• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Rieten dak

Altijd al die romantische en landelijke uitstraling van een rieten dak willen hebben? Steeds meer mensen laten hun dak bedekken met riet om deze uitstraling te creëren. Maar is jouw dak geschikt voor riet? Lees snel verder.

Kan ik mijn dak met riet bedekken?

Een rieten dak is niet mogelijk op alle dakconstructies. Een dak is alleen geschikt voor riet als de hellingshoek meer dan 45 graden bedraagt. Bij een klein dak volstaat minimaal 30 graden ook. Hoe steiler het dak, hoe hoger de levensduur van het rieten dak. Regenwater wordt namelijk eenvoudig afgevoerd, waardoor het dak minder snel gaat rotten.

Soorten rieten dakconstructies

Wil je een rieten dak op je woning? Vroeger was het traditionele open dak populair, waarbij er open ruimte was tussen de dakconstructie en het riet. Dit gaf veel tocht en het risico op brand was hoog. Tegenwoordig wordt er vooral gebruikt gemaakt van een schroefdak

  • Schroefdak: het riet wordt op een dichte ondergrond gelegd, zoals isolatieplaten of multiplex. De dakbedekking is isolerend, brandwerend en je hebt geen last van stof in je woning.
  • Wil je wel de voordelen van riet, maar is jouw dak te plat? Dan is patentriet een optie. Dit kunststof riet kan ook gelegd worden op daken met een kleine hellingshoek en is ook nog eens onderhoudsvrij.

Wat kost een rieten dak?

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van het dakoppervlak van de woning. Ook details zijn van invloed op de prijs, zoals het plaatsen van een dakkapel. Hoeveel een rieten dak kost voor jouw woning is niet met zekerheid te zeggen, maar een schatting kunnen we wel geven. De prijs van nokvorsten is hier nog niet bij inbegrepen.

Prijs
Rieten dak € 95,- per m2
Nokvorsten € 95,- per meter

* Prijsindicatie, incl. plaatsing en btw.

Onderhoud van een rieten dak

Algen en mossen kunnen een afsluitende laag op het riet aanbrengen, waardoor het riet niet meer kan ademen. Het is om deze reden belangrijk om het riet goed te onderhouden: eenmaal per 5 jaar is er een grondige onderhoudsbeurt vereist. Een rietdekker kan dit onderhoud eenvoudig verrichten aan je rieten dak.

Goede plaatsing is cruciaal

Het leggen van een rieten dak vereist veel expertise. Laat een rieten dak leggen door iemand die hier veel ervaring mee heeft. Bij Slimster zijn enkel kwalitatieve rietdekkersbedrijven aangesloten die weten wat ze doen. Vraag gratis offertes aan en vergelijk rietdekkers in jouw omgeving. Door de hulp in te schakelen van een expert geniet je lang van een mooi en kwalitatief rieten dak.