• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakpannen op dak

Loop een rondje door een willekeurige woonwijk en je ziet meerdere woningen met dakpannen op het dak. Dakpannen zijn populair in Nederland en dat is niet voor niets; deze dakbedekking heeft namelijk veel voordelen. Maak je huis weer wind- en waterbestendig met nieuwe dakpannen op je dak.

Kenmerken dakpannen

  • Lange levensduur
  • Snelle plaatsing
  • Weerbestendig
  • Eenvoudig te onderhouden

Soorten dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen op de markt. Schakel je de hulp van een dakdekker in, dan kan hij je vertellen welke dakpannen geschikt zijn voor jouw dak. Je hebt globaal gezien de keuze uit betonnen en keramische dakpannen.

Waar betonnen dakpannen goedkoper zijn, gaan keramische en gebakken dakpannen langer mee. De gebakken dakpannen hebben vaak ook een mooiere uitstraling. Naast deze soorten dakpannen kan je er ook voor kiezen om het dak met leistenen bedekken.

Kosten dakpannen

Wat kost het plaatsen van dakpannen op je woning? Afhankelijk van de soort dakpan, de oppervlakte van je dak en de dakconstructie wordt de prijs bepaald. We kunnen wel een indicatie van de prijs geven, zoals je hieronder ziet.

Prijsindicatie dakpan dak

Prijs per m2*
Dakpannen € 55,-

*Prijsindicatie, incl. plaatsing en btw.

Dakpannen onderhouden

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van mooie, nieuwe dakpannen. Hiervoor is het nodig om regelmatig onderhoud te verrichten aan je dak; zo voorkom je lekkages en beschadigingen. Een dakdekker kan je helpen met het onderhoud aan dakpannen of de dakpannen impregneren om de groei van onkruid tegen te gaan.

Zelf leggen of laten plaatsen?

Is het mogelijk om zelf dakpannen te leggen op je dak? Het is wellicht goedkoper dan het inschakelen van een expert, maar we raden het zeker niet aan. Het is noodzakelijk dat dakpannen goed worden gelegd, om lekkage te voorkomen. Een dakdekker heeft ervaring met dit werk en weet wat hij doet. Bovendien kan je bij een specialist vrijwel altijd terugvallen op de garantie.

Ervaren dakdekker inschakelen? Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Zo vind je de beste deal om jouw dak met dakpannen te bedekken.