• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 112.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Woontrends voor het voorjaar

5 woontrends voor het voorjaar!

Deze week begint de lente! De dagen worden weer langer en het zonnetje laat zich vaker zien. Tijd voor een frisse wind in huis want jouw interieur kan na de winter vast wel een opfrisser gebruiken. We hebben daarom 5 voorjaarstrends voor je op een rij gezet.

Voorjaarstrend 1. Luchtige stoffen

woontrends voorjaar

Het is tijd om de boel weer open te gooien. In de winter zijn dikke zachte stoffen in je interieur heerlijk, maar in de lente verwissel je wol en fluweel voor katoen en linnen. De velours kussen op de bank maken plaats voor kussens in lichte vrolijke tinten. Rol je vloedkleed op en vervang dikke gordijnen voor lichte en transparante raamdecoratie voor meer licht in huis.

Raamdecoratie inspiratie?

Voorjaarstrends 2. Vrolijke voorjaarskleuren

voorjaarskleuren

Haal de lente naar binnen met kleur. Pasteltinten zijn echte voorjaarskleuren. Zachte pasteltinten geven je huis een frisse uitstraling en zie je elke lente terug in het interieur.
De warme kleuren zijn echte trendkleuren dit jaar, zoals geel, paars, dieprood, blauw, groen en bruin. In de winter combineer je deze kleuren met een donkere tegenhanger, maar combineer deze kleuren in de lente met wit!

Met kleur geef je je huis persoonlijkheid. Durf te kiezen voor gewaagde kleurcombinaties want die zijn helemaal van nu. Denk niet alleen aan contrast in kleur, maar ook in vormen, stijlen en materialen. Het mag allemaal wat spannender dit voorjaar!

Voorjaarstrend 3. Puur natuur

lente kleuren

De natuur in huis halen is al een tijdje een trend en in het voorjaar perfect toe te passen in je interieur. Haal groen in huis in de vorm van planten. Groot en klein; het mag allemaal. Natuurlijke materialen zoals rotan, vilt, katoen en bamboe passen goed bij deze woontrend. Wil je groots uitpakken? Kies voor behang op de muur in verschillende prints of texturen geïnspireerd op de natuur. Of verf de muren in natuurlijke tinten zoals hemelsblauw of bosgroen.

Inspiratie opdoen voor schilderwerk?

Voorjaarstrend 4. Ronde vormen

voorjaarskleuren

Geef je interieur een upgrade met ronde vormen. Ronde vormen zijn helemaal van nu, zorgen voor een speels effect en doorbreken de harde lijnen in je interieur. Kies voor een ronde eettafel of bijzettafel, een ronde spiegel aan de muur, een rond vloerkleed of een stoel in een ronde vorm. Combineer ronde en rechte vormen met elkaar voor de balans.

Voorjaarstrends 5. Kleurrijke bloemen

lente in huis halen

Het ligt een beetje voor de hand, maar de meest makkelijke manier om de lente in huis te halen is met bloemen. Een mooi boeket met frisse kleuren fleurt je interieur helemaal op. Ook met bloemenbollen zoals blauwe druifjes, narcissen en hyacinten breng je je huis in lentesfeer.

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina