• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten zijn gemaakt van een licht materiaal en hebben een lange levensduur. Deze goten zijn eenvoudig en snel te plaatsen, en zijn een mooi alternatief voor zink of kunststof. Wat zijn de mogelijkheden en prijzen van goten van aluminium?

Voordelen dakgoten aluminium

  • Licht materiaal
  • Beschermde coating
  • Lange levensduur

Nadelen dakgoten aluminium

  • Hogere prijzen dan kunststof

Wat kosten aluminium dakgoten?

De kosten van een aluminium dakgoot vallen hoger uit dan goten van kunststof. Aluminium is wel een goedkoper materiaal dan koper en alu zie je dan ook vaker terug bij dakgoten. Het grote voordeel van aluminium is dat het mogelijk is om de goten naadloos te maken, terwijl ze ook nog sierlijk zijn. Aluminium dakgoten zijn een prima en goedkoper alternatief voor zinken goten.

Bekijk onderstaande tabel voor een schatting van aluminium dakgoot kosten. Wil je liever exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen alu dakgoot

Materiaal Prijs per meter*
Aluminium dakgoten € 40,-

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Dakgoot vervangen of repareren

Weet je niet zeker of jouw dakgoten echt aan vervanging toe zijn? Soms is het repareren van goten voldoende. De dakgoot-specialisten in ons netwerk kunnen beoordelen of jouw dakgoten vervangen of gerepareerd moeten worden. Dakgoten repareren is goedkoper, maar in sommige gevallen is het nodig om de dakgoot te vervangen.

Het belang van een goede afwerking Door een goede montage voorkom je lekkages en beschadigingen. Daarnaast kan je de aluminium dakgoten combineren met aluminium hemelwaterafvoer, zoals een regenpijp. Zo zorg je voor een goede afvoer van regenwater en een mooie uitstraling.

Soorten dakgoten van aluminium

Je hebt de keuze uit verschillende soorten dakgoten; een dakgoot is beschikbaar in diverse vormen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een aluminium bakgoot, of juist een mastgoot van aluminium laten monteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met aluminium dakgoten? Bekijk dan de voorbeelden van dakgoten.

Besparen op aluminium dakgoten

Wil je dakgoten laten herstellen of vervangen? Het vernieuwen of plaatsen van dakgoten is een hele investering. Het is gelukkig mogelijk om op de kosten te besparen, door offertes aan te vragen

Beste deal vinden voor aluminium dakgoten?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal