de dakconstructie en de afwerking dient van de allerhoogste kwaliteit te zijn. Zo voorkom je lekkages of andere problemen. Bovendien heb je garantie op het werk van de specialist die jouw kunststof dakramen komt plaatsen.

Direct kunststof dakraam offertes vergelijken!

Weet jij inmiddels zeker dat kunststof dakramen het best passen bij jouw huis? Dan wil je vast en zeker de prijzen voor dakvensters inclusief plaatsen vergelijken. Dit kan heel eenvoudig door het offerteformulier van Slimster in te vullen. Op basis van jouw aanvraag brengen we je direct in contact met bedrijven uit jouw eigen regio, wel zo makkelijk. Je ontvang tot 5 gratis offertes om te vergelijken, natuurlijk geheel vrijblijvend. Door ons handige systeem kan jij tot wel 45 procent besparen op de totale kosten van jouw nieuwe dakraam met kunststof kozijn!

 • Ontvang tot vijf gratis en vrijblijvende offertes
 • Kunststof dakramen van de hoogste kwaliteit
 • Vergelijk bedrijven op prijs én ervaring
 • Bespaar tot wel 45% op de totale kosten