• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakgoot vervangen

Heb je een koopwoning, dan komt er ook onderhoud van de woning bij kijken. Dakgoten zijn één van de onderdelen van een woning die lang meegaan, maar niet het eeuwige leven hebben. Wanneer is het nodig om dakgoten te vervangen? Soms is het voldoende om een reparatie te verrichten aan de dakgoot, maar na verloop van tijd is het vervangen van dakgoten noodzakelijk. Wat zijn de mogelijkheden met het vervangen van dakgoten en welke kosten brengt dit met zich mee?

Voordelen van dakgoten vervangen 1. Nieuwe goten hebben een lange levensduur
2. Je bepaalt zelf hoe de goten eruit komen te zien

Wanneer dakgoten vervangen?

  • Als er een scheur in zit
  • Als de goot lekt
  • Als de goot sterk verouderd is

Wat kost het vervangen van dakgoten?

De kosten om een dakgoot te vervangen worden bepaald door enkele factoren. Zo is de materiaalkeuze van invloed op de prijs, maar ook het aantal meter van de goot speelt een rol. Daarnaast zijn ook de vorm van de dakgoten en de afwerking bepalend voor de kosten. Benieuwd wat de prijs is om dakgoten te vervangen? We kunnen een schatting geven van de prijzen van nieuwe dakgoten per meter. Voor een exacte prijs vraag je gratis offertes aan via Slimster.

Dakgoten vervangen of repareren

Heeft de dakgoot een kleine beschadiging? Dan is het vervangen van de dakgoot waarschijnlijk niet nodig, maar is het repareren van de dakgoot voldoende. Is slechts één dakgoot beschadigd? Dan kan ook alleen die goot vervangen worden, als de rest van de dakgoten nog prima is.

Mogelijkheden met dakgoot vervangen

Je hebt verschillende keuzes als je dakgoten laat vervangen. Welk materiaal wil je gebruiken, welke vorm dakgoten kies je en laat je ook direct de hemelwaterafvoer vervangen? Bekijk de dakgoten voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Zelf vervangen of laten doen?

Voor de meeste mensen is het vervangen van dakgoten geen eenvoudige klus om zelf te doen. Je moet hiervoor het dak op en voor de veiligheid zelfs met 2 personen de ladder op. Daarbij komt ook nog eens dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om een specialist in te schakelen. We geven je enkele bespaartips:

  • Kwantumkorting: plaats de dakgoten samen met je buren en bespaar op zaken zoals de voorrijkosten.
  • Meerdere klussen tegelijk: laat het bedrijf meerdere klusjes in en rondom huis oplossen. Ook dan bespaar je op de voorrijkosten.
  • Offertes vergelijken: leg prijzen van diverse bedrijven naast elkaar en bepaal zelf met wie je in zee gaat.
Besparen op dakgoten vervangen?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal