• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Wat kost een zinken dakkapel?

Van € 4.800,- Gemiddeld € 7.600,- Tot € 10.400,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wil je meer ruimte creëren met een dakkapel en zoek je een moderne en industriële uitstraling? Dan is een zinken dakkapel een ideale optie. Voorheen werd zink vooral gebruikt voor de afwerking van zijwangen. Tegenwoordig wordt zink gebruikt voor de gehele afwerking van de dakkapel: van zijwand tot kraal en van boeideel tot dakgoot.

Voordelen dakkapel zink

  • Recyclebaar en onderhoudsvrij
  • Lange levensduur
  • Waterdicht en brandwerend
  • Moderne uitstraling

Nadelen dakkapel zink

  • Niet goedkoop
  • Niet geschikt voor iedere woning

Wat kost een zinken dakkapel?

Een zinken dakkapel kost over het algemeen meer dan een dakkapel van hout of kunststof. De prijs van zinken dakkapellen is afhankelijk van de afwerking, afmetingen en arbeidskosten van de dakkapel. Maar ook de opbouwwijze van de dakkapel speelt een rol. Een indicatie van de zinken dakkapel prijzen vind je in onderstaande tabel. We hebben ook de algemene dakkapel kosten op een rij gezet. Liever een concrete prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen van zinken dakkapel

Materiaal Vanaf-prijs*
Zinken dakkapel € 4.800,-

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Zinken dakkapel prijzen vergelijken?
Prijsopbouw zinken dakkapel 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Zinken afwerking

Een zinken dakkapel is opgebouwd uit meer materialen dan enkel zink. Deze dakkapellen zijn gemaakt van hout of kunststof en vervolgens voorzien van een zinken afwerking. Waar vroeger alleen een zinken zijwand mogelijk was, kan tegenwoordig de gehele buitenkant van de dakkapel met zink worden bekleed. Denk hierbij aan de zijwangen, boeidelen, kralen en dakgoten.

Meer inspiratie opdoen voor een zinken dakkapel of andere dakkapel? Bekijk dan de dakkapel voorbeelden.

Waterdichte dakkapel Bij de keuze voor een dakkapel speelt de kwaliteit vaak een belangrijke rol. Kies je voor een zinken dakkapel, dan weet je zeker dat de dakkapel helemaal waterdicht is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor lekkages.

Oude dakkapel vervangen

Wil je een oude dakkapel vervangen? Dan kan je ervoor kiezen om de dakkapel te vervangen door een variant van zink. Wil je daarentegen een dakkapel van zink vervangen, dan is dat een grotere opgave. Hiervoor raden we je sowieso altijd aan om een dakkapel-specialist in te schakelen.

Zinken dakkapel-expert vinden

Bij Slimster vind je verschillende dakkapel bedrijven die gespecialiseerd zijn in zink. Door deze bedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakkapel.

Bespaar op jouw zinken dakkapel
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal