Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Camerabeveiliging

Wil je camerabeveiliging laten plaatsen?

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend

Jij verdient de beste deal

264.000+ Vergelijkingen
Bespaar geld Tot wel 45%
Bespaar tijd Snel geregeld
95% Beveelt ons aan
Laatste weetjes
Waarom Slimster
 • 127 ervaren installateurs
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Altijd actief in jouw regio
 • Geheel vrijblijvende offertes
Net vergeleken
 • 09:18 Gevelrenovatie, Gytsjerk
 • 09:15 Airconditioning, Houten
 • 09:12 Serre, Delft
 • 09:11 Isolatie, Alkmaar
 • 09:10 Traprenovatie, Landsmeer
 • Nu5 zijn aan het vergelijken

Een camera in huis of beveiligingscamera voor buiten is een goed idee als je je woning of bedrijf extra goed wilt beveiligen. Alleen al het zien van de bewakingscamera’s kan inbrekers afschrikken. Ook is er een grotere pakkans en bewijsmateriaal als er toch onverhoopt ingebroken is. Met de optie van een slimme beveiligingscamera kun je ook op afstand je woning in de gaten houden.

Voordelen camerabeveiliging woning

 • Schrikt inbrekers af
 • Geeft gevoel van veiligheid
 • Grotere pakkans
 • Bewijsmateriaal voor rechtszaken

Nadelen camerabeveiliging woning

 • Gebrek aan privacy
 • Onderhoud noodzakelijk

Hoe werkt een beveiligingscamera?

Sommige beveiligingscamera’s hebben bewegingsdetectie, waardoor je een melding op je smartphone krijgt en/of de camera gaat opnemen. Er zijn ook beveiligingscamera’s die alles opnemen en opslaan op een recorder. Vaak zijn dit zakelijke beveiligingscamera’s die het bedrijventerrein bewaken tegen inbrekers.

Welke beveiligingscamera heb ik nodig?

Welke beveiligingscamera je nodig hebt is afhankelijk van je wensen. Zo zijn er verschillende soorten beveiligingscamera’s voor buiten en binnen.

Wat is een IP-camera?

Een internet-protocol camera (afgekort IP) verstuurt beelden via het internet. Hierdoor kun je de beelden van de beveiligingscamera bekijken op jouw smartphone, tablet of computer.

Wat is een buitencamera?

Het verschil tussen binnencamera en outdoorcamera voor buitengebruik is vooral dat de buitencamera stofdicht en waterdicht is. Beide soorten camera’s zijn er in vele soorten en maten.

Wat is een dome-camera?

Een dome-camera is een camera die weggewerkt is in een bol. Vaak zie je dit soort beveiligingscamera’s aan het plafond hangen en kun je vrijwel hetzelfde als een PTZ-camera. Ze zijn vaak waterdicht en kunnen ook buiten opgehangen worden.

Wat is een cloudcamera?

Een cloudcamera is een IP-camera die beelden opslaat in de cloud. Hierdoor heb je geen lokale opslag nodig. Hiermee voorkom je ook dat je de beveiligingsbeelden kwijtraakt als de beveiligingscamera onverhoopt gestolen wordt.

Wat is een wifi-camera?

Een wifi camera is een IP-camera die beelden verstuurt via een wifi verbinding. Hierdoor heb je geen internet kabel nodig. Hierdoor is het mogelijk om de beveiligingscamera in een ruimte te hangen waar geen internetkabel is, zoals een schuur of op zolder.

Wat is een infraroodcamera?

Deze beveiligingscamera’s hebben infrarood verlichting, waardoor ze nachtzicht hebben. Ze kunnen hierdoor in het donker helder beeld opnemen. Deze beveiligingscamera is perfect voor plekken zonder verlichting.

Wat is een PTZ-camera?

Een PTZ camera kun je op afstand draaien (pan), kantelen (tilt) en zoomen (zoom). Zo kun je vanaf je smartphone of laptop echt rondkijken in de ruimte. Het is daardoor handig om de camera op een centrale plek op te hangen.

Wat is een PoE-camera?

Een PoE-camera is een camera die stroomtoevoer via de netwerkkabel krijgt (Power over Ethernet). Deze beveiligingscamera is perfect voor plekken zonder stopcontact, maar waar je wel een internetkabel kan trekken.

Prijzen van camera beveiliging bekijken?

Waarom beveiligingscamera plaatsen?

Wanneer je je woning wilt beveiligen tegen inbraak, dan is een beveiligingscamera zeker nuttig. Een beveiligingscamera schrikt inbrekers af en kunnen de inbrekers filmen tijdens een inbraak. Vaak krijg je dan ook een melding op je telefoon wanneer er beweging is gedetecteerd. Met de beelden kan de politie de inbrekers dan sneller vinden.

Beveiligingscamera laten plaatsen door vakman?

Is camerabewaking toegestaan?

Ophangen van een camera systeem is toegestaan. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de privacy van anderen. Probeer daarom het filmen van de openbare weg en de tuin van de buren zoveel mogelijk te vermijden. Laat ook meteen weten dat voorbijgangers worden gefilmd door beveiligingscamera's. Tegelijkertijd werkt het ook als afschrikmiddel tegen inbrekers.

Wil je een eerdere beschadigde auto bewaken, dan mag, volgens de privacywet, de camera wel gericht zijn op de openbare weg. Daarnaast kan je bij slimme beveiligingscamera’s een gedeelte van het beeld blurren, waardoor alleen je eigen tuin, oprit en auto duidelijk in beeld is.

Meer info over de kosten?

Vergelijk camerabewaking specialisten

Wil je een complete inbraakalarmsysteem met camera laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan.

Wil je zelf een beveiligingscamera vergelijken en plaatsen? Bekijk en koop dan de beste beveiligingscamera.

Direct alarminstallatie met camera's vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Slimster is bekend van