• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 149.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof kozijnen en schuifpui uit Duitsland kopen

Kunststof kozijnen en schuifpui uit Duitsland kopen

Al vele jaren is het kopen van kunststof kozijnen uit Duitsland erg populair onder Nederlandse consumenten. Vanwege een veronderstelt verschil in kwaliteit én prijs kiezen Nederlanders massaal voor laten plaatsen van kunststof kozijnen en schuifpuien uit Duitsland. Maar is er tegenwoordig nog wel sprake van een groot verschil in prijs/kwaliteitsverhouding? Is het echt zo slim om jouw nieuwe kozijnen in Duitsland te kopen? In deze blog op Slimster kijken we naar de voordelen en nadelen van Duitse kunststof kozijnen en kunststof schuifpuien. Zo weet jij precies waar jij moet zijn voor de allerbeste deal!

Kunststof kozijnen ontstaan in Duitsland

Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Duitsland loopt qua techniek vaak voor op Nederland en een kunststof kozijn is dan ook een Duitse uitvinding. In de jaren '50 kregen meer mensen een eigen woning en men was op zoek naar duurzame en onderhoudsvriendelijke raamkozijnen en deuren. Tot op dat moment had bijna ieder huis namelijk houten kozijnen. Erg authentiek, maar helaas vergen deze kozijnen wel meer onderhoud. Duitse fabrieken ontwikkelden onderhoudsvriendelijke oplossingen voor ramen en deuren, namelijk de kunststof kozijnen. Bekende Duitse kunststof kozijnen merken zijn Schuco kozijnen, Gayko en Rehau.

Laagste prijs voor kunststof kozijnen vinden?

Waarom kozijnen en schuifpui uit Duitsland kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom je er voor kunt kiezen om kunststof kozijnen en schuifpuien uit Duitsland te importeren. Allereerst is de kwaliteit van Duitse kunststof kozijnen zeer hoog. Het vakmanschap van de Duitsers zorgt voor kunststof kozijnen van een zeer hoge kwaliteit, waardoor deze duurzaam en onderhoudsvrij zijn. Daarbij ligt de prijs per vierkante meter kozijn in de regel lager dan die van kozijnen en schuifdeuren uit Nederland. Met kozijnen uit Duitsland of een schuifpui van Duitse origine weet je dat je expertise en vakmanschap in huis haalt.

Voordelen kunststof kozijnen Duitsland

  • Kunststof kozijnen van de allerhoogste kwaliteit
  • Prijs per vierkante meter kunststof is lager
  • Veel ervaring in productie en plaatsing kozijnen en schuifpui
  • Persoonlijk advies in grensplaatsen mogelijk
kunststof kozijnen

Waar op letten bij kopen Duitse kunststof kozijnen?

Je zou denken dat het kopen van kunststof kozijnen en schuifpuien uit Duitsland de allerbeste keuze is. Toch zijn er nog een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het soort profiel dat geproduceerd wordt. In Duitsland wordt vaak gebruik gemaakt van kozijnen met een vlak profiel, terwijl in Nederland vaak gekozen wordt voor kunststof kozijnen met verdiept profiel. Daarnaast kan het lastig zijn om een kunststof schuifpui compleet op maat te laten maken wanneer je enkel in het Duits kunt overleggen. De taal kan zeker roet in het eten gooien tijdens de communicatie. Tot slot is het verstandig om even na te denken over levering met het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen), dit wordt namelijk niet gebruikt in Duitsland voor kozijnen en deuren.

Garantie kozijnen in Duitsland kopen

Houd ook rekening met de garantievoorwaarden wanneer je kunststof kozijnen wilt kopen in Duitsland. In Duitsland gelden namelijk andere garantieregels dan in Nederland. Het kan dus zijn dat je ineens minder garantie hebt in geval van problemen met kozijnen of een schuifpui. Ook is het laten verhelpen van ongemakken eenvoudiger wanneer de kozijnen geplaatst zijn door een vakman uit jouw eigen omgeving.

Nadelen kunststof schuifpui uit Duitsland

  • Vlak profiel bij Duitse kozijnen in plaats van verdiept profiel
  • Advies, verkoop en reparaties lastig vanwege de taal
  • Levering met Politie Keurmerk Veilig Wonen lastig
  • Garantievoorwaarden Duitsland anders dan in Nederland

Nederlandse of Duitse kunststof kozijnen?

Waar we in het verleden stellig konden zeggen dat Duitse kunststof kozijnen van betere kwaliteit waren dan in Nederland gemaakte kozijnen en schuifpuien, is dat nu zeker niet meer het geval. Nederlandse kozijnen specialisten hebben uiteraard niet stil gezeten en een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor hebben zij de kwaliteit van kunststof kozijnen uit Duitsland kunnen evenaren en daarbij ook goedkoper kunnen produceren. Tegenwoordig zal het verschil in kwaliteit en prijs tussen een kunststof kozijn of schuifpui uit Duitsland en Nederland nagenoeg nihil zijn.

Betrouwbare regionale specialist Aangezien de verschillen in prijs en kwaliteit tussen Duitse kunststof kozijnen en raamkozijnen uit Nederland zijn te verwaarlozen, raden wij altijd aan om voor een bouwbedrijf uit jouw regio te gaan. Dit scheelt in kosten en zorgt voor meer vertrouwen tijdens het adviesgesprek.

Kies altijd voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Ongeacht of je nu voor Duitse kunststof kozijnen gaat of liever kiest voor een kunststof schuifpui uit Nederland, het is altijd belangrijk om voor de beste kwaliteit te gaan. Kunststof kozijnen in Duitsland kopen heeft zo een aantal voordelen en nadelen waar je goed over na moet denken. Woon je in een grensplaats nabij onze Oosterburen? Dan kan een Duitse schuifpui misschien voordeliger zijn, maar in veel situaties zijn Nederlandse kozijnen net zo duurzaam en betaalbaar als een kozijn uit Duitsland. Slimster helpt jou graag bij het vinden van de beste deal voor nieuwe kunststof kozijnen inclusief montage. Wij brengen je vrijblijvend in contact met kozijn specialisten uit jouw eigen regio. Laat je adviseren en bespaar tot maar liefst 45% op de prijs van een kunststof kozijn of schuifpui.

Bespaar direct op kunststof kozijnen inclusief montage

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina