• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
5x de nieuwste raamdecoratie trends

5x de nieuwste raamdecoratie trends

Is jouw interieur toe aan een opfrisbeurt? Met andere raamdecoratie geef je je interieur in een handomdraai een andere look! Raamdecoratie is niet zo trendgevoelig als bijvoorbeeld je accessoires in huis, maar er zijn zeker wel trends en ontwikkelingen. En die hebben we voor je op een rij gezet!

Kleurrijk

We zien steeds meer kleur in het interieur. Vooral warme kleuren en vergrijsde tinten blijven we veel zien. Dit zie je vooral terug bij vouwgordijnen en aluminium jaloezieën die in vele tinten verkrijgbaar zijn. Je ziet ook veel matte, soepel vallende gordijnstoffen en wisselende structuren. Met kleur in de hoofdrol!

Natuur

Natuurlijke materialen spelen een steeds grotere rol in het interieur. Hout is een prachtig natuurproduct met een warme uitstraling. Houten jaloezieën en shutters zijn daarom populaire raamdecoratie. Houtsoorten waarbij de houtnerf zichtbaar is geven je interieur meteen een robuuste en stoere uitstraling.

Duurzaam

We worden ons steeds bewuster van het milieu. Wist je dat je met raamdecoratie kan inspelen op duurzaamheid? De meeste raambekleding heeft namelijk een isolerende werking. Vooral met dupli plissegordijnen kun je energie besparen, omdat deze raambekleding uit twee lagen stof bestaat. Door de dubbele laag stof creëer je stilstaande lucht die een isolerende werking heeft. Daarnaast heb je steeds meer raambekleding die van duurzaam materiaal is gemaakt.

Mix & Match

rolgordijn

Mix en match met raamdecoratie en mix decoratief met functioneel. Combineer een gordijn met een rolgordijn of een duo rolgordijn. Ook een vouwgordijn kan je prima combineren met een gordijn. Beide soorten raambekleding zijn van stof waardoor je een warme uitstraling creëert. Mix en match met kleur. Kies een basiskleur en combineer met een accentkleur of kies juist voor een two-tone combinatie waar kleuren elkaar versterken.

Een extra laag raamdecoratie zorgt ook voor extra isolatie. In de zomer wordt de warmte beter buiten gehouden. En in de winter werkt de tweede laag energiebesparend.

Slimme raamdecoratie

Bij de meeste raamdecoratie kan je ervoor kiezen om deze elektrisch te bedienen. Maar er kan meer! Je kunt sensoren plaatsen die reageren op lichtinval. Dan gaan de gordijnen open en dicht wanneer het licht of donker wordt. Je kunt slimme raambekleding koppelen aan slimme verlichting en de lampen automatisch aan laten gaan als de gordijnen sluiten. Ideaal!

Deel deze pagina