• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 88.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Zinken dakgoten

Zoek je de meest populaire soort dakgoot, dan kom je al snel bij zinken dakgoten uit. Een dakgoot van zink geeft een woning veel uitstraling en is gemaakt van een sterk materiaal. Wat maakt deze dakgoten zo geliefd en met welke kosten moet je rekening houden?

Voordelen zinken dakgoot

  • Authentieke uitstraling
  • Waardestijging woning
  • Lange levensduur
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen zinken dakgoot

  • Ook last van corrosie (maar is te voorkomen)
  • Niet te combineren met andere metalen

Kosten zinken dakgoten

Een dakgoot van zink is niet goedkoop in vergelijking met kunststof dakgoten, maar wel weer voordeliger dan koperen goten. De populariteit van zinken dakgoten is te danken aan de goede prijs-kwaliteit verhouding van dit materiaal. Bij een beschadiging hoeft niet direct de hele goot vervangen te worden; ze kunnen vrij eenvoudig gerepareerd worden.

Bekijk onderstaande tabel voor een schatting van de zinken dakgoten kosten. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen dakgoot zink

Materiaal Prijs per meter*
Zinken dakgoot € 40,-

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je jouw definitieve keuze maakt? Bekijk dan de dakgoot voorbeelden.

Zinken dakgoot prijzen vergelijken
Prijsopbouw dakgoot zink 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkeuze voor zinken dakgoot

Een deel van de prijzen van dakgoten wordt bepaald door het materiaal. Kies je voor zink, dan gaat het om meer dan enkel de prijs van dit materiaal. Ook de afmetingen, afwerking en het soort dakgoot spelen een rol.

Afmetingen dakgoot

Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen: ga je voor dakgoten van 1,2 of 3 meter? Heb je echt een maatwerk dakgoot nodig, laat je dan adviseren door een vakman.

Afwerking dakgoot

Een goede afwerking zorgt ervoor dat je geen lekkages krijgt aan je dakgoten. Laat in ieder geval een goede hemelwaterafvoer monteren. Nog meer bescherming? Je kan ook betimmering om de dakgoten laten plaatsen.

Soort dakgoot van zink

Is je keuze gevallen op zinken goten? Dan kan je ook nog vaststellen welke soort dakgoten je laat monteren. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, met ieder hun eigen stijl:

Dakgoot vervangen of repareren? Bij Slimster vind je dakgoot-specialisten die het dak en de dakgoten kunnen inspecteren op beschadigingen. Je kan flink op de kosten besparen als blijkt dat niet de gehele dakgoot aan vervanging toe is, maar een reparatie voldoende is.

Dakgoot vervangen met zink

Is de dakgoot gescheurd, is er sprake van een lekkage in de goot of is de goot te verouderd? Dan is het toch echt verstandig om de dakgoot te vervangen. Eén van de opties voor een nieuwe dakgoot is zink. Dit is een duurzaam en sterk materiaal, met een levensduur van wel 40 jaar.

Arbeidskosten voor nieuwe dakgoten

Voor een correcte montage schakel je de hulp in van ervaren vakmannen, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd in de hand.

We raden je altijd aan om meerdere bedrijven te vergelijken, aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert. Door slim te vergelijken, kan je gemakkelijk besparen op de kosten.

Direct gratis zinken dakgoot-offertes vergelijken

Zinken dakgoten monteren is niet goedkoop; zink is niet het duurste materiaal, maar toch kunnen kosten flink oplopen als jouw hele woning nieuwe dakgoten nodig heeft. Je kan ervoor kiezen om goedkoper materiaal te gebruiken aan de achterzijde van de woning. Wil je de woning wel in één geheel hebben? Vergelijk dan offertes van regionale bedrijven via Slimster. Ook dan kan je veel besparen, want je beslist zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Je besparing kan oplopen tot wel 45%.

Beste deal voor zinken dakgoten
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal