• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakkapel met schuin dak

Wil je een dakkapel met een schuin dak op je woning plaatsen? Zo’n dakkapel heet ook wel een sleepdakkapel. Door dakpannen te gebruiken als dakbedekking sluit de dakkapel mooi aan bij de rest van het dak. Maar het is ook mogelijk om andere materialen te gebruiken. Wat zijn de kosten van een dakkapel met schuin dak en waar moet je op letten bij de plaatsing van deze dakkapel?

Voordelen dakkapel schuin dak

  • Meer ruimte en licht op zolder
  • Betere afvoer van regenwater dan bij plat dak
  • Waardestijging van woning
  • Dakpannen worden hergebruikt

Nadelen dakkapel schuin dak

  • Altijd omgevingsvergunning nodig
  • Alleen mogelijk bij de juiste hellingshoek
  • Hogere prijs dan dakkapel met plat dak

Kosten dakkapel met sleepdak

Een dakkapel met een schuin dak heeft een hogere prijs dan een dakkapel met plat dak. Er is namelijk meer materiaal en tijd nodig om een schuine dakkapel te plaatsen. De prijs is van meerdere factoren afhankelijk, zoals het materiaal en de maten van de dakkapel.

Ben je benieuwd naar de kosten van een dakkapel met schuin dak? Bekijk dan een indicatie van dakkapel prijzen per meter. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Dakkapel met schuin dak laten plaatsen?
Prijsopbouw dakkapel schuin dak 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten schuine dakkapel

Een dakkapel met een schuin dak komt minder vaak voor dan een dakkapel met plat dak, maar dit komt niet door een gebrek aan mogelijkheden. De prijs is onder meer afhankelijk van het materiaal. Je hebt de keuze uit verschillende materialen:

Mogelijkheden dakkapel

Een dakkapel met een hellend dak kan je eventueel nog uitbreiden met extra opties. Wat dacht je van een dakkapel met balkon?

Welke hellingshoek heeft de dakkapel? De hellingshoek van het dak van de woning bepaalt of een schuine dakkapel mogelijk is. Bij een hellingshoek van minder dan 35 graden is het niet verstandig om een schuine dakkapel te plaatsen in verband met de afvoer van regenwater.

Montage sleepdak dakkapel door vakman

Ga je voor een sleepdakkapel? Schakel de hulp in van een betrouwbare vakman om te profiteren van een goede, snelle plaatsing. Bij Slimster kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je direct de voorrijkosten in de hand.

Slim bedrijven vergelijken Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor je altijd meerdere bedrijven moet vergelijken voor je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Meer inspiratie opdoen

Wil je meer ideeën opdoen voor je een nieuwe dakkapel laat plaatsen? We hebben verschillende voorbeelden voor je op een rijtje gezet, zodat je inspiratie kan opdoen.

Altijd vergunning nodig

Voor een dakkapel met schuin dak is altijd een vergunning vereist, wat ook weer kosten met zich meebrengt. Een dakkapel-specialist kan je wel helpen met de vergunningaanvraag.

Schuin dak: eenvoudig te onderhouden Door het schuine dak stroomt regenwater eenvoudig weg en blad of rommel blijft niet zomaar op het dak liggen. Waar je het dak van een platte dakkapel regelmatig moet schoonmaken, heb je hier bij een sleepdakkapel veel minder last van.

Vrijblijvend dakkapel offertes vergelijken

Door gratis dakkapel-offertes met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig en snel de beste deal voor jouw dakkapel. Je komt in contact met regionale bedrijven, die je vergelijkt op basis van prijzen en kwaliteit. Je bepaalt daarna zelf wie de opdracht uitvoert en bespaart zo tot wel 45%.

Bespaar op je ideale dakkapel
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Klaassen Dakkapellen