• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Klusjes in huis blijven liggen

Klusjes in huis blijven liggen - 5 tips

Heb jij de wens om je huis echt af te maken? Bijna iedereen kent ze namelijk wel; van die klusjes die al best een tijdje liggen te wachten. Ruim 70 procent van de Nederlanders geeft aan weleens zelf te klussen thuis. Toch blijven sommige klusjes in huis langer dan vier jaar liggen. En dat terwijl de meerderheid aangeeft zich te ergeren aan het eeuwige uitstellen.

Klusje hier, klusje daar

In veel gevallen gaat het om het leggen van de plinten, het wegwerken van elektriciteitskabels, het eeuwige peertje dat nog steeds in de wc hangt, die ene muur of de trap die nog geverfd moet worden, een muurtje dat gestuct moet worden en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan…

Schrap de klusjes in huis van je to-do lijst!

Op een gegeven moment worden we selectief blind en zien we het niet meer. Toch is het fijn als de klusjes eens echt van onze to-do lijstjes kunnen worden geschrapt. Begin het nieuwe jaar goed en ga aan de slag! Maar hoe pak je het aan?

1. Inventariseer
Inventariseer welke klussen er allemaal gedaan moeten worden en maak een lijst.

2. Materiaal en gereedschap
Bekijk welke materialen en wat voor gereedschap je nodig hebt om alle klussen te kunnen uitvoeren. Haal alles in een keer. Zo heb je geen excuus meer om niet aan een klus te beginnen.

3. Maak tijd vrij
Plan elke week een paar uur in je agenda om aan de slag te kunnen. Anders schiet het er zo weer bij in.

4. Begin makkelijk
Begin met de meest zichtbare (en niet de moeilijkste) klussen. Vervang bijvoorbeeld dat ene stopcontact of hang die foto op die al een tijd op de grond staat te wachten.

5. Werk per ruimte
Doe bijvoorbeeld eerst alle klusjes in de woonkamer en daarna pas de klussen in de badkamer. Zo werk je overzichtelijk en maak je de ene ruimte na de andere af.

Deel deze pagina