• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 92.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakgoot repareren

Een kapotte dakgoot is al gauw de boosdoener van waterschade in je woning en tuin. Om te voorkomen dat je de nadelen van een kapotte dakgoot ervaart, laat je dakgoten jaarlijks checken. Bij beschadigingen kan je de dakgoten vervolgens laten repareren. In het Slimster-netwerk bevinden zich vele ervaren bedrijven die problemen met dakgoten kunnen oplossen.

Hoe ontstaat dakgoot schade? Voorkomen is beter dan genezen. Maak dakgoten periodiek schoon en voorkom je dat de goot vol komt te zitten met blad of vuil. Water kan zo goed worden afgevoerd. Soms ontstaat er alsnog schade, waardoor de goot gaat lekken en schade kan aanrichten.

Lekkage in de dakgoot

Hoe weet je of je dakgoten aan reparatie of vervanging toe zijn? Een lekkende dakgoot is als volgt te onderscheiden:

  • verrotte daklijst of dakopzet
  • rottende kozijnen
  • muren vriezen stuk in de winter
  • kapotte of verrotte plekken in de woning

Wat kost een dakgoot reparatie?

Het repareren van dakgoten is goedkoper dan het vervangen van goten. De kosten van een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van het materiaal van de dakgoot, de beschadigde onderdelen en de afwerking.

Is alleen je dakgoot beschadigd? Dan is het voldoende om enkel dat deel te repareren. Is het ook nog om de regenpijp of beugels te herstellen, dan zal je dit ook merken in de prijs. Is repareren niet voldoende, dan wordt er gekozen om dakgoten te vervangen.

Zelf repareren of laten doen?

Je kan een dakgoot zelf repareren, maar dit brengt wel een risico met zich mee. Herstel je de schade niet helemaal, dan kan de lekkage alleen maar meer schade aanrichten. We raden je daarom aan om contact op te nemen met een expert, die kan bekijken wat de beste oplossing is om jouw dakgoten te herstellen.

Het gebruik van EPDM een mogelijkheid. EPDM is een elastisch en watervast materiaal, wat voornamelijk wordt gebruikt bij zinken dakgoten. Ook Mariseal is elastisch. Dit polyester wordt vloeibaar aangebracht en hardt vervolgens uit. Mariseal is te gebruiken op alle materialen. Everseal fungeert als tape. Door de zelfklevende onderlaag is deze tape waterdicht.

Slim besparen op dakgoot reparatie

Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met je dakgoten? Vraag vrijblijvend dakgoot-offertes aan bij Slimster en kom in contact met enkele dakgoot-specialisten. Zij kunnen je vertellen of je dakgoten nog te repareren zijn of beter vervangen kunnen worden. Ook kunnen zij een offerte opmaken voor de klus, waarna je zelf beslist of je met ze in zee gaat.

Vergelijk gratis dakgoot-offertes
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal