• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Materialen dakramen

Wanneer je nieuwe dakramen wilt laten plaatsen heb je de keus uit verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een houten dakraam of een kunststof dakraam. Je kiest uiteraard welk materiaal je wilt voor het kozijn van je nieuw ramen. Het raam zelf bestaat meestal uit HR++ isolatieglas. Om jou te helpen bij het vinden van het meest geschikte dakraam materiaal hebben we de kenmerken hieronder in een tabel gezet. Via Slimster weet je snel of je dakvensters wilt laten monteren van hout of toch van kunststof!

Materiaalkeuze dakraam

Kenmerk Hout Kunststof
Uitstraling Authentiek Variabel
Duurzaamheid + ++
Onderhoud Regelmatig Weinig
Inbraakwerend + ++
Isolatiewaarde* ± 2,4 1,0 - 2,0
Prijs Goedkoop Duurder

* een lagere isolatiewaarde (U-waarde) betekent een betere isolatie.

Dakramen materiaal vergelijken

Aan hand van de bovenstaande tabel kun je beslissen welk materiaal voor jouw dakraam het best is. Wil je graag een authentieke en sfeervolle uitstraling (bijvoorbeeld een boerderij of landhuis), dan zijn houten dakramen een goede keus. Je kunt dan kiezen voor grenen of hardhouten dakramen. Vind jij het belangrijker dat je dakvensters weinig onderhoud nodig hebben en duurzaam zijn, dan zijn kunststof dakramen een prima optie. De vakman kan jou adviseren over welk dakraam materiaal het best past bij jouw woning. Zodoende kun je in overleg tot de slimste keuze komen!

Dakramen op maat laten plaatsen

Weet jij precies wat je wilt? Dan kun je jouw gewenste dakramen op maat laten maken en plaatsen door de bij Slimster aangesloten dakraam bedrijven. Kies het gewenste materiaal, bepaal de afmetingen en denk uiteraard aan extra opties zoals horren of elektrische bediening. Natuurlijk kun je jouw oude dakvensters ook laten vervangen door nieuwe ramen met HR++ isolatieglas. Vervangen is vaak goedkoper dan het laten monteren van nieuwe dakramen.

Vergunning nodig voor dakvensters?

In de meeste situaties heb je geen omgevingsvergunning nodig om nieuwe dakramen te plaatsen. Dit scheelt je een hoop regelwerk gelukkig. Er zijn echter situaties waarin je wél een bouwvergunning nodig hebt. Bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont, of wanneer de zijkanten van de dakvensters dicht tegen de rand van je dak aan komt te zitten. De vakmannen van Slimster zullen jou, mocht dit nodig zijn, te allen tijden helpen bij het aanvragen van een vergunning!

Direct gratis dakraam offertes vergelijken!

Heb jij een keus gemaakt tussen houten dakramen en kunststof dakramen? Dan ben je vast benieuwd naar de totale kosten voor jouw dakvensters inclusief plaatsing. Wij brengen je snel in contact met betrouwbare dakraam specialisten uit jouw eigen regio. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is het offerteformulier invullen, wij regelen de rest. Op basis van jouw aanvraag ontvang je tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de prijsopgaven en kies de vakman met de beste aanbieding!

  • Ontvang tot vijf gratis en vrijblijvende offertes
  • Enkel betrouwbare en ervaren bouwbedrijven
  • Vergelijk specialisten op prijs én kwaliteit
  • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs!