• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zonwering kopen: waar moet je op letten?

Zonwering kopen: waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Zonwering is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Welk type past bij jouw woning en jouw wensen? En waar moet je op letten als je zonwering aanschaft? Wij hebben een aantal handige punten voor je op een rij gezet.

1. Welke functie heeft de zonwering?

Bedenk waar je de zonwering vooral voor wilt gebruiken. Wil je schaduw op het terras? Dan is een knikarm zonnescherm perfect. Wil je de warmte buiten houden? Kies dan voor een zonscreen of rolluik. Of wil je vooral dat de zon niet in je gezicht schijnt als je binnen zit, dan is een uitval zonnscherm bijvoorbeeld ideaal. Voor elke situatie is er een passend type zonwering.

2. Multifunctionele zonwering?

Zonwering heeft naast het weren van de zon ook nog andere functies die handig kunnen zijn. Rolluiken zijn ook inbraakwerend en kunnen een ruimte volledig verduisteren. Handig voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Met markiezen geef je je woning een stijlvolle uitstraling en een zipscreen is ook functioneel als hor. Multifunctioneel dus!

markies
Inspiratie opdoen?

3. Elektrische zonwering?

Bedenk van tevoren of je de zonwering handmatig wilt bedienen of dat je dit elektrisch of volledig automatisch wilt. Als je voor volledig automatisch kiest, is de zonwering voorzien van alle gemakken en hoef je niet eens thuis te zijn om de zonwering te openen en sluiten. Handmatige bediening is goedkoper. Het voordeel hiervan is dat de kans op een defect minimaal is, maar het bedienen is zwaarder.

4. Waar plaats je de zonwering?

Waar je de zonwering wilt bevestigen is ook van invloed op het type zonwering dat je kiest. Gaat het om ramen aan de zuid- of de noordkant? Bij ramen op het zuiden zal de zon in de zomer niet laag komen te staan. Een uitval zonnescherm kan dan bijvoorbeeld al genoeg zijn om de inval van de zon te beperken.

uitval zonnescherm

5. Wat is je budget?

Wat wil je maximaal uitgeven aan zonwering? De prijzen tussen de verschillende soorten zonwering zijn groot dus bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven. De prijs hangt af van onder andere het type zonwering, het formaat en de manier van bedienen. Prijzen zonwering vergelijken?

Meer weten?

Ben je op zoek naar zonwering voor jouw woning? Lees meer informatie over zonwering, de kosten en ontvang gratis meerdere zonwering offertes via Slimster. We brengen je in contact met maximaal 5 regionale zonwering specialisten. Op basis van prijs en kwaliteit vergelijk je de specialisten en bepaal je zelf aan wie je de opdracht uitbesteedt. Zo weet je zeker dat je de beste deal hebt!

Direct zonwering specialisten vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina