• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kunststof dakkapel prijzen

Van € 3.000,-   € 5.800,- Tot € 8.600,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en onderhoudsvrij is? Ga dan voor een kunststof dakkapel. De prijzen liggen weliswaar wat hoger dan bij een houten dakkapel, maar zijn sneller terugverdiend; je bent geen geld kwijt aan schilderwerk of onderhoud én bespaart op de energiekosten.

Voordelen kunststof dakkapel

 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie
 • Zeer lange levensduur
 • Houtlook mogelijk

Nadelen kunststof dakkapel

 • Hogere prijs dan hout
 • Lastig te herstellen bij schade (bv. storm)

Wat kost een kunststof dakkapel?

Wat kost een kunststof dakkapel? De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, afwerking en arbeidskosten. Benieuwd wat jouw dakkapel gaat kosten? We kunnen een vanaf-prijs geven van een kunststof dakkapel: je ziet deze indicatie in onderstaande prijstabel. Daarnaast kunnen we dakkapel prijzen per meter noemen. Toch liever een concrete kunststof dakkapel prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen kunststof dakkapel

Materiaal Vanaf-prijs*
Kunststof dakkapel € 3.000,-

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Vergelijk kunststof dakkapel prijzen
Prijsopbouw kunststof dakkapel 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De prijsopbouw van een kunststof dakkapel wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Het gaat hier om:

 • Het materiaal van de dakkapel
 • De beglazing van de dakkapel
 • Het type dakkapel
 • De afmetingen van de dakkapel

Kunststof merken

Ga je voor een kunststof dakkapel, dan heb je de keuze uit verschillende kunststof merken. Je hebt goedkope merken en duurdere merken. Ieder kunststof merk heeft zijn eigen prijzen, voordelen en nadelen. Laat je door een vakman informeren over het merk dat het beste bij jouw wensen past.

Glas in kunststof dakkapel

In een kunststof dakkapel komen ramen, maar welke beglazing laat je in de kozijnen plaatsen? Hoe beter de isolatie, hoe hoger de prijs van de beglazing is.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR glas 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ glas 1,2 € 110,-
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Dakkapel modellen

Het dakkapel model is ook van invloed op de prijs van een kunststof dakkapel. Je hebt de keuze uit verschillende dakkapel soorten, die ook ieder een eigen prijskaartje hebben.

2. Plaatsingskosten

De montage van een kunststof dakkapel is ook bepalend voor de prijs. Een kunststof dakkapel kan op 2 manieren worden opgebouwd:

 1. Traditionele dakkapel: met houten frame en kunststof afwerking
 2. Prefab polyester dakkapellen: naadloos als 1 geheel gegoten

Ga je voor een prefab dakkapel van kunststof, dan kies je voor een polyester dakkapel. Polyester is een soort kunststof, maar dan naadloos gegoten.

Daarnaast speelt ook het uurtarief van de dakkapel-specialist een belangrijke rol. Dit uurtarief varieert per bedrijf, waardoor we altijd aanraden om verschillende dakkapel-offertes te vergelijken.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Houd de reiskosten in de hand door de hulp in te schakelen van een regionale of lokale specialist. Een andere manier om kosten te besparen is door zelf het afval af te voeren.

Goede isolatie en weinig onderhoud

Een groot voordeel van een kunststof dakkapel is het zeer beperkte onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de dakkapel als nieuw te laten ogen. Daarnaast zorgt de hoge isolatiewaarde van kunststof dakkapellen (minimaal 2,5) zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

Kunststof dakkapel inspiratie

Vergunning nodig?

Houtlook dakkapel Wil je graag een dakkapel met een klassieke uitstraling, maar geen zin in het onderhoud? Ga dan voor een kunststof dakkapel met een houtlook. Deze dakkapellen zijn afgewerkt met een houtnerfstructuur, die bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Zo heb je de uitstraling van hout, maar de voordelen van kunststof.

Nooit te veel betalen

Welke wensen je ook hebt voor je nieuwe dakkapel, niemand wil graag te veel betalen. Voorkom hoge kosten door een simpele oplossing: het vergelijken van dakkapel-offertes. Laat je via Slimster goed informeren en ga niet met de eerste de beste specialist in zee. Zo kan je geïnformeerd kiezen voor het juiste bouwbedrijf en bespaar je tot wel 45%.

Bespaar op je nieuwe dakkapel
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal