• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 87.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

6 tips voor inbraakpreventie

Helaas komt het nog regelmatig voor: woninginbraak. Het idee dat iemand anders in jouw huis is en er met jouw spullen vandoor gaat, dat wil niemand toch? Omdat voorkomen beter is dan genezen, staan er hier een aantal tips voor jou op een rij. Met deze 6 tips maak je het inbrekers een stuk moeilijker om jouw huis in te komen.

Tip 1: Goed alarmsysteem in huis

Heb je een alarmsysteem? Dat is een goed begin. Helaas zijn sommige inbrekers slim genoeg om eenvoudige alarmsystemen snel uit te schakelen. Zorg er daarom voor dat je een goed en professioneel alarmsysteem hebt. Deze systemen zijn moeilijk te hacken en schrikken inbrekers dan ook snel af.

Tip 2: Tijdig kozijnen vervangen

Zwakke (houten) kozijnen zijn snel en eenvoudig te kraken voor inbrekers. Heb jij houten kozijnen die verouderd zijn? Laat nieuwe, stevige kozijnen plaatsen. Kunststof kozijnen en aluminium kozijnen zijn lastiger te kraken dan hout. Stalen kozijnen zijn het meest inbraakwerend.

Tip 3: Hang- en sluitwerk met SKG keurmerk

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting controleert hang- en sluitwerk op de sterkte en duurzaamheid. Het is verstandig om alleen sloten te kopen die dit SKG-keurmerk bevatten. Zo verzeker jij jezelf van inbraakwerende sloten.

Tip 4: Bied inbrekers geen hulpmiddelen

Staat er een ladder in jouw tuin of ligt er nog gereedschap op de grond? Dit zijn ideale hulpmiddelen voor een inbreker. Zorg ervoor dat je het niet makkelijker maakt voor inbrekers om in je huis te komen. Bewaart u gereedschap en de ladder in een schuur? Zorg er dan voor dat deze altijd goed op slot zit.

Tip 5: Kies voor buitenverlichting tegen inbrekers

Buitenverlichting schrikt veel inbrekers af. Je kunt in het looppad of bij de deur de hele nacht een lamp laten branden, maar een lamp met bewegingssensor werkt ook goed. Het schrikt niet alleen de inbreker af, maar vanuit de woning zie je ook het buitenlicht aan gaan. Zo weet je het direct als er iemand in jouw tuin staat.

Tip 6: Inbraak voorkomen door bewoonde indruk

Als inbrekers weten dat jij (voor een langere tijd) weg bent, zien zij direct kansen. Zorg daarom voor een bewoonde indruk. Vraag je buren om bijvoorbeeld af en toe de gordijnen open en dicht te doen of laat ze de auto eens op jouw plek zetten. Daarnaast zijn tijdschakelaars ook ideaal. Zo zien inbrekers het licht elke dag aan en uit gaan. De kans dat ze dan nog een poging tot inbraak wagen, is een stuk kleiner.

Woninginbraak voorkomen

Pas deze tips toe op jouw woning: je maakt het inbrekers nu zo moeilijk mogelijk om jouw huis binnen te komen. Ben je langere tijd van huis door een vakantie of andere reden? Breng de buren op de hoogte, zo kan iedereen een oogje in het zeil houden. Zo kom jij na je vakantie in het huis, zoals jij dat zelf hebt achtergelaten.

Deel deze pagina