• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakgoot repareren

Een kapotte dakgoot is al gauw de boosdoener van waterschade in je woning en tuin. Om te voorkomen dat je de nadelen van een kapotte dakgoot ervaart, is het verstandig om dakgoten jaarlijks te checken. Bij beschadigingen kan je de dakgoten vervolgens laten repareren. In het Slimster-netwerk bevinden zich vele ervaren bedrijven die problemen met dakgoten kunnen oplossen.

Hoe ontstaat dakgoot schade? Voorkomen is beter dan genezen. Door dakgoten zo nu en dan schoon te maken, voorkom je dat de goot vol komt te zitten met blad of vuil. Water kan zo goed worden afgevoerd. Soms ontstaat er alsnog schade aan dakgoten, waardoor de goot kan gaan lekken en veel schade aan de woning of tuin aanrichten.

Lekkage in de dakgoot

Hoe weet je of je dakgoten aan reparatie of vervanging toe zijn? Een lekkende dakgoot is als volgt te onderscheiden:

  • verrotte daklijst of dakopzet
  • rottende kozijnen
  • muren vriezen stuk in de winter
  • kapotte of verrotte plekken in de woning

Wat kost een dakgoot reparatie?

Het repareren van dakgoten is voordeliger dan het vervangen van goten. De kosten van een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van het materiaal van de dakgoot, de beschadigde onderdelen en de afwerking. Is alleen je dakgoot beschadigd? Dan is het voldoende om enkel dat deel te repareren. Is het ook nog om de regenpijp of beugels te herstellen, dan zal je dit ook merken in de prijs.

Is repareren niet voldoende, dan wordt er gekozen om dakgoten te vervangen. We kunnen je een schatting geven van de kosten om nieuwe dakgoten te laten plaatsen.

Zelf repareren of laten doen?

Een beschadigde dakgoot kan op verschillende manieren gerepareerd worden. Allereerst is het mogelijk om dit zelf te doen, al brengt het wel een risico met zich mee. Herstel je de schade niet helemaal, dan kan de lekkage alleen maar meer schade aanrichten. We raden je aan om contact op te nemen met een expert, die kan bekijken wat de beste oplossing is om jouw dakgoten te herstellen.

Het repareren van een dakgoot kan op verschillende manieren. Zo is het gebruik van EPDM een mogelijkheid. EPDM is een elastisch en watervast materiaal, wat voornamelijk wordt gebruikt bij zinken dakgoten. Ook Mariseal is elastisch. Dit polyester wordt vloeibaar aangebracht en hardt vervolgens uit. Mariseal is te gebruiken op alle materialen. Everseal fungeert als tape. Door de zelfklevende onderlaag is deze tape waterdicht.

Meer weten?

Bespaar op dakgoot-reparatie

Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met je dakgoten? Vraag vrijblijvend offertes aan bij Slimster en kom in contact met enkele dakgoot-specialisten. Zij kunnen je vertellen of je dakgoten gerepareerd kunnen worden of aan vervanging toe zijn.

Vergelijk gratis dakgoot-offertes
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal