• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel prijzen

Minimale kosten € 3.000,- Maximale kosten € 8.600,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.800,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en onderhoudsvrij is? Ga dan voor een dakkapel met kunststof afwerking. De prijzen liggen weliswaar wat hoger dan bij een houten dakkapel, maar zijn sneller terugverdiend; je bent geen geld kwijt aan schilderwerk of onderhoud én bespaart op de energiekosten.

Voordelen dakkapel kunststof

 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie
 • Zeer lange levensduur
 • Houtlook mogelijk

Nadelen dakkapel kunststof

 • Hogere aanschafprijs dan houten afwerking
 • Lastiger te herstellen bij schade (bv. storm)
 • Iets matter vergeleken met hoogglans afgeschilderd hout
keralit dakkapel

Twee soorten onderhoudsvrije dakkapellen

 1. Houten dakkapel met kunststof kozijnen, zijwangen en boeidelen. (meest gebruikt + goedkoopst)
 2. Naadloos gegoten als 1 geheel, alleen mogelijk met polyester dakkapellen. (erg duur)

Wat kost een kunststof dakkapel?

Wat kost een kunststof dakkapel? De prijs is afhankelijk van het formaat van de dakkapel, maar ook de afwerking en arbeidkosten spelen een rol. Benieuwd wat jouw kunststof dakkapel gaat kosten? Hieronder vind je richtprijzen. Vraag gratis dakkapel offertes aan via Slimster voor een exacte prijs.

Materiaal Vanaf-prijs*
Dakkapel met kunststof afwerking € 3.000
Polyester dakkapel € 4.000

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Beste kunststof dakkapel, voor de laagste prijs?

Houtlook dakkapel van kunststof

Wil je een kunststof afwerking, maar de uitstraling van hout? Laat dan een houtlook dakkapel plaatsen. Het kunststof is voorzien van een houtnerf, waardoor het nauwelijks te onderscheiden valt van echt hout. Je kan deze houtlook afwerking gebruiken op je gehele dakkapel: van je boeidelen, zijwangen tot kozijnen.

Kunststof dakkapel houtlook van Trespa of Keralit

Wanneer je een dakkapel met kunststof afwerking laat plaatsen, heb je de keuze uit diverse kunststof merken. Trespa of Keralit zijn wel de meest populaire kunststof merken en niet voor niets.

Zowel bij een Trespa dakkapel als Keralit dakkapel kan je gaan voor een houtlook afwerking, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je hebt de keuze uit tientallen kleuren en naast een houtnerf afwerking kan je ook voor een gladde kunststof afwerking kiezen.

Een kunststof dakkapel wordt gebouwd van een houten frame en vervolgens bekleed met kunststof. De gehele buitenkant wordt dan voorzien van kunststof. Denk hierbij aan:

Je kan de gehele dakkapel met kunststof laten bekleden of slechts een deel met dit onderhoudsvrije materiaal laten afwerken. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een houten dakkapel met kunststof kozijnen en zijwangen.

Prijsopbouw dakkapel kunststof afwerking

Materiaalkosten onderhoudsvrije dakkapel

Het grootste deel van de kunststof dakkapel prijs wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort kunststof, maar ook de beglazing en afmetingen van de dakkapel en het type dakkapel spelen een rol.

Soorten

Ga je voor een kunststof dakkapel, dan heb je de keuze uit verschillende kunststof merken, zoals de hierboven genoemde Keralit en Trespa. Je hebt goedkope merken en duurdere merken. Ieder kunststof merk heeft zijn eigen prijzen, voordelen en nadelen. Laat je door een vakman informeren over het merk dat het beste bij jouw wensen past.

Glas in kunststof dakkapel

In een kunststof dakkapel komen ramen, maar welke beglazing laat je in de kozijnen plaatsen? Hoe beter de isolatie, hoe hoger de prijs van de beglazing is. De isolatie wordt weergegeven met de U-waarde: een lagere U-waarde betekent een betere isolatie.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR glas 1,7 - 2,0 € 100
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105
HR++ glas 1,2 € 110
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Dakkapel modellen

Het dakkapel model is ook van invloed op de prijs van een kunststof dakkapel. Je hebt de keuze uit verschillende dakkapel soorten, die ook ieder een eigen prijskaartje hebben. Wil je bijvoorbeeld een kunststof dakkapel met plat dak of een kunststof dakkapel met schuin dak?

Goede isolatie en onderhoudsarm Een groot voordeel van een kunststof dakkapel is het zeer beperkte onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de dakkapel als nieuw te laten ogen. Daarnaast zorgt de hoge isolatiewaarde van kunststof dakkapellen (minimaal 2,5) zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

Dakkapel met kunststof afwerken door ervaren vakman

Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs: ook de montage speelt een rol. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor we altijd aanraden om verschillende dakkapel-offertes te vergelijken voordat je de beste deal bepaalt.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Houd de reiskosten in de hand door de hulp in te schakelen van een regionale of lokale specialist. Een andere manier om kosten te besparen is door zelf het afval af te voeren.

Nooit te veel betalen

Welke wensen je ook hebt voor je nieuwe dakkapel, niemand wil graag te veel betalen. Voorkom hoge kosten door een simpele oplossing: het vergelijken van dakkapel-offertes. Laat je via Slimster goed informeren en ga niet met de eerste de beste specialist in zee. Zo kan je geïnformeerd kiezen voor het juiste bouwbedrijf en bespaar je tot wel 45%.

346 dakkapel-specialisten vergelijken
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal