• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakkapel hoogte: 1,50 - 1,75 meter

Dakkapel hoogte: 1,50 of 1,75 meter?

Ga naar

Dakkapellen zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Naast de keuze uit diverse breedtematen kan je ook kiezen uit verschillende dakkapel hoogtes. Zo zijn er lage maar ook extra hoge dakkapellen. Wat is de meest voorkomende hoogte van een dakkapel en wat zijn de kosten hiervan?

Dakkapel 1,50 hoog: meest voorkomend Een dakkapel heeft doorgaans een hoogte van 1,50 meter of 1,75 meter. Een dakkapel van 1,5 meter hoog komt het vaakst voor. Toch zie je ook steeds vaker dakkapellen met een hoogte van 1,75 meter.

Wat kost een dakkapel van 1,50 of 1,75 hoog?

Dakkapel
Vanaf-prijs*
Dakkapel 1,5 m hoogte € 2.600
Dakkapel 1,75 m hoogte € 2.750

*Vanaf-prijs casco dakkapel, incl. btw, materiaal en plaatsing.

Nieuwe dakkapel laten plaatsen

Dakkapel zonder vergunning laten plaatsen

Vroeger kon je alleen een vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen als de dakkapel maximaal 150 centimeter hoog was. Tegenwoordig geldt een andere regel: de hoogte van een vergunningsvrije dakkapel is nu maximaal 175 centimeter (gemeten vanaf de voet van de dakkapel). Ontdek alles over dakkapel vergunningen.

Juiste dakkapel hoogte bepalen

Wanneer kies je voor een dakkapel van 1,5 meter hoog en wanneer laat je een hoge dakkapel plaatsen (van 1,75 meter)? Dit kan afhankelijk zijn van de inrichting van je dakkapel. Maak je er een kantoor van of hobbyruimte, dan is 1,5 meter wellicht hoog genoeg. Voor een slaapkamer of andere plek waar je veel rondloopt kan een dakkapel hoogte van 1,75 prettiger zijn.

Let op: de dakkapel hoogte wordt gerekend vanaf de voet van de dakkapel. In de dakkapel is de ruimte dus uiteraard hoger.

Dakkapel afmetingen

Naast de twee verschillende hoogtematen heb je ook de keuze uit diverse breedtematen, zoals:

Genieten van je nieuwe dakkapel

Wil je een nieuwe dakkapel laten plaatsen en heb je specifieke vragen over de afmetingen? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster en kom in contact met specialisten die actief zijn in jouw regio. Deze specialisten kunnen je vrijblijvend adviseren en daarnaast ontvang je prijsopgaven die je kunt vergelijken. Zo vind je eenvoudig de beste deal.

391 dakkapel-bedrijven vergelijken

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal