• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakkapel met balkon

Een dakkapel met balkon biedt veel voordelen. Geniet van de ochtendzon in je slaapkamer door de balkondeuren te openen. Heb je op dit moment geen tuin of andere plek om buiten te zitten? Dan kan een balkon een flinke stijging in de waarde van je woning opleveren. Maar bovenal creëer je de mogelijkheid om zelf buiten te zitten.

Voordelen dakkapel met balkon

  • Meer ruimte op zolder
  • Betere ventilatie
  • Geniet van de buitenlucht
  • Waardestijging van de woning

Nadelen dakkapel met balkon

  • Vergunning nodig

Kosten dakkapel inclusief balkon

De kosten van een dakkapel met balkon liggen hoger dan de prijs van een normale dakkapel. Er is natuurlijk meer materiaal en tijd nodig om een dakkapel én balkon te plaatsen. We kunnen daarom lastig een prijs noemen van een dakkapel met balkon, maar je kan wel de dakkapel prijzen per meter of per materiaal bekijken. WIl je toch een prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Prijs vergelijken dakkapel + balkon?
Prijsopbouw dakkapel inclusief balkon 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Kosten materiaal van dakkapel met balkon

Het materiaal bepaalt een deel van de dakkapel prijs, en ook het materiaal van het balkon speelt natuurlijk een rol. Het gaat hier niet alleen om de materiaalkeuze, maar ook om de beglazing en de afmetingen van de dakkapel en het balkon.

Dakkapel materialen

Je hebt 4 keuzemogelijkheden als je het materiaal voor je dakkapel met balkon bepaalt:

Beglazing

Je wilt natuurlijk deuren in je dakkapel hebben, waarmee je het balkon kunt bereiken. In de deuren (en ramen) moet beglazing, maar hoe belangrijk vind je een goede isolatie? Bekijk de prijzen van dakkapel beglazing.

Soort balkon

Hoe groot wil je dat het balkon wordt? Wil je een Frans balkon of een balkon waar je ook daadwerkelijk op kunt zitten? Laat je adviseren over de mogelijkheden door een vakman.

Vergunning nodig?

Soms heb je een vergunning nodig om een dakkapel te plaatsen. Maar ook bij het realiseren van een balkon moet je rekening houden met bepaalde voorwaarden. De richtlijnen voor het plaatsen van een dakkapel en een balkon verschillen per gemeente.

Meer inspiratie opdoen

Benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuwe dakkapel? Je kan een balkon plaatsen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden als je op zoek bent naar een dakkapel. Doe meer inspiratie op door de voorbeelden te bekijken.

Dakkapel met balkon op maat Voor een dakkapel met balkon is in vrijwel alle gevallen maatwerk vereist. We raden je daarom altijd aan om een specialist langs te laten komen. Deze vakman kan dan bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een dakkapel met balkon op jouw woning.

Montage door dakkapel-specialist

Laat je dakkapel plaatsen door een betrouwbare vakman en kom niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij Slimster kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je ook altijd de voorrijkosten in de hand. Houd er daarnaast rekening mee dat ieder bedrijf zijn eigen uurtarief hanteert. Juist daarom is het zo belangrijk om verschillende offertes te vergelijken: door de vakmannen naast elkaar te leggen, betaal je nooit te veel.

Direct gratis dakkapel offertes aanvragen

Op zoek naar een specialist die jouw dakkapel met balkon kan installeren? Vraag gratis dakkapel-offertes aan bij Slimster en ontvang prijsopgaven van regionale specialisten. Je vergelijkt de bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Tot wel 5 gratis offertes aanvragen
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal